Skip to main content

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 

Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.

Fiesta Unity DiPAC

Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga sebab dah sama-sama tolong dalam event V Fiesta Unity DiPAC. Sepanjang kita jadi MT ni, event v lah yang paling terseksa kan? V minta maaf semua. Tapi, korang sanggup buat je apa yang v arahkan sebab nak realisasikan apa yang v nak. Terima kasih sangat-sangat. Takde apa yang v boleh bagi atas tanda penghargaan v untuk pengorbanan korang. Tapi, memori. Memori kita sama-sama yang kita boleh simpan kan? haaaaa. sedihlah! V ingat lagi time kita tidur dekat rumah tamu. Bawa anak-anak mat salleh tu pusing satu UiTM, aktiviti sukan dengan dorang dan yang paling penting adalah, Malam Kebudayaan. Thanks dekat Titi yang dah koreograf tarian pembukaan yang paling gempak, pasukan koir lagu rasmi Aspirasi DiPAC and semua semester yang participate untuk perform. V sumpah tak sangka event ni boleh jadi segempak tu. Terharu sangat. Pujian demi pujian, itulah yang meredakan segala penat lelah kita kan?

Terima kasih fuad, nisah, jue, tasya, carrina, nabil, syira, syahrizat, elin, ghalik, titi, syuib, haziq azman, haziq kamal, hilman, mery, bob, mia, fareiq, hidayah

Pembaharuan dalam DiPAC

1) Lagu rasmi Aspirasi DiPAC  *Vee
2) Video Clip rasmi DiPAC      *Vee dan Nazreen
3) Majalah Tahunan DiPAC     *Mia dan Fuad
4) Pasukan Koir DiPAC          *Vee
5) Pasukan Nasyid DiPAC       *Fuad
6) Band Akustik DiPAC          *Vee
7) Fiesta Unity DiPAC             *Vee dan Haziq Azman
8) DiPAC Enterprenuer Career Carnival  *Ghalik

-apa lagi yang tertinggal?-

Event DiPAC
Sesi Dis-Apr 2012

1) Malam Tautan Kasih *Carrina
2) Fiesta Unity DiPAC *Vee
3) Syoknya DiPAC *Haziq Azman
4) Kem Kepimpinan *Fuad
5) Bengkel Pemantapan Kerja Kursus *Hanisah

-apa lagi event kita last sem? tak ingat lah. hehe-

Sesi Jun-Okt 2012

1) Ukhwatul Hassanah *Fuad
2) Malam Tautan Kasih *Nabil
3) Bengkel Pemantapan Kerja Kursus *Hanisah
4) Light of Ramadhan *Mia
5) Lets Get Dean List *Nazreen
6) Manifesto dan Pilihanraya *Hanisah
7) Annual General Meeting *Fuad
8) Mentor dan Mentee *Ghalik

Tak sangka dah lebih 15 event kita conduct untuk DiPAC. Alhamudillah, semua event DiPAC mencapai 85% kehadiran. Thanks untuk semua pelajar lagi-lagi seniors. Walaupun dah NR, tapi sanggup support event DiPAC. So now nak cakap apa lagi? semua dah sampai di penghujung. Manifesto dah pilihanraya dah, AGM pun dah. Semua pun dah berakhir. Segalanya dah berada atas tanggungjawab legasi baru. Harap kepimpinan baru dapat jaga baik-baik Kelab DiPAC.

Sekitar sebelum saat-saat akhir


Manifesto dan Pilihanraya


Sesi Pengiraan Undi



Annual General Meeting
dan kali terakhir jadi emcee rasmi fakulti


everything has to come to an end. no words to describe how proud i am to have you guys, how wonderful feeling i have to own this club! segala penat lelah dan pengorbanan kita dah sampai penghujung. Tanggungjawab dan bebanan kita dah diringkan sedikit. semoga mereka hargai apa yang kita telah lakukan. semoga memori ni menjadi hadiah terbaik untuk kita kenang kelak. Satu benda yang takkan, tak boleh dan tak pernah akan putus adalah ikatan kita sebagai 'family'. Never! Korang semua adik beradik v. V sayang korang semua sangat sangat sangat sangat. no doubt!!! haaaaaaa, nak nangisssss !! nak pelukk !! :'(  














































Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…