Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…

Ambang Kemerdekaan 2012

Sambutan Ambang Kemerdekaan oleh UiTM Melaka. Kali terakhir untuk aku dan kali pertama merasakan ambang kemerdekaan yang paling meriah dalam hidup. Memori yang paling tidak dilupakan juga, i've been given such a golden opportunity to be performed with Army Brass Band. Ya Allah, hanya tuhan je yang tahu betapa bangga dan bersyukur nya aku diberi peluang macam ni. Alhamudlillah. Terima kasih UiTM Melaka. Terima Kasih Alfi Arif !












Sambutan Hari Raya Perdana 2012

Sambutan Hari Raya Perdana buat kali terakhir di bumi Lendu. Mendendangkan lagu Dirgahayu Tanah Airku, Suasana Hari Raya dan Selamat Hari Raya di pentas Dataran Keris, UiTM Melaka and plus, macam biasalah gerai FSPPP, gerai mee goreng mamak! im lovin it.