Skip to main content

AWARD OF THE BESTEST ROOMIES!

cant get enough words to say how much i love them so much much! my endless and infinity love goes to them, seriously! it took such a short time to know, to get comfort to be friend with them. the first day masuk bilik, dah cerita pasal my past. to me, they are just the best! even though kadang-kadang terpaksa layan kerenah kanak-kanak part one ni, haha but it was fun! tak tipu, sumpah. lagi i jadi mcm kanak-kanak lagi adalah. they call me baby panda! tang mana panda nya ntah. nampak tak i was bullied by them! tanpa segan silu buli senior! apa-apa pun, v sayang korg sgt2. sorry for all my wrongdoings! kalau v selalu ada terkecikkkkk kan hati korg, terbuat sepah, tak tutup alarm. -.- haha sorry tau. and, for my last words, do take care of your self dear mira, laila, amal and also razz(: journey korg jauh lagi. v pun sama. doakan v do well in degree. insyaallah aminnn. result pun tak keluar lg ni. stay safe aite? (: *amik tisu lap air mata*

ouh, nak tahu something tak, harini dah masuk 11 hari of holiday and indeed being away from them! entah mcm mana, tergerak hati nk check pendrive. konon nak delete apa yg patut. tengok-tengok ada satu video named 'FOR YOU VEE'. a very thoughtful and yet a memorable video by them! terima kasih sangat sangat sangat! alahai, memang surprise sgt. i dah upload dkt youtube. bisa tontonnya di link ini :D


THEM (":


Kini baru ku sedar,
cehh mcm lagu je.
now baru v sedar, ramai yg sayang v.
so tak payah kot nak jiwa kacau selalu sangat kankankan :p

to mira: selamat pengantin baru. belajar law elok2. jaga acap saya baik2! kirim salam dia.
to laila: congrats on your first hijab! be strong and v yakin dgn sifat keibuan laila tu, laila deserve to have a better man. he's there. cuma dia tgh main nyorok-nyorok je.
to amal: v akan jd the most happiest person bila tahu amal dah ada boyfriend nanti! tolong jgn jiwa kacau lg next sem dan tolong jgn songsang. love amal amal amal. 
to raz: raz selalu buat v ketawa terbahak-bahak tutup muka dgn bantal, gelak sorg2! bdk ni masuk air sikit. takpe, v bahagia. haha, apa punya ayat lah. mcm micheal jackson lah raz ni! btw, be strong, be consistent ok! 














Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…