Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

cousin oh cousin

yeahhh mannnn. i do love family so much. okay, now nak story mory sikit pasal the cousins for mother side ni. i used to be so close with my beloved baby, ezza nur sara and myra atiqah. masa kecik2 mmg kteorg bertiga je lah selalu melekat. mcm belangkas. me and sara mmg truly cousin sbb ayah sera and ibu v adik beradik. tapi, si tinggi myra ni, tak berapa nak truly cousin sangat lah. sebab nya, umi myra cousin dgn ibu v. so, maknanya myra anak buah v. -.- dah jadi makcik dah aku.



dulu masa nenek belum meninggal, selalu ada kenduri. so, semua pun akan balik lah. seronok! tapi, since nenek meninggal, kampung jadi sunyi je :( takde siapa yang balik, raya lagi lah. kalau dulu parking kt kampung semua penuh, malam2 dengar budak2 main lari2, ada pasang pelita semua. tapi semua..... dah tak macam dulu. sunyi je kampung tu. hmmm. haha back to cerita kanak2 dulu, setiap kali balik kampung, kteorg mesti main dalam semak. kteorg tak main nyorok2. tapi kteorg main cikgu2 dalam semak kelapa sawit tu…

Open house at Ambang Botanic, Klang.

assalammualaikum, okay mood raya tak habis lagi, now nak story with the pictures about the open house dekat rumah abang arin dekat Ambang Botanic, Klang, which is, he is my cousin. rumah sangat besar wooooo! mmg best lah kan dapat golek2 kat padang rumah dia. and the speciality masa open house semalam is anak-anak abang arin semua boleh main instrument. siap ada studio sendiri, danish and danial. danial plays the guitar and danish as the drummer. seronok dapat main dengan si kembar sarahana dan sarahani :) comel! tp before ke rumah abang arin, sempat beraya kt rumah ucu sebelum tu which is near the ambang botanic. 
otw to rumah ucu.
bbm-ing with my sayang :)
okay start berangan dah.
depan rumah ucu, dengan apit. :)
apit sibuk dengan fon.
this is the band. danish and abang ipin nyanyi lagu jalur gemilang
keranamu malaysia
we get the vip seat. from left | ucu, pak uda, mak ngah, pak long, pak wan and ayah
the kembar. entah lah ni sarahana ke sarahani which is mine?
alisa and syasha

untunglah tangan …

aidilfitri 2011

Assalammualaikum, alhamdulillah syawal datang lagi, alhamdulillah aku masih bernafas, alhamdulillah aku masih berkesempatan untuk merasai aidilfitri bersama keluarga, alhamdulillah dapat pakai baju baru. haha. alhamdulillah. Ramadhan berlalu dengan seribu makna, seribu dugaan, seribu penyesalan, seribu taubat, seribu pengajaran, seribu pengalaman dan seribu perasaan namun aku berjaya juga menjengah ke bulan syawal alhamdulillah.
so, im back in KL ! wifi lajuuuuuuu. peluang untuk berblogging lerr. so, let the pictures speak as biasa.
PREPARATION A DAY BEFORE RAYA


mintak ampun video
okay langsir yang baru, yang sangat disayangi, kayunya PATAH ! so, beraya tanpa langsir. sebab berat sangat kot
ayah basuh kolam ikan keli...
ada 4 ekor ikan, satu mak dia yg bunting. satu lg bapak dia yg buat mak dia bunting.
bangun tidur dah dikerah bekerja.
alololo comel choki. basuh sangkar dia.
i was cleaning the dust and i was found this, owned by my brother, adam. urmmm sikit lah terbangga
pasang lan…