Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

happy CHINESSE new year ( :

okay, merayau-rayau sekitar KUALA LUMPUR tadi, dengan Adik, Alisa... sebab dia lah satu-satu nya 'kawan' yang ada kat KL ni buat masa ni. : D macam dah tak kawan lain je kt kl ni kan? HOHO. was rushed tadi, keluar pun pakai crocs je.... sebab? tak bawak satu handbag and kasut pun balik kl! sehelai sepinggang. lepas tu, tadi boleh pulak jumpa cousy yang tersayang yang terindu yang tercinta! TYA... wahhhh sungguh WARNA-WARNI! follow my steps babe! : ) motif keluar actually nak cari props untuk presentation  Public Speakin : Join My Medical Workshop. nak cari parts of body yang boleh ditayang..... urrmmm don't get wrong here. and nak cari costume ala2 doktor. jumpaa... tapi, mahal gila.. it cost RM98.80.... tak worth it langsung kan... nak pakai 30 minit je kott... so, round2 dalam shopping mall tadi, jumpa lah skeletal yang kecik cost RM9.80... okay lah kan? tapi persoalannya sekarang, lepas presentation nak simpan spesies ni kat mana? tak macam berhantu pulak bilik aku nant…

I saw ME in YOU.

sangat sangat sangat berbangga !  even benda ni dah lama  tapi, tetap nak SHOW OFF hoho XOXO....
(VIANNA NASIR)

them i love too

......................................................................................................................................................................................................................................................
DMW 2101, absolutely would be part of my memory here (UiTM). TRUE! sekejap sangat kte berkenalan. and tiba2 jadi roomate yang rapat gila2 kan? hee.... imagine, bilik yang prepared just for 4 peoples, dihuni oleh 7 peoples...bayangkanlahh.. haha. macam mana kteorg tidur? hehe... satu tilam dua orang, kat bilik ada 4 tilam. so cukuplah kan? and, and, and my setia sleeping partner is ARINA. actually, bilik tu yg legal 4 orang je, lagi 3 orang ni, ILLEGAL, including me.. haha.. illegal di bilik orang lain, bukan tak dapat kolej. harap maklum yerr... : ) macam mana aku boleh TERjadi part of thi 2101 family? simple story, one day tu, time STUDY WEEK, dorang ajak aku tengok movie hantu sama2. aku kalau cerita hantu memang layan. SUKA SANGAT! lepas tu…

them i love

THEM I LOVE :

PUTERI NURCARRINA BT ANUAR : 25 MARCH 1992
MUNIRAH OMAR : 14 SEPTEMBER 1992

lovethembothdamnmuch. just met them at MASJID AL-HIKMAH, UiTM MELAKA masa MDS. HOHO. time tu memang kelakar gila... banyak sangat kenangan. how we met?

-munirah omar- i met her time kelas agama kat kelas 1 CEKAL. dia kelas 1 HARAPAN (mun betul kan? v lupa lah. ; pp) kalau time agama kat CPR, kelas mesti gabung. then kteorg sama kelas sampai form 5. 2 DINAMIK, 3 DINAMIK, 4 DINAMIK and 5 DINAMIK. haha. tp, kteorg tak rapat macam sekarang. dulu, mun with her own gang, and me? with my gang lahh... tp, setahu aku, mun ni jenis yang cool gila.. kalau gaduh, (biasalah kalau kat sekolah kan, ada gaduh2 dgn kawan2.) mesti dia yg paling professional- paling matang. dia ni kat kelas, alien maths, pernah dapat highest dalam english masa kt sekolah. tp, tak tahu time form berapa... dia pandai tau.. in my opinion. tapi, mmg betul kan moon?
-carrina anuar- dia ni... si garang ni.... haha, jumpa dia kat Masjid Al-H…

............................. days before semester break.....................................

...................................................................................................................................................................................................................................................

Minggu Mesra Merduwati.... wahhhhhh..... mula2 rasa macam malas je nak turun bila kena panggil.... yelaa.... masa tu, tengah tengahhari, hujan pulakk.. court basah. nak main game apa? then dorang kata, attendance is compulsary. ada game cari gula dalam tepung, lari dalam tali, tiup belon sampai meletup... lagi apa ea? tak ingat lahh.... tapi, apa2 pun, mmg fun habis! i joined cari gula2 dalam tepung. dahlah lantai basah time tu, tak pakai kasut pulakk.... when the time they blew the whistle, aku pun dgn kelam kabut n terkedek-kedeknya berlarri ke arah pinggan berisi tepung segunung tuhh... dengan sepenuh kudratku, aku tiup lah tepung2 tu... ADDOOOIIII, dah mcm nk semput dah tiup tepung2 tuh. habis penuh satu muka dgn tepung.... hahahah n at last,…

ponteng kelas

ouhhhhh damn! bangun je pagi, tak sangka gila yang aku PONTENG CLASS! semalam dah lincin2 gosok baju kurung COTTON (bangga sangat ada baju kurung cotton-sbb baru punya lahh..........). lepas tu, bila bangun je, bila semua orang dah kejut, ''veeeeeeeeeeeeeeee,,, bangun2 dah pukul 8.10 pagi ni. bangun cepat.'' then i answered, ''haaa okok.... tapi, dalam hati, (alaaa,,,,, taknak pergi kelas, handout eco tak siap! ala, bukannya ada quiz or test pun... PONTENG jelahh kan) -__________-'' lepas tu, bila dah tak mamai, dah waras, dah bangun.... tiba-tiba rasa menyesal gilaa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku ponteng kelas? Ya Allah...... tak sangka! sumpah tak sangka...... apa masalah aku ni??? first time kott..... setelah dua sem, aku tak pernah ponteng kelas apa2 pun even koko. ni, tbe2 plak aku ponteng. tak ke pelik? menyesal pun ada. bangun je, aku terus text carrina, ''you, i tak pergi kelas, nanti tolong kutip essay bel n kutip duit yuran dipac and baju…

i went to propose for my second wife of my husband

for the first assignment of BEL260. What the....... takpe2... best jugak...... first sekali, we asked to present a dialogue/conversation. as usual.... me? with my wife lahhh CARRINA!!! the best conversation that we had wrote, sebab..... the most merepek one! time, the others tengah tulis dialogue, kteorg sebok borak2. then, when our turn, mulalah kelam kabut... so, inilah hasilnya.

REUNION DINNER 17 FEBRUARY 2038

CARRINA | hai vianna
VIANNA | hai it's you. i thought u didn't come. i've been looking for you everywhere.
CARRINA | ouh yaa. what's up? i miss you, why you you didn't join us for the trip?
VIANNA | what trip?
CARRINA | the one that our classmates organised. we went to Penang.
VIANNA | ouh yaa. that trip! i'm so sory. i can't make it. something's came up. i was so frustrated when i saw the pictures in the Facebook
CARRINA | ouh. what's so important than our reunion? yeahh. we did  have a lot of fun, but we still wish you to be there.
VIANNA…

good datang 2011

okayy guys... welcome to 2011... wahhhh dah 19 tahun.... dah 'legal' . please be good yaa, 2011
wishlist yng tak pernah tertunai :
*tak nak tinggal solat lagi dah*study harderkurangkan tidur and berangan !!kurangkan menambah ahli keluarga (the pets)*nak cari seseorang <3kurangkan topupjangan lupa makan (anda gastrik)tak payah nk makeup2 sangat pergi kelas yerrmembantu kawan saya untuk berhenti merokok.to be the best daughter !jangan berangan dalam kelas!jangan nak perasan sangat dengan orang*don't fall easily with boys.*lupakanlah dia


2010 of Viannanasir

alhamdulillah. sekarang dah kat penghujung 2010. 2010 gives me a lot of memories. had a very long moments throughout this 2010. banyak sangat dugaan. banyak sangat ujian. nakal sangat 2010 ni. selalunya, macam tahun2 yang sudah, dalam tahun tu, ada satu zaman je. zaman persekolahan. tapi, 2010 ni, ada 3 zaman rasanya(dah macam paleolitik, neolitik and mesolitik dah) iaitu, zaman kerja, zaman sekolah and zaman university. haha. macam2 sangat yang terjadi. tapi sebenarnya, deep in my heart, it really taught me to be stronger yet a grateful girl and the most perfect thing is, it has opened my eyes to this wild world, and braver to face the challenge. terbaik lah 2010...... kalau tak, saya tak dewasa! even tak tinggi, tapi, semangat juang ni tinggi tau, sehebat Hang Tuah. cehhh..... bongok!
okay, let's imbas my kronologi :

JANUARI

SPM!!! done.... alhamdulillah. yeay2.... selamat tinggal MIRA JAFREE, selamat tinggal CHIKA ZULKEPLI, selamat tinggal 5DYNAMIC and akhir sekali, selamat ting…