Skip to main content

girlfriend dia pakai tudung lah.


post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.

okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)

especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!

nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenapa. haha. tak, sebenarnya, seperti yang didedahkan kpd kita semua, lelaki memang tak terlepas dari sifat aslinya yang suka flirt2 perempuan ni. yang hot, nak dengan yang hot je. nak yang style2 je. tu apa yang kita tahu lah. tapi, bila ada segelintir lelaki yang berjaya mengubah persepsi wanita2 di sini yang dah terserong sikit pandangannya terhadap kaum lelaki termasuk aku, tahniah lah, anda berjaya. yelah, sebab orang yang pakai tudung kan kononnya tak hot. yang freehair lagi hot, cantik rambutnya yang ikal-ikal mayang tu. 


tapi, without doubt, tak semua perempuan pakai tudung ni baik sangat, suci sangat and terlalu angel, mcm aku ni haa. aku jauh lebih jahat! haha and tak semua yang freehair tu terlalu jahat. biasalah persepsi orang. apa yang orang nampak kat luar, dorang tak pernah tahu apa di dalam. i believe that each one of you (yang freehair tu) mesti terdetik nak pakai tudung kan? cuma masa dan hati tak cukup kuat. see, dorang baik what, at least ada niat nak pakai. its good enough. sama-sama lah kita berdoa untuk sama2 tutup aurat.



dan doakan untuk saya, untuk tak bukak2 tudung dah, tak pakai ketat2 lagi, tak pakai singkat2 lagi.  :P

P/S : janganlah kutuk, tapi tegurlah. saya okay je. btw, terima kasih kepada yang mengutuk, alhamdulillah. dan jutaan terima kasih kepada yang menegur. sayang awak!

so untuk entry ni, itu hanyalah persepsi dan opinion aku semata-mata. bukan pasal baik atau jahat bertudung dan tidak bertudung. cuma sangat suka kepada yang dapat awek bertudung tu. tahniah.









Comments

Anonymous said…
ohmy ohmy, couldn't agree moreeeeeeeee :)
azlan aizuddin said…
vianna, i like ur topic today..hehe...interesting and i agreed with that..ye la kan kebnyakkan skg ni hot boy nk kple ngn hot gurl je kan...nk tmbah lg populariti..hehe
vianna nasir said…
hee, tu lah. vianna bangga sangat dengan bestfriend2 vianna yang dapat girlfriend yang bertudung tu. alhamdulillah, :)

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…