Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

back to school

harini main aim, heading to school, smk convent peel road in order to receive pmr and spm certificate. dah berhabuk dah! sekolah dah lain. tadi datang tengah hari guru pulak. lucky me.. dengar budak2 menjerit, tengok persembahan guru. fun lahh. tadi tengok, tiba padang besar sekolah dah takde, tgh dlm pembikinan buat bangunan baru 10tingkat. wahhhh. tak merasa aku nak naik lif sekolah. btw, excited jugak datang sekolah, jumpa guru2, nmpk budak2 kt sekolah. rindu pulakk. tapi apa2 pun, they are much much taller than meeeeeeeeeeee haha.





okay result pmr and spm sangat teruk okay, ada D, chemistry. hehe. :p JANGAN GELAK !












cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…

happy birtday kakak

BIRTHDAY GIRL : NURUL AIN NASIR, 21 DATE : 26 MAY 2011 DAY : THURSDAY LOCATION : HOME GUESTS : IBU, AYAH, ADAM, ADIK, VEE, ABG AZRIE, KAK BIE, KAK ZATI, KAK AIN, THE GUY1, THE GUY2(xtahu nama, maaf)



AQILA

okay, why did i use the title as 'AQILA' ?
why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why
its the one i love lah. she's a friend of mine since form1. kelas yang sama setiap tahun. yeaayyhhhh. haha. okay, lets begins. its actually to tell and to share about why i did semalam, i mean a day with her, hangout after about a year never met (: 
memang excited gila! tapi, banyak dugaan. SANGAT! dah macam pengembaraan dah. takpe, pengalaman mematangkan. and its experience..

first before pergi, memang kitaorg gatal2 plan nak pakai wedges kann. nak melaram. haha. wedges yang bapak tinggi tuhh. kalau kt kampus, mmg tak lah kan aku nk keluar pergi kelas nk pakai wedges bagai, bagi aku, pakai wedges tu boleh mengundang maut. aku nk hidup lama. nanti mati cepat. so, lupakan wedges! haha. n semalam, cubaan berani mati lahh. pakai wedges tengah2 kota. jalan tersengih-sengih dengan penuh bangganya tanpa menghiraukan orang sekeliling. pergh, agak berl…

makeup.

hello, tadi, sedang aku syok menaip-naip blog yang diluahkan dari hati, and semua posts nya merepek-repek. tiba2 someone knock the door as me and ibu is the only penghuni kat rumah ni at this moment. rupa-rupanya kawan kakak. she just ask ibu to make up her for her dinner tonight at seremban2. :) hee. and me? apa lagi, ambil kesempatan lah, meng capture2 gambar nak jadikan bahan untuk blog. ibu is the only one who i admire the most as she is such a mullti-talented mother. ibu selalu makeup untuk pengantin. ibu, mak andam. hehe. bangga lah pulak. tapi, aku ni, entah bila nak belajar makeup. seriously, nak pakai eye shadow pun aku tak tahu. :p
<3