Skip to main content

sepetang bersama cinta.


asal balik je, aku akan main dengan babies dekat rumah ni, jiran2. entah lah, suka. suka samgat.aku memang suka babies. ada banyak baby2 dekat sini. kalau pagi2 tu, dorang lah yang bangun dulu main basikal depan rumah. and aku pun terjaga. -.-'' haha. yang paling aku rapat, jiran sebelah rumah ni, Nur Salsabila dan adik dia Nur Nabila Balqis. since kecik hari2 mesti masuk rumah kitaorg. tp now dah tak selalu sangat sebab dah besar. yang kakak dia, ayong now dah 6tahun and adik dia, aqish 5tahun. besarkan. and apa yang paling frustnya, aku yang dah tak selalu ada kat rumah nama aku pun dorang tak ingat :( huuuuu. takpela. ingat lagi masa ayong kecik2 ada bola bawah meja, dia boleh merangkak dari depan pintu and masuk bawah meja and ambil bola and buat round about pusing meja tu, then keluar. kuat nya laahhh stamina dia. haha. ayong ni pantang dengar lagu agnes monica, tak ada logika. dia akan menari sampai pampers terbukak and menangis taknak balik pulak sebab dah syok main. haha. tapi, aqish dia pemalu sikit.

NUR NABILA BALQIS
NUR SALSABILA
MOHD RYAN DANISH.

Ni bila ada masa aku balik KL, memang petang2 aku bawa dorang masuk rumah and main lah. memang fun main dengan budak2 ni. release tension. entah apa bahasa dorang cakap pun aku tak tahu. tp dorang faham tak bahasa kita? sesungguhnya, anak ni anugerah. mana yang buang2 bayi tu memang otak dorang letak kat hujung kaki lah kan. bongok sangat. dorg tak fikir ke yg dorg pun pernah jadi baby dulu? kalau taknak, takpayah lah sampai nak flush2 baby tu dalam jamban. bagi yang kat memerlukan, yang dah menunggu baby 10tahun tp belum rezeki. apelahhh. bodoh betul!

















Comments

miya amirah said…
gyle larhh @_@ 3 orang anak lakyy..bermakne 3 spesis peperangan dalam rumah nty..habiss larhh vee msty xsempat da na solek2 kalau ade 3 pahlawan nty..hahaha
vianna nasir said…
hahahaha entahalh. actually tak baik sangat kan kalau mintak2 ni, sebab nanti dapat semua perempuan pulak -.-''
tapi entah, sebab dah siap2 prepare 3 nama anak lelaki.

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: