Skip to main content

sepetang bersama cinta.


asal balik je, aku akan main dengan babies dekat rumah ni, jiran2. entah lah, suka. suka samgat.aku memang suka babies. ada banyak baby2 dekat sini. kalau pagi2 tu, dorang lah yang bangun dulu main basikal depan rumah. and aku pun terjaga. -.-'' haha. yang paling aku rapat, jiran sebelah rumah ni, Nur Salsabila dan adik dia Nur Nabila Balqis. since kecik hari2 mesti masuk rumah kitaorg. tp now dah tak selalu sangat sebab dah besar. yang kakak dia, ayong now dah 6tahun and adik dia, aqish 5tahun. besarkan. and apa yang paling frustnya, aku yang dah tak selalu ada kat rumah nama aku pun dorang tak ingat :( huuuuu. takpela. ingat lagi masa ayong kecik2 ada bola bawah meja, dia boleh merangkak dari depan pintu and masuk bawah meja and ambil bola and buat round about pusing meja tu, then keluar. kuat nya laahhh stamina dia. haha. ayong ni pantang dengar lagu agnes monica, tak ada logika. dia akan menari sampai pampers terbukak and menangis taknak balik pulak sebab dah syok main. haha. tapi, aqish dia pemalu sikit.

NUR NABILA BALQIS
NUR SALSABILA
MOHD RYAN DANISH.

Ni bila ada masa aku balik KL, memang petang2 aku bawa dorang masuk rumah and main lah. memang fun main dengan budak2 ni. release tension. entah apa bahasa dorang cakap pun aku tak tahu. tp dorang faham tak bahasa kita? sesungguhnya, anak ni anugerah. mana yang buang2 bayi tu memang otak dorang letak kat hujung kaki lah kan. bongok sangat. dorg tak fikir ke yg dorg pun pernah jadi baby dulu? kalau taknak, takpayah lah sampai nak flush2 baby tu dalam jamban. bagi yang kat memerlukan, yang dah menunggu baby 10tahun tp belum rezeki. apelahhh. bodoh betul!

















Comments

miya amirah said…
gyle larhh @_@ 3 orang anak lakyy..bermakne 3 spesis peperangan dalam rumah nty..habiss larhh vee msty xsempat da na solek2 kalau ade 3 pahlawan nty..hahaha
vianna nasir said…
hahahaha entahalh. actually tak baik sangat kan kalau mintak2 ni, sebab nanti dapat semua perempuan pulak -.-''
tapi entah, sebab dah siap2 prepare 3 nama anak lelaki.

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…