Skip to main content

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 

Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.

Fiesta Unity DiPAC

Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga sebab dah sama-sama tolong dalam event V Fiesta Unity DiPAC. Sepanjang kita jadi MT ni, event v lah yang paling terseksa kan? V minta maaf semua. Tapi, korang sanggup buat je apa yang v arahkan sebab nak realisasikan apa yang v nak. Terima kasih sangat-sangat. Takde apa yang v boleh bagi atas tanda penghargaan v untuk pengorbanan korang. Tapi, memori. Memori kita sama-sama yang kita boleh simpan kan? haaaaa. sedihlah! V ingat lagi time kita tidur dekat rumah tamu. Bawa anak-anak mat salleh tu pusing satu UiTM, aktiviti sukan dengan dorang dan yang paling penting adalah, Malam Kebudayaan. Thanks dekat Titi yang dah koreograf tarian pembukaan yang paling gempak, pasukan koir lagu rasmi Aspirasi DiPAC and semua semester yang participate untuk perform. V sumpah tak sangka event ni boleh jadi segempak tu. Terharu sangat. Pujian demi pujian, itulah yang meredakan segala penat lelah kita kan?

Terima kasih fuad, nisah, jue, tasya, carrina, nabil, syira, syahrizat, elin, ghalik, titi, syuib, haziq azman, haziq kamal, hilman, mery, bob, mia, fareiq, hidayah

Pembaharuan dalam DiPAC

1) Lagu rasmi Aspirasi DiPAC  *Vee
2) Video Clip rasmi DiPAC      *Vee dan Nazreen
3) Majalah Tahunan DiPAC     *Mia dan Fuad
4) Pasukan Koir DiPAC          *Vee
5) Pasukan Nasyid DiPAC       *Fuad
6) Band Akustik DiPAC          *Vee
7) Fiesta Unity DiPAC             *Vee dan Haziq Azman
8) DiPAC Enterprenuer Career Carnival  *Ghalik

-apa lagi yang tertinggal?-

Event DiPAC
Sesi Dis-Apr 2012

1) Malam Tautan Kasih *Carrina
2) Fiesta Unity DiPAC *Vee
3) Syoknya DiPAC *Haziq Azman
4) Kem Kepimpinan *Fuad
5) Bengkel Pemantapan Kerja Kursus *Hanisah

-apa lagi event kita last sem? tak ingat lah. hehe-

Sesi Jun-Okt 2012

1) Ukhwatul Hassanah *Fuad
2) Malam Tautan Kasih *Nabil
3) Bengkel Pemantapan Kerja Kursus *Hanisah
4) Light of Ramadhan *Mia
5) Lets Get Dean List *Nazreen
6) Manifesto dan Pilihanraya *Hanisah
7) Annual General Meeting *Fuad
8) Mentor dan Mentee *Ghalik

Tak sangka dah lebih 15 event kita conduct untuk DiPAC. Alhamudillah, semua event DiPAC mencapai 85% kehadiran. Thanks untuk semua pelajar lagi-lagi seniors. Walaupun dah NR, tapi sanggup support event DiPAC. So now nak cakap apa lagi? semua dah sampai di penghujung. Manifesto dah pilihanraya dah, AGM pun dah. Semua pun dah berakhir. Segalanya dah berada atas tanggungjawab legasi baru. Harap kepimpinan baru dapat jaga baik-baik Kelab DiPAC.

Sekitar sebelum saat-saat akhir


Manifesto dan Pilihanraya


Sesi Pengiraan Undi



Annual General Meeting
dan kali terakhir jadi emcee rasmi fakulti


everything has to come to an end. no words to describe how proud i am to have you guys, how wonderful feeling i have to own this club! segala penat lelah dan pengorbanan kita dah sampai penghujung. Tanggungjawab dan bebanan kita dah diringkan sedikit. semoga mereka hargai apa yang kita telah lakukan. semoga memori ni menjadi hadiah terbaik untuk kita kenang kelak. Satu benda yang takkan, tak boleh dan tak pernah akan putus adalah ikatan kita sebagai 'family'. Never! Korang semua adik beradik v. V sayang korang semua sangat sangat sangat sangat. no doubt!!! haaaaaaa, nak nangisssss !! nak pelukk !! :'(  














































Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: