Skip to main content

BEFORE THE END DAY

la ni ceq baghu nak cocok usb dekat fon cek di manaa, semua gambar memori before cheq habis belajaq dekat uitm di capture-capture. lets usha usha mehh :D
we are nasir's! berkawan dengan kakak ni just make me realised, ada lagi org yang baik dalam dunia ni. entah lah, lain mcm baik dia, bob ni. hee. nama nya fatin. tp bf dia panggil bob. nak jugak panggil bob!

leaving the room. DWG 2103!

final paper of local government. semoga ini yang terakhir. taknak repeat untuk sebarang paper wehh. mohon semua mendoakan!

the besties of mine since part one! cant lever let go of 'em!

i just love them so much! nasib baik sempat lepak dengan dorg eventhough dengar histeria just right over kteorg tgh cerita hantu dkt tasik.
with always the bucuk!
this was when i found my favourite dessert! khunafa! its an arabian food though

tasik ni yang menjadi saksi segala tangis aku since part one. psychic much? ye, aku tahu. tapi tu lah yang aku buat. pergi tasik bila hati ni gundah. 

setiap bulan mmg birthday aku weh. sbb tu mmg budaya kami, MT DiPAC, kteorg akan celebrate birthday each of the members. dannn, yg selalu jadi mangsa kena baling kek, aku lahh. asyik nak aim aku je!

and of course the dearly roomies (:
aku cakap, semalam aku mimpi aku pergi open house mickey mouse. depa jemput aku. tup tup si alira conteng handout aku jd mcm ni haa. jemputlah makan tikus.

please fasten your seat belt. 

end of part 5 (:






Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…