Skip to main content

cousin oh cousin

yeahhh mannnn. i do love family so much. okay, now nak story mory sikit pasal the cousins for mother side ni. i used to be so close with my beloved baby, ezza nur sara and myra atiqah. masa kecik2 mmg kteorg bertiga je lah selalu melekat. mcm belangkas. me and sara mmg truly cousin sbb ayah sera and ibu v adik beradik. tapi, si tinggi myra ni, tak berapa nak truly cousin sangat lah. sebab nya, umi myra cousin dgn ibu v. so, maknanya myra anak buah v. -.- dah jadi makcik dah aku.



dulu masa nenek belum meninggal, selalu ada kenduri. so, semua pun akan balik lah. seronok! tapi, since nenek meninggal, kampung jadi sunyi je :( takde siapa yang balik, raya lagi lah. kalau dulu parking kt kampung semua penuh, malam2 dengar budak2 main lari2, ada pasang pelita semua. tapi semua..... dah tak macam dulu. sunyi je kampung tu. hmmm. haha back to cerita kanak2 dulu, setiap kali balik kampung, kteorg mesti main dalam semak. kteorg tak main nyorok2. tapi kteorg main cikgu2 dalam semak kelapa sawit tu. pasang tikar, bawak buku tulis, sorg jadi cikgu, yang lain jadi pelajar. -.-' then malam, kteorg main hantu2. bila nak mandi, kteorg pun mandi ber................... sama2 lah. haha.



bila nenek dah meninggal, kteorg pun jarang jumpa melainkan raya. tu pun kadang2 tak jumpa. yela, bila raya rumah dorg, dorg pulak takde kt rumah kann. so, kadang2 raya je lah yang ada. tu yg tak best tu. so, on last day dekat KL, tiba2 cik maman which is abang ibu, tiba2 buat kenduri doa semalam sebab dah pencen. mmg dapat bersatu balik lah kann. sumpah seronok! tak tipu wehhhh.



now, sara kat Uitm Penang. penang kot eh? entah, dah get confused. in culinary course. sanggup ouh dia tu? i have no idea how she end up with that course. sebab kalau nak tahu, kalau makan sama2 je, sara mesti ambil nasi paling ciput. mmg tak tipu. ciput gila. now, entah lah. course masak2 pulak yer. and myra, now dengan v. dekat uitm melaka lah. she's in business course. biasalah org pandai kan. mira pandai. exam nak 5A jeeeee. terbaik myra!


we used to be 5 actually
from left | myra, ajim, vee, sara, naqib takde.

Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…