Skip to main content

cousin oh cousin

yeahhh mannnn. i do love family so much. okay, now nak story mory sikit pasal the cousins for mother side ni. i used to be so close with my beloved baby, ezza nur sara and myra atiqah. masa kecik2 mmg kteorg bertiga je lah selalu melekat. mcm belangkas. me and sara mmg truly cousin sbb ayah sera and ibu v adik beradik. tapi, si tinggi myra ni, tak berapa nak truly cousin sangat lah. sebab nya, umi myra cousin dgn ibu v. so, maknanya myra anak buah v. -.- dah jadi makcik dah aku.



dulu masa nenek belum meninggal, selalu ada kenduri. so, semua pun akan balik lah. seronok! tapi, since nenek meninggal, kampung jadi sunyi je :( takde siapa yang balik, raya lagi lah. kalau dulu parking kt kampung semua penuh, malam2 dengar budak2 main lari2, ada pasang pelita semua. tapi semua..... dah tak macam dulu. sunyi je kampung tu. hmmm. haha back to cerita kanak2 dulu, setiap kali balik kampung, kteorg mesti main dalam semak. kteorg tak main nyorok2. tapi kteorg main cikgu2 dalam semak kelapa sawit tu. pasang tikar, bawak buku tulis, sorg jadi cikgu, yang lain jadi pelajar. -.-' then malam, kteorg main hantu2. bila nak mandi, kteorg pun mandi ber................... sama2 lah. haha.



bila nenek dah meninggal, kteorg pun jarang jumpa melainkan raya. tu pun kadang2 tak jumpa. yela, bila raya rumah dorg, dorg pulak takde kt rumah kann. so, kadang2 raya je lah yang ada. tu yg tak best tu. so, on last day dekat KL, tiba2 cik maman which is abang ibu, tiba2 buat kenduri doa semalam sebab dah pencen. mmg dapat bersatu balik lah kann. sumpah seronok! tak tipu wehhhh.



now, sara kat Uitm Penang. penang kot eh? entah, dah get confused. in culinary course. sanggup ouh dia tu? i have no idea how she end up with that course. sebab kalau nak tahu, kalau makan sama2 je, sara mesti ambil nasi paling ciput. mmg tak tipu. ciput gila. now, entah lah. course masak2 pulak yer. and myra, now dengan v. dekat uitm melaka lah. she's in business course. biasalah org pandai kan. mira pandai. exam nak 5A jeeeee. terbaik myra!


we used to be 5 actually
from left | myra, ajim, vee, sara, naqib takde.

Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…