Skip to main content

saya dah ADA baby ......

....................................................................................................................................................................

baby, baby, baby. ouhh, i really loves kids and babies. SERIOUSLY. suka sangat. kalau boleh sekarang jugak saya nak ada baby. haha. MENGARUT. and, if possible, saya nak ambil anak angkat. haha yer yer je. tapi TRUE lahh. rasa macam nak ambil anak angkat, sebab.... entah.... rasa macam nak rasa jadi ibu, rasa nak dukung baby tu, rasa nak ada kasih sayang. haha (tunggulah dah kahwin nanti yer v?) HOHO. tapi, kadang-kadang saya terfikir jugak nak ada baby, tanpa kahwin, tanpa suami atau tanpa lelaki. means, nak baby tu tiba-tiba je ada. TINGGG.... it's a magic. haa, macam tu lah. haha. sebab, tak nak ada tanggungjawab dalam rumahtangga. NONSENSE betul tapi, nak ada baby.... tunggulah one day yer... 

and, and, and, masa saya lakukan rutin harian saya, senang cerita dreaming activity lahh, haa,,, saya ada create nama babies. for my babies. haha. BERANGAN, BERANGAN, BERANGAN. and insyaallah can be used in the future. kalau husband tak setuju dengan nama tu, MARAH husband tu. nak juga nama ni. haha. i just want 2 baby boys. insyaallah.

  • ardinal asyraf putra
  • ardinal israfil putra
JANGANLAH GELAKK!!!! TAHU, TAK SEDAP...... ni je yang mampu direka. haha!!! 

....................................................................................................................................................................

here, are all my babies. kalau boleh, semua baby yang lahir, semua baby yang ada kat dunia ni, semua saya punya. pictures below pun saya yang punya!!! HOHOHOHO. i loike!



....................................................................................................................................................................

the babies are gifted from ALLAH. dulu, masa kita lahir dulu, ibu dan ayah sambut kita dengan cahaya keceriaan, kegembiraan dan kebahagiaan yang memang tak terkata. especially for those whom giving birth for the first time. kita sendiri dapat tengok, betapa HAPPY nya dorang bila first time dapat dukung anak sendiri. BEST GILER. baby ni pemberi rezeki, penghias kebahagiaan dalam sesebuah rumahtangga.

tapi, ada jugak parents yang sanggup buang baby yang dah dikurniakan ALLAH, macam tu je. TAK BERHATI PERUT langsung!! fikirlah sikit, kita dulu pun pernah jadi baby suatu ketika dulu, kita nak hidup, nak lihat dunia, taknak disakiti. ni, suka-suka je nak buang baby tu. berani buat, berani tanggung lah. i have interviewed a nurse last day, she treat her patients. sangat RESPECT dengan dia. dia kata, MAJORITY, most of the baby yang lahir tanpa perkahwinan yang sah by SINGLE MOTHER ni, baby dia LAIN!!! tak sama dengan baby lain. comel sangat, bersih, suci, takde cacat celanya. tak sakit. takde masalah. kenapa? baby2 ni tak bersalah tau. tapi, kita tergamak buat mereka macam tu. bayangkan kalau benda ni jadi kat kita?  siapa yang pedulikan perasaan kita? siapa yang pedulikan kesakitan kita? macam tu lah, these babies rasa. mereka pun nak dihargai, disayangi dan diberi kehidupan yang sempurna.


  • 26 Mac 2010-Mayat bayi yang masih bertali pusat dibuang di jalan padang Tembak, Kampung Melayu Subang dengan sebelah tangannya bercerai dari badan dan digonggong anjing dari sekawanan anjing.
  • 13 Februari 2010 - Mayat bayi yang masih terlekat dengan uri dan tali pusat ditemui dibuang dan dibakar dalam sebuah tong sampah di Kelantan.
  • 10 februari 2010 - mayat bayi perempuan yang dihurung semut ditemui di masjid di Melaka.
  • 8 februari 2010 - mayat bayi perempuan berbungkus plastik ditemui ditanam di belakang sebuah kilang di Bukit Mertajam, Pulau Pinang.
  • 4 November 2009 - Kepala bayi tanpa badan yang telah berulat dijumpai di tempat pembuangan sampah di setiu, dipercayai telah menjadi santapan binatang.
  • 13 Ogos 2009 - mayat bayi lelaki yang disangka bangkai kucing ditemui dalam mangkuk pengepam tandas di tandas sekolah Menengah Sains Pokok Sena.
  • 16 Jun 2009 - Mayat bayi perempuan dikerumuni ulat ditemui dalam plastik sampah di sebuah surau, Kajang.

....................................................................................................................................................................

renung-renungkanlah kesian babies ni. sedangkan HAIWAN yang takde akal pun boleh berfikir, boleh ada rasa kasih sayang. kenapa tidak kita? ingatlah pencipta kita, ALLAH. Dia sentiasa tengok apa yang kita buat.



....................................................................................................................................................................


with ILHAM <333

....................................................................................................................................................................
................................................................


:: lovebaby ::

Comments

amyn omel said…
humm wow terharu amyn hahah.. moga2 pa yang v nk tercapai hahaha..
vianna nasir said…
thanks amin... haha... thanks baca :)
Anonymous said…
akak pun rase cm nk baby tp taknak kawen, cm magic yg v kate tu....

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…