Skip to main content

AQILA


okay, why did i use the title as 'AQILA' ?

why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why why 

its the one i love lah. she's a friend of mine since form1. kelas yang sama setiap tahun. yeaayyhhhh. haha. okay, lets begins. its actually to tell and to share about why i did semalam, i mean a day with her, hangout after about a year never met (: 

memang excited gila! tapi, banyak dugaan. SANGAT! dah macam pengembaraan dah. takpe, pengalaman mematangkan. and its experience..


first before pergi, memang kitaorg gatal2 plan nak pakai wedges kann. nak melaram. haha. wedges yang bapak tinggi tuhh. kalau kt kampus, mmg tak lah kan aku nk keluar pergi kelas nk pakai wedges bagai, bagi aku, pakai wedges tu boleh mengundang maut. aku nk hidup lama. nanti mati cepat. so, lupakan wedges! haha. n semalam, cubaan berani mati lahh. pakai wedges tengah2 kota. jalan tersengih-sengih dengan penuh bangganya tanpa menghiraukan orang sekeliling. pergh, agak berlagak sikit di situ. sebab kitaorg lg tinggi dr org lain.

dari sungei wang ke times square beli tiket wayang at 6.20pm , nur kasih the movie. sbb dekat lah konon nk tgok movie kt ts tuh. time tu jam baru pukul 3.30 ptg. 



so kteorg decide pergi pavillion lah. makan kfc. ''boleh cuci mata, boleh ambil gambar dalam toilet hehe.'' kata qila. and sesungguhnya, we find our happiness in capturing photos in the toilet, and we really dont even mind and care with people words. haha. terbaik! --.='



time ni, kaki dah sumpah sakit gila, wedges kann. haha.

and tibe2 sebelah kasut qila tali dia dah tercabut, tapak pun tercabut, mujurlah aku ni ada jarum nk lekat tapak kasut ke kasut. urr macam mana tuhh? lupakan, lupakan haha. just untuk keselamatan for the time being daripada tapak kasut tu tibe2 tercicir di tgh2 jalan.

okay, dari pavillion jalan2, pusing2, cuci2 mata, ambil2 gambar. tapi tiba2 tengok kt tgkp luar. asal gelap semacam nihh! ouhh.. maybe tu basement parking. gelap kann. so, buat dont know je lahh. jam dah pukul 5.50 petang. okay, rasanya dah boleh gerak pergi times square. setibanya di lobby entrance. Masyaallah.... hujan bapak lebat gila dah pulakkkkkk......... lebat gila. dalam fikiran aku, aku nk redah je dari pavillion ke times square tuh. sebab aku kan memang suka main redah2 nih. haha. tp, mira ckp, 'terlalu lebat nk redah vianna, so macam mana? nk burn tiket?' aku pun dah buntu. jam pukul6 ptg dah. time ni, duit aku tinggal RM25. lagi 20minit nk kejar nur kasih the movie.


so, the solution was, menghabiskan duit dengan membeli payung di pavillion bagi meredah hujan yang sangat lebat menuju ke times square bagi mengejar nur kasih the movie. kt mana payung yg murah? 7eleven lah. tanya kt customer service, mana 7e located? dia kata takde. ha'ahh ehh, mana lah pulak ada 7e kt dlm pavi kan. tak logik. time tu, masing2 dah panik, takdpt fikir dah. okay, think3. qila kata giordano. sbb kalau hujan payung murah. haa, okay, aku pun turutkan je lah ap yg dia ckp. dlm perjalanan cari giordano, jumpa cotton on. mungkin payung kt situ lg murah. tengok price tag, RM29. okay letak balik, letak balik. n mencari-cari lg giordano. time nk naik escalator tuh, jumpa S&J pulak. okay, kedai cenderehati. mgkn murah. dlm kedai tu, ak dah malas nk cari, ak tanya promoter tu, 'kak, payung ada kak?' dia kata ada. anddd YES!! RM12.90. okay cun3.... beli je... 

dengan bangga dan berlagaknya, kteorg meredah hujan. semua org kt lobby entrance pavillion tu pandang. haha peduli apa!!!!



next, nk menuju ke times square, lebih baik pakai jejantas from Lot10. sebab lebat sgt nihh.... dlm perjalanan hujan lebat tuh, ak banyak kali terplek'ot/ tersungkur. sebab licin dan wedges pulakk. time tu pulak, sebelah lagi tali kasut qila dah tercabut. n dugaan tak habis lg time nih. kteorg terkial-kial cari jejantas lot10 okayy. fuhh! memang dugaan. jam dah pukul6.30ptg dah. nur kasih dah lama start.

alhamdulillah, we did it. we reached times square. tapi, aku lupa, hall kitaorg nihh kat level 1 or level 3? sebab time square ada 2 level wayang. -.='

its at level3 maa. haha. akhirnya sampai jugak dlm hall tu at 6.35ptg. dah lama dah start. seat kteorg kt belakang sekali and atas sekali. jenuh jugak mendaki dgn disaksikan oleh penonton2 yg lain yg dah lama sampai. :[ malu sikit. heh! sampai je, menggigil. sejuk pulak. luar hujan lebat, dlm aircond kuat. 

sepanjang cerita tu, aku tak berapa nk faham sangat. erk. even its my favourite series movie in tv. bila dah hbs, what can i conclude? i rate it, 3/5. without doubt mmg cerita tu hebat dgn props, lokasi, mutu lakonan, mutu kamera dan plot cerita. tapi, it is not like what i expected. the series is much better than the movie. tak berapa nk gempak lah, lebih tepat lagi. itu comment saya. anda? (':



okay, balik tuh, tak sanggup langsung dah nak naik bas atau lrt. we choose cab. habis dah duit.

takpe2, pengalaman. but it was fun spending my time with one of the dearest bestfriend, nuramira aqila binti jafree. yesterday was awesome, even banyak gila dugaan, tapi tu semua pengalaman kan? haha. mmg menguji betul lahh. ye lah, lama gila tak jumpa kawan baik, Michael Jackson i nihh. bila lg nk hangout? entah lah. insyaallah. kalau takde aral melintang, ade lahh. :) and hari semalam pun diserikan dengan, jumpa chika kt nandos tgh kerja who i love too. kteorg mmg kawan baik bertiga. me,qila and chika. 


okayyy, end of Aqila blog posts. hehe. mmg best semalam. was fun and tiring day. ((((';







Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: