Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

THE MALAYSIAN NIGHT

alhamdulillah, we won again! this is truly for dipac. kami bawa lagu sudirman dan maher zain. By me, Akim, Zul, Farhan. Maaf tak byk gambar. Alhamdulillah again for the third place. aminn aminn aminn. Video on this link ye (: http://www.youtube.com/watch?v=0VLzF3VrU5s&feature=channel&list=UL


THE PRE GRAD DINNER

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
MAAF! baru nak upload dkt blog. maklumlah kononnya busy! it was the last. sedih sedih sedih. seriously sedih tau. eh, entah lah mood sedih tak terluah lah sekarang ni sbb dah lama sgt event ni. padahal event ni event last! apa nk carut pun tak tahu dah. tarikh pun dah lupa dah. just have a look look dkt gambar lah eh (:

allah! senget benget pulak gambar. and plus, does everyone have the same thought that saya kelihatan mcm doraemon time ni? faktor baju. mungkinnn..........






AWARD OF THE BESTEST ROOMIES!

cant get enough words to say how much i love them so much much! my endless and infinity love goes to them, seriously! it took such a short time to know, to get comfort to be friend with them. the first day masuk bilik, dah cerita pasal my past. to me, they are just the best! even though kadang-kadang terpaksa layan kerenah kanak-kanak part one ni, haha but it was fun! tak tipu, sumpah. lagi i jadi mcm kanak-kanak lagi adalah. they call me baby panda! tang mana panda nya ntah. nampak tak i was bullied by them! tanpa segan silu buli senior! apa-apa pun, v sayang korg sgt2. sorry for all my wrongdoings! kalau v selalu ada terkecikkkkk kan hati korg, terbuat sepah, tak tutup alarm. -.- haha sorry tau. and, for my last words, do take care of your self dear mira, laila, amal and also razz(: journey korg jauh lagi. v pun sama. doakan v do well in degree. insyaallah aminnn. result pun tak keluar lg ni. stay safe aite? (: *amik tisu lap air mata*

ouh, nak tahu something tak, harini dah masuk …

BEFORE THE END DAY

la ni ceq baghu nak cocok usb dekat fon cek di manaa, semua gambar memori before cheq habis belajaq dekat uitm di capture-capture. lets usha usha mehh :D we are nasir's! berkawan dengan kakak ni just make me realised, ada lagi org yang baik dalam dunia ni. entah lah, lain mcm baik dia, bob ni. hee. nama nya fatin. tp bf dia panggil bob. nak jugak panggil bob!
leaving the room. DWG 2103!
final paper of local government. semoga ini yang terakhir. taknak repeat untuk sebarang paper wehh. mohon semua mendoakan!
the besties of mine since part one! cant lever let go of 'em!
i just love them so much! nasib baik sempat lepak dengan dorg eventhough dengar histeria just right over kteorg tgh cerita hantu dkt tasik. with always the bucuk! this was when i found my favourite dessert! khunafa! its an arabian food though
tasik ni yang menjadi saksi segala tangis aku since part one. psychic much? ye, aku tahu. tapi tu lah yang aku buat. pergi tasik bila hati ni gundah. 
setiap bulan mmg birt…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: