Skip to main content

cousin oh cousin

yeahhh mannnn. i do love family so much. okay, now nak story mory sikit pasal the cousins for mother side ni. i used to be so close with my beloved baby, ezza nur sara and myra atiqah. masa kecik2 mmg kteorg bertiga je lah selalu melekat. mcm belangkas. me and sara mmg truly cousin sbb ayah sera and ibu v adik beradik. tapi, si tinggi myra ni, tak berapa nak truly cousin sangat lah. sebab nya, umi myra cousin dgn ibu v. so, maknanya myra anak buah v. -.- dah jadi makcik dah aku.



dulu masa nenek belum meninggal, selalu ada kenduri. so, semua pun akan balik lah. seronok! tapi, since nenek meninggal, kampung jadi sunyi je :( takde siapa yang balik, raya lagi lah. kalau dulu parking kt kampung semua penuh, malam2 dengar budak2 main lari2, ada pasang pelita semua. tapi semua..... dah tak macam dulu. sunyi je kampung tu. hmmm. haha back to cerita kanak2 dulu, setiap kali balik kampung, kteorg mesti main dalam semak. kteorg tak main nyorok2. tapi kteorg main cikgu2 dalam semak kelapa sawit tu. pasang tikar, bawak buku tulis, sorg jadi cikgu, yang lain jadi pelajar. -.-' then malam, kteorg main hantu2. bila nak mandi, kteorg pun mandi ber................... sama2 lah. haha.



bila nenek dah meninggal, kteorg pun jarang jumpa melainkan raya. tu pun kadang2 tak jumpa. yela, bila raya rumah dorg, dorg pulak takde kt rumah kann. so, kadang2 raya je lah yang ada. tu yg tak best tu. so, on last day dekat KL, tiba2 cik maman which is abang ibu, tiba2 buat kenduri doa semalam sebab dah pencen. mmg dapat bersatu balik lah kann. sumpah seronok! tak tipu wehhhh.



now, sara kat Uitm Penang. penang kot eh? entah, dah get confused. in culinary course. sanggup ouh dia tu? i have no idea how she end up with that course. sebab kalau nak tahu, kalau makan sama2 je, sara mesti ambil nasi paling ciput. mmg tak tipu. ciput gila. now, entah lah. course masak2 pulak yer. and myra, now dengan v. dekat uitm melaka lah. she's in business course. biasalah org pandai kan. mira pandai. exam nak 5A jeeeee. terbaik myra!


we used to be 5 actually
from left | myra, ajim, vee, sara, naqib takde.

Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: