Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

new room

alhamdulillah, sudah menjengah minggu yang keenam di bumi Lendu, Melaka. tak mudah hidup menjadi manusia. tak mudah hidup menjadi wanita. tak mudah hidup menjadi mahasiswa ni. apa je yang mudah? sebab tiada yang mudah, kita kena mudahkannya. dengan cara apa? dengan cara, appreciate something worth awaits without turning back to the past at all. dengan alternatif apa kita nak hargai sesuatu yang belum sampai tu? dengan cara menghargai diri sendiri, dengan fikiran yang positif dan antara pemikiran yang positif dipengaruhi oleh warna. warna baju yang kita pakai. :D and yellow inspired me.
a killer week this week. 3 quizzes in a row. takpe, da settle dah. next week nak menempuh 2 tests and a presentation and preparation for the event of The Light of Ramadhan pula. adoi, busynya. dan minggu ini juga secara rasminya sudah menjadi penghuni tetap asrama setelah 5 minggu merempat. alhamdulillah. terima kasih junior Dang Wangi 2103. tinggal dengan junior was not so bad. rasa macam bos pun ada.…

those days.

alhamdulillah. berjaya menempuh 5 minggu kehidupan di kampus. so sekarang tinggal lagi 2 bulan je lagi nak grad ye wahai teman-teman. 30 september dah start study week. so, let the pictures talk through these 5 months.
the first faculty event adalah Let's Get DL-Ukhwatul Hassanah bersama penasihat akademik. alhamdulillah. everything went well. program ini dijalankan untuk meningkatkan lagi jumlah pemegang Dekan dalam kalangan pelajar-pelajar DPA. Ini mungkin kali terakhir dan mungkin event terakhir saya menjadi emcee rasmi fakulti. sangat sedih :(




event kedua fakulti adalah event khas untuk pelajar-pelajar part one iaitu Malam Tautan Kasih yang membawa tema Hikayat 1001 Malam. memang malam tu, ramai yang melaram including me, of course. 
THE REHEARSALVIDEO ON YOUTUBE :  http://www.youtube.com/watch?v=xghRaxw6R1A&feature=youtu.be class moment was good. gonna missing 'em so much! :(