Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

11.11.11

tarikh ni. ada apa dengan tarikh ini? disebabkan ianya hanya berlaku sekali dalam seumur hidup kita, selang 100 tahun akan datang, kita menggagungkannya? bagi aku, ia cuma lah tarikh, dan sedap didengar je. jap, copp. ni dah kenapa tiba2 bahasa aku jadi serious semacam je ni? haha. sebenarnya, nak cerita ni.
HARI NI AKU CIPTA SEJARAH.



harini merupakan salah satu hari di mana aku perlu meninggalkan orang2 yang pernah aku sayang. even sekejap. tapi nilai sayang seseorang insan yang dimiliki tidak dapat dikira dengan masa, umur, bangsa dan segalanya. harini, 11. November. 2011 jam 7.00petang. aku meninggalkan Poney. tempat aku bekerja untuk cuti sem ni. kawan2 aku yang lain semua dah sibuk holiday, berjimba, keluar sana sini. untung lerr. aku ni, terkedek-kedek bangun pagi pergi kerja, lipat kain, iron baju, ikat stok, mengemop, vacuum lantai, kira stok, serve customer, lap perabot. haihhhh. tapi, sumpah tak tipu. fun gila. even sumpah penat gila. tapi, mereka pernah ada dalam hidup aku. 9…

3.48 !!!

YES ! my final examination result is 3.48. NO ! bukan niat nak menunjuk. sedikit pun tidakk.
if dulu, aku tulis blog about my past semester result, agak malu sikit, and masih bermain teka-teki untuk beritahu org tentang pointer aku sebenar. tapi kali ni, tanpa segan silunya aku dapat 3.48. nahh, bukan niat nak menunjuk. langsung pun tidak ! tapi niat kerana bengang dan frust gila dan ingin menyuarakan kepada one of my dearest bestfriend (my blog) ni. hisshhh. betapa frust nya aku bila baca keputusan ni. :( 
tapi, apa2 pun keputusan ku, aku redha. alhamdulillah


girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…