Skip to main content

Open house at Ambang Botanic, Klang.

assalammualaikum, okay mood raya tak habis lagi, now nak story with the pictures about the open house dekat rumah abang arin dekat Ambang Botanic, Klang, which is, he is my cousin. rumah sangat besar wooooo! mmg best lah kan dapat golek2 kat padang rumah dia. and the speciality masa open house semalam is anak-anak abang arin semua boleh main instrument. siap ada studio sendiri, danish and danial. danial plays the guitar and danish as the drummer. seronok dapat main dengan si kembar sarahana dan sarahani :) comel! tp before ke rumah abang arin, sempat beraya kt rumah ucu sebelum tu which is near the ambang botanic. 

otw to rumah ucu.

bbm-ing with my sayang :)

okay start berangan dah.

depan rumah ucu, dengan apit. :)

apit sibuk dengan fon.

this is the band. danish and abang ipin nyanyi lagu jalur gemilang

keranamu malaysia

we get the vip seat.
from left | ucu, pak uda, mak ngah, pak long, pak wan and ayah

the kembar. entah lah ni sarahana ke sarahani
which is mine?

alisa and syasha


untunglah tangan apit panjang kan.

syasha,vee,apit
capture by yana

untunglah aku kt belakang.

haha nilah yana 

 so, dont get jealous, i dont need a best buddy to be paired off with me i guess because i have beautiful life with my big family which shine my life as it is the completeness and perfect life as i ever had. <3






















Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: