Skip to main content

sepetang bersama cinta.


asal balik je, aku akan main dengan babies dekat rumah ni, jiran2. entah lah, suka. suka samgat.aku memang suka babies. ada banyak baby2 dekat sini. kalau pagi2 tu, dorang lah yang bangun dulu main basikal depan rumah. and aku pun terjaga. -.-'' haha. yang paling aku rapat, jiran sebelah rumah ni, Nur Salsabila dan adik dia Nur Nabila Balqis. since kecik hari2 mesti masuk rumah kitaorg. tp now dah tak selalu sangat sebab dah besar. yang kakak dia, ayong now dah 6tahun and adik dia, aqish 5tahun. besarkan. and apa yang paling frustnya, aku yang dah tak selalu ada kat rumah nama aku pun dorang tak ingat :( huuuuu. takpela. ingat lagi masa ayong kecik2 ada bola bawah meja, dia boleh merangkak dari depan pintu and masuk bawah meja and ambil bola and buat round about pusing meja tu, then keluar. kuat nya laahhh stamina dia. haha. ayong ni pantang dengar lagu agnes monica, tak ada logika. dia akan menari sampai pampers terbukak and menangis taknak balik pulak sebab dah syok main. haha. tapi, aqish dia pemalu sikit.

NUR NABILA BALQIS
NUR SALSABILA
MOHD RYAN DANISH.

Ni bila ada masa aku balik KL, memang petang2 aku bawa dorang masuk rumah and main lah. memang fun main dengan budak2 ni. release tension. entah apa bahasa dorang cakap pun aku tak tahu. tp dorang faham tak bahasa kita? sesungguhnya, anak ni anugerah. mana yang buang2 bayi tu memang otak dorang letak kat hujung kaki lah kan. bongok sangat. dorg tak fikir ke yg dorg pun pernah jadi baby dulu? kalau taknak, takpayah lah sampai nak flush2 baby tu dalam jamban. bagi yang kat memerlukan, yang dah menunggu baby 10tahun tp belum rezeki. apelahhh. bodoh betul!

















Comments

miya amirah said…
gyle larhh @_@ 3 orang anak lakyy..bermakne 3 spesis peperangan dalam rumah nty..habiss larhh vee msty xsempat da na solek2 kalau ade 3 pahlawan nty..hahaha
vianna nasir said…
hahahaha entahalh. actually tak baik sangat kan kalau mintak2 ni, sebab nanti dapat semua perempuan pulak -.-''
tapi entah, sebab dah siap2 prepare 3 nama anak lelaki.

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…