Skip to main content

aidilfitri 2011

Assalammualaikum, alhamdulillah syawal datang lagi, alhamdulillah aku masih bernafas, alhamdulillah aku masih berkesempatan untuk merasai aidilfitri bersama keluarga, alhamdulillah dapat pakai baju baru. haha. alhamdulillah. Ramadhan berlalu dengan seribu makna, seribu dugaan, seribu penyesalan, seribu taubat, seribu pengajaran, seribu pengalaman dan seribu perasaan namun aku berjaya juga menjengah ke bulan syawal alhamdulillah.

so, im back in KL ! wifi lajuuuuuuu. peluang untuk berblogging lerr. so, let the pictures speak as biasa.

PREPARATION A DAY BEFORE RAYA


video
mintak ampun video

okay langsir yang baru, yang sangat disayangi, kayunya PATAH ! so, beraya tanpa langsir. sebab berat sangat kot

ayah basuh kolam ikan keli...

ada 4 ekor ikan, satu mak dia yg bunting. satu lg bapak dia yg buat mak dia bunting.

bangun tidur dah dikerah bekerja.

alololo comel choki. basuh sangkar dia.

i was cleaning the dust and i was found this, owned by my brother, adam. urmmm sikit lah terbangga

pasang langsir, lepastu runtuhhhhhhh !

tak habis, habis dengan ikan.

wiping the pagar while listening to the music. hish apa lah.

car wiped

kakak with her chair cushion

ibu ni, kalau buat kerja, semua bergerak, dengan mulutnya sekali bergerak. hehe.

haha okay, gambar aku takde. TAPI NAK JUGAK. kepala kosong. so, dengan langsir pun jadilah, jadikan tudungnyaaa.

susun baju dalam almari.

sayang nya dengan pondok baru.

waiting for the breakfasting.

choki again

pulut, ketupat palas.

OKAY THIS IS THE ISSUE !!!
the malam raya, aku kan anak yang solehah. so, while ibu was cooking, adam and alisa tgh tengok tv, ayah tgh kemas2 and ain tgh buat apa ntah. kerja aku, gosok baju raya dorg lah. FIRST RAYA punya baju raya ayah. urm, aku menggosok sambil ber BBM :D. before gosok, ibu cakap iron tu jgn panas2 sangat. nt melekat. 
it was the last baju actually. i was toooooo like agak bongok jugak lah. okay my bad! then, apa lagi, hangus lah baju tu....haaaaaa pucat muka! i was panic. i BBM everyone and tanya apa nak buat ni. semua org ckp, pergi bagitahu ayah now. aku taknak, yela, takutttttttt. and at last,,,, aku bagitahu jugakkkkk :( waaaaaa takutnyaaaaaaa. mmg takboleh jadi bini aku ni. gosok baju pun terbakar.
tapi ayah pakai jugak baju ni, cool kan my dad?

RAYA PERTAMA

aidilfitri 2011

syawal 2011

:D COMEL

alisa nasir

nazril adam nasir

nurul ain nasir

;)

budak nak SPM kann

at Mak Eton's house with ucu's family

haha aku dah kenapa kan?

kau igt to bir?

haha bajet comel.

say kejuuuuuuu

syasya and adik

with triple twin. sarahana, sarahani, danisha.

from left | danial, shafiq, adam

they just cant split.

with baby feer.
Okay, tembam. effect gambar tau? -.-

haha say cheeseeeeee

old fashion pose 

tak seksi pun mulut tu

at Pak Uda's house

haha dah kenapa tu?

baby feer


RAYA KEDUA.

to PJ.

haha okay, price tag tak bukak lagi. malu3.

raya kedua sempat beraya di rumah Nek Cik, Tok Abg, Mak Long, and umi. not much story to be written off. Apa yang best, haha at last dpt jugak contact my Khaimin, which is satu kampus and actually we are cousin cuma tak rapat, so segan2 lah -.-', LY cuz! <3. and meet my baby Myra Atiqah dkt rumah umi.

RAYA KETIGA (OPEN HOUSE DI IJOK, SELANGOR_ma house)

golongan atasan berada di meja makan, whereas golongan bawahan makan di bawah.


okay, this picture should not be here actually. it is not raya ketiga. raya keempat ni. 


okay, the best part was. ATHIRAH AZHAR is in my house. she was my ex-classmate in Melaka. last sem. i was, so tak sangka that she was here. beraya sampai ke ijok! tahu tak ijok tu sangat jauh? jauh di pedalaman. she was driving alone and i keep BBM her while she was driving. i tak tahu pun. gila lah? tak sangka sangat dia dtg. plus, mmg rindu dia sangat2. dia datang at 5 something and balik at 8pm. Percaya tak, lama gila kteorg berbual, about life. sayang u athirah !

that is baby afif

putih melepak kan dia.

athirah azhar makan nasi sgt ciput wooo

ha! okay, wrong placing finger kt guitar tu.

baby ihsan. comel kan, comel kan.

syafiq <3

dina <3

this is my bestest cousin ever! umie nadra. cool sgt dia ni.

the charlies angels. yana, syasya and alisa

elelelele baby ereen and sarahana

with her dude! hot aite?

its not mine, yana punya.

good father soon?

me and aisyah playing with the tikus.

the twin. entah lah. ni sarahana ke sarahani entah. main sorang2.

haha ! -.-'

geram dgn si kecik ni.

fuhhh dpt jugak bergambar dgn baby ihsan ni.

okay, -.-'


baby afif

:p

ngobrol di kamar

kawan2 ain dtg....

maira comel :')

ain's friend.

setelah beraya, bertenis pula dia.

okay, my tikus jadi tumpuan, jadi public figure dah.

keli pond.

bola lah, apa lagi?

untunglah jadi kecik. boleh main pondok2.

baby feer. tidur je dia.



the kids <3

okay, ini lah golongan bawahan yang makan di bawah ni.

happy birthday aisyah

cute

baby qhaireen batrisyah

baby ereen with kakak

mcm gmbr iklan

 alhamdulillah, seminggu dah beraya. alhamdulillah, bukan senang nak kumpul ramai2 satu family kan? raya je jumpa, annual event kann. ini je yang dapat diupload kan, this is how my phone and my nikon capture the raya. seronok bangat dehh raya ni. semoga aku dapat menjengah lagi syawal 1433, :)

Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: