Skip to main content

Master of Acoustic and UiTM Got Talent

DiPAC Entreprenuer and Career Carnival, sebuah event besar anjuran DiPAC, FSPPP untuk semua warga UiTM. besides that, kami pun ada anjurkan Master of Acoustic which participated by 20 bands and UiTM Got Talent joined by 10 contestants. was great alhamdulillah, banyak yang bagi support. to me, for the acoustic, i love the band yang bawa lagu Mr Saxobeat, the most! and for the UiTM Got Talent, saya dah jatuh hati dgn budak part 1 yang buat suara robot tu. auwwwww <3 by the way, congratulations for those yang dah merangkul juara, naib juara and third place. for yang tak, next year ada lagi, if takde aral yang melintang, insyaallah.

 



P/S : if nak masuk acoustic competition, if tengok judges dia kurang berpengalaman, berpengetahuan and proffesional in music, please jangan bawa lagu slow even its acoustic. bawa fast song, yang boleh tarik crowd, or high pitch song, sebab, sebab, sebab the judges akan beri more marks kepada yang banyak crowd sorak. just saying, and just through my experience. (:






Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: