Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

sepetang bersama cinta.

asal balik je, aku akan main dengan babies dekat rumah ni, jiran2. entah lah, suka. suka samgat.aku memang suka babies. ada banyak baby2 dekat sini. kalau pagi2 tu, dorang lah yang bangun dulu main basikal depan rumah. and aku pun terjaga. -.-'' haha. yang paling aku rapat, jiran sebelah rumah ni, Nur Salsabila dan adik dia Nur Nabila Balqis. since kecik hari2 mesti masuk rumah kitaorg. tp now dah tak selalu sangat sebab dah besar. yang kakak dia, ayong now dah 6tahun and adik dia, aqish 5tahun. besarkan. and apa yang paling frustnya, aku yang dah tak selalu ada kat rumah nama aku pun dorang tak ingat :( huuuuu. takpela. ingat lagi masa ayong kecik2 ada bola bawah meja, dia boleh merangkak dari depan pintu and masuk bawah meja and ambil bola and buat round about pusing meja tu, then keluar. kuat nya laahhh stamina dia. haha. ayong ni pantang dengar lagu agnes monica, tak ada logika. dia akan menari sampai pampers terbukak and menangis taknak balik pulak sebab dah syok main. h…

meh beli meh beli.

hoho, ramadhan datang lagi. yeayy. mesti sekarang ni korang tengah sibuk2 beli barang untuk persiapan untuk bulan puasa kan. haha sama lah kita. semalam, sampai je kl from melaka terus tidur. then petang pukul6 baru start shopping. beli bawang lah, sotong lah. excited gila. macam tak pernah beli groceries pulak kan. haha jom tengok ke excited an kami. <3

sushisushisushi
see, nampak kan kenyataannya vee baik. tuuu, VE GOOD. hee suka3.

asal tiba bulan RAMADHAN je..........................................................

assalammualaikum warahmatullahitaala wabarakatuh. haha. ter baik kejap, nak Ramadhan kan? bulan Ramadhan memang bulan yang memang orang nanti-nanti kan. sebab cuma setahun sekali. bulan yang penuh dengan dugaan. bulan yang memerlukan kesabaran dan bulan yang paling tepat dan sesuai untuk beramal, bertaubat. so, bila ramadhan tiba, actually budak2 kecik lah yang paling excited (aku ni cakap macam dah ber anak 4 kan? haha). so, kalau ada muslimin dan muslimat yang still takde kesedaran lagi untuk bertaubat dan beramal lebih lagi dalam bulan yang mulia ni, dia bukan lah muslim yang baik sebab dia langsung tak kisah tentang hukum dosa dan pahala. ye la, dosa pahala kan perkara ghaib. so now, nak share sikit pengalaman aku time bulan puasa ni. setiap tahun perkara sama yang akan berlaku. -.-'' so lets enjoy.
ASAL TIBA BULAN RAMADHAN JE :
sibuk tanya ibu, boleh ganti puasa lagi?sibuk bukak buku teks agama form1, selak2 page, cari niat nak sahur.
panas terik semacamkekuatan nafsu makan…

job interview

okayhhhhh. this entry nak habak mai sikit pasal Public Personnel Adminstartion punya presentation. it was our last, last, last job this sem. sebab? sebabnya, semua presentation and assignment settle sudahh. so, lepas ni tak payah nak gedik2 fikir pasal assignment lagi. now tinggal nak concentrate more on final exam je (macam concentrate lah. -.-'') . first and first kteorg buat tajuk Different of Interview. memang fun tajuk ni sebab dapat buat research sikit pasal interview. boleh tahu how to prepare a very good resume, the types of interview which interview yang macam mana yang kita akan go through, soalan yang macam mana yang dia akan tanya and macam mana nak buat diri kita tak akan mati dek soalan2 killer interview tu. -.-
a day before the presentation. memang satu malam yang sangat macam tak boleh tidur. nak prepare awal tapi, laptop tak sampai lagi sebab hantar format. bila dapat je, keyboard macam apa ntah. tekan benda lain, benda lain yang keluar! tekan huruf 'Y…

VOTE FOR MY KAKAK DEAR

FACEBOOK NAME : Nurul Ain Nasir

AGE : 21

REASON : Saya ingin menyertai pertandingan ini kerana saya yakin "Aleeya's touch" akan mengubah saya menjadi seorang yang berkeyakinan tinggi dalam penampilan dan kecantikan diri. saya.

FIRST STEP : like this page
http://www.facebook.com/aleeyastouch
NEXT STEP : like her photo
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188132381251096&set=a.187971727933828.52563.176765749054426&type=1&ref=nf
TERIMA KASIH :)

my parents

alahai mak bapak aku, sweet tak, sweet tak?
live-long ibu ayah