Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Master of Acoustic and UiTM Got Talent

DiPAC Entreprenuer and Career Carnival, sebuah event besar anjuran DiPAC, FSPPP untuk semua warga UiTM. besides that, kami pun ada anjurkan Master of Acoustic which participated by 20 bands and UiTM Got Talent joined by 10 contestants. was great alhamdulillah, banyak yang bagi support. to me, for the acoustic, i love the band yang bawa lagu Mr Saxobeat, the most! and for the UiTM Got Talent, saya dah jatuh hati dgn budak part 1 yang buat suara robot tu. auwwwww <3 by the way, congratulations for those yang dah merangkul juara, naib juara and third place. for yang tak, next year ada lagi, if takde aral yang melintang, insyaallah.



P/S : if nak masuk acoustic competition, if tengok judges dia kurang berpengalaman, berpengetahuan and proffesional in music, please jangan bawa lagu slow even its acoustic. bawa fast song, yang boleh tarik crowd, or high pitch song, sebab, sebab, sebab the judges akan beri more marks kepada yang banyak crowd sorak. just saying, and just through my experienc…

Majlis Pra Graduan 2012

Majlis Pra Graduan yang aku hadir pada 16 Feb 2012, Equatorial Hotel, Melaka. bukanlah aku yang grad, tp just sebagai performer pada haritu yang tak seberapa ni. pertama kali membawa band members for the big event  untuk perform. alhamdulillah, all goes well, and alhamdulillah serta terima kasih sebab diberi lagi kepercayaan untuk perform sebuah event yang besar. band members aku kalini memang banyak sangat membantu, thanks guys. macam-macam jugak kekangan, dari segi pemilihan lagu, tema yang bertukar-tukar pada last minute, pemilihan baju, proses mencari chord untuk the particular song, masalah aku yang nak ikut rhythm gitar and nak hafal lirik lagu yg berbelit-belit tu, lepastu, past couple days, aku demam and suara memang hilang habis and macam-macam lagi lah. tapi, alhamdulillah, we performed well, cumanya, i dissatisfied with the sound system masa perform tu. guitar was not clear to be heard. lagu yang kami dendangkan, Andai Ku Tahu (Reggae) dan Ombak Rindu.

last but not least, ta…

buat inai with si gila, Eyja

she, my lesbo partner merangkap roomate baruku. memang suka sangat ikut rentak aku. mana aku pergi, mana aku buat, semua dia follow. cun ahh mcm tu kann. dua-dua gila, dua-dua tak betul, dua-dua sewel. im dying to be in that room with her. knp aku panggil dia lesbo partner? sebab sebab sebab, setiap kali aku bangun tidur, tiba-tiba dia ada dekat sebelah aku, atas katil, tengah peluk aku. what theeee. bangun je pagi dah berpelukan. -.- haha. tp kteorg takdela songsang betu;-betul. just macam sisters lah kann (: but, me love her shooo much! because, dia sentiasa ada bila aku menangis. dia sentiasa dengar bila aku berangan. dia sentiasa ada bila aku stress. (:
haa, ni kerja gila kteorg. buat inai. satu tangan RM5 yee.  







extreme

Bismillahirahmannirrahim
wehh, sependek-pendek aku, segumuk-gumuk aku macam Teletubbies, aku suka extreme activity okayhh. haha. so in conclusion, dunia tanpa sempadan. live your life to the fullest. cehh, baru mukadimmah dah tiba-tiba sampai conclusion kan. haha. let the pictures tell the story.
KEM MOTIVASI, ULU YAM SELANGOR WITH RAKAN FAKULTI













CELEBRATING IBU'S BIRTHDAY AT KALUMPANG RESORT SELANGOR






RECREATIONAL TIME WITH DEAREST ROOMY, EYJA IN UiTM