Skip to main content

what a girl wants from a boyfriend

When you break her heart- [ the pain NEVER really goes away ] 
When she misses you - [ she's hurting inside ] 
When she says its over - [ she STILL want you to be hers ] 

When she reposts this bulletin - [ she wants you to read it ] 
When she walks away from you mad - [ Follow her] 
When she stare's at your mouth - [ Kiss her ] 
When she pushes you or hit's you - [ Grab her and don’t let go ] 
When she start's cursing at you - [ Kiss her and tell her you love her ] 
When she ignore's you - [ Give her your attention
When she pulls away - [ Pull her back ] 
When you see her at her worst - [ Tell her she's beautiful ] 
When you see her start crying - [Just hold her and don’t say a word ] 
When you see her walking - [ Sneak up and hug her waist from behind ] 
When she's scared - [ Protect her ] 
When she lay's her head on your shoulder - [ Tilt her head up and kiss her ] 
When she steal's your favorite hoodie - [ Let her keep it and sleepwith it for a night]
When she tease's you - [ Tease her back and make her laugh] 
When she doesn’t answer for a long time - [ reassure her that everything is okay ] 
When she looks at you with doubt - [ Back yourself up with the TRUTH] 
When she say's that she like's you - [ she really does more than you could understand ] 
When she grab's at your hands - [ Hold her's and play with her fingers ] 
When she bump's into you - [ bump into her back and make her laugh] 
When she tells you a secret - [ keep it safe and untold ] 
When she looks at you in your eyes - [ don’t look away until she does ] 
When shes cold - [ hold her till shes warm ]

Comments

E-one said…
hey!can i share this? :)
vianna nasir said…
yuppp... sure... :)))
heyyy..can i share,copyy and paste it in my blog :)
vianna nasir said…
heyyyyy. sure then. boleh3. :)

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…