Skip to main content

ini untuk ibu saya.


ibu, ibu, ibu. this is what i called for my mother. she was born on 21 january 1962 in selangor. so, due to the mothers day, as i have so little amount of money. this is what i can give to you ibu. muah, muah, muah. sayang ibu. just a piece of card with A4 size. hehe. cost nya pun RM 4.50 je bu. heeee. sorry, yer v takde duit banyak. duit pun pakai ptptn je. heee. tapi, takpela terima je la hadiah yang tak seberapa ni. penat jugak v buat. tangan dah melekit-lekit dah ni. kena gam uhu. siap berkunci-kunci bilik tak nak kasi adik masuk. hehe ni lah projek nya bu... :P okay before that, nak share here, , ,.

A Mothers Love
To some love is just a word
To me it's a feeling A feeling
I get everytime I look into your eyes
A feeling I get when I realize you're my mom
A mom who loves, shares, A mom who inspires
Unconditionally
What's that?
That's love
A mothers love, but only you would know
And me
You returned that love time and time again
Possibly to much, nevertheless you did
Thank-you
Thank-you for being there when I needed you most
For being my rock when I should have been yours
Thank-you for believing in me, even when I doubted myself
For being the one person I could trust
No matter what, no matter where
But most of all thank-you for being you-my mom
A mom I am so proud to claim
I love you
Now and forever

The Special Love Between
A Daughter And Her Mother


The heartfelt closeness that they share
Is based on kindness trust and care
So deep that nothing can compare
To the love between
A daughter and her mother

A mother knows her daughter fears
Shares her smiles, heartaches and tears
Their closeness deepens through the years
And friendship forms between
A daughter and her mother


And if the two should disagree
They share and listen patiently
And through the eyes of love they see
The understanding of
A daughter and her mother

Though the year may come and go
Both women change, but even so
Within their hearts somehow they know
They're friends for life
This daughter and her mother


and guys, this is my mother, my ibu, yang cantik gila. :)


ini gambar album cover ibu masa ibu muda2 dulu, masa era 80-an. ibu famous dengan lagu MENANTI JAWAPANMU, composed by ayah, NASIR MUSIF. :)
nak bangga sikit bu.


haha, and this is the card which for me, damn buruk. :P


and now, tiba2 rasa mcm nak jadi guru tadika jap, nak share the way i make this lovely card. hehe lovely lah sgt. first the requirement : kertas colour2, gunting, gam uhu, maker pen, envelope, tisu, batang mancis, liquid and colour. heeeee tu je. dah3, dah puas berangan dah.

i love you ibu :))))))))








Comments

cool..... i've send a card to my mummy too...hehehe
susah la dok jauh ni...
vianna nasir said…
haha yke? takpe2, its classic kan. but meaningful.
Anonymous said…
mak oiiii,kreatif gilerrrrr cik vie kite nie,hehehehe...cmni ley la wat tempahan wat card nie,hehehe.... dah bley wat bisnesss kt u nie,hehehe....cntik laaaa awakkkkkkkk....msti ibu tsyum kn bile awk bg kad nieeee,hehehehe....tp xbhaye ke kad 2,xtakot terbakar ke?hehehe,ciap ad mancis lg 2,hehehe...xpe3,elakkan dari tekene api yer,hehehe....
vianna nasir said…
heeeeeee. thankyou then. btw, siapa ni? anonymous lah yangg. :)
vianna nasir said…
jap cop. payal ea?

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…