Skip to main content

girlfriend dia pakai tudung lah.


post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.

okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)

especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!

nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenapa. haha. tak, sebenarnya, seperti yang didedahkan kpd kita semua, lelaki memang tak terlepas dari sifat aslinya yang suka flirt2 perempuan ni. yang hot, nak dengan yang hot je. nak yang style2 je. tu apa yang kita tahu lah. tapi, bila ada segelintir lelaki yang berjaya mengubah persepsi wanita2 di sini yang dah terserong sikit pandangannya terhadap kaum lelaki termasuk aku, tahniah lah, anda berjaya. yelah, sebab orang yang pakai tudung kan kononnya tak hot. yang freehair lagi hot, cantik rambutnya yang ikal-ikal mayang tu. 


tapi, without doubt, tak semua perempuan pakai tudung ni baik sangat, suci sangat and terlalu angel, mcm aku ni haa. aku jauh lebih jahat! haha and tak semua yang freehair tu terlalu jahat. biasalah persepsi orang. apa yang orang nampak kat luar, dorang tak pernah tahu apa di dalam. i believe that each one of you (yang freehair tu) mesti terdetik nak pakai tudung kan? cuma masa dan hati tak cukup kuat. see, dorang baik what, at least ada niat nak pakai. its good enough. sama-sama lah kita berdoa untuk sama2 tutup aurat.



dan doakan untuk saya, untuk tak bukak2 tudung dah, tak pakai ketat2 lagi, tak pakai singkat2 lagi.  :P

P/S : janganlah kutuk, tapi tegurlah. saya okay je. btw, terima kasih kepada yang mengutuk, alhamdulillah. dan jutaan terima kasih kepada yang menegur. sayang awak!

so untuk entry ni, itu hanyalah persepsi dan opinion aku semata-mata. bukan pasal baik atau jahat bertudung dan tidak bertudung. cuma sangat suka kepada yang dapat awek bertudung tu. tahniah.









Comments

Anonymous said…
ohmy ohmy, couldn't agree moreeeeeeeee :)
azlan aizuddin said…
vianna, i like ur topic today..hehe...interesting and i agreed with that..ye la kan kebnyakkan skg ni hot boy nk kple ngn hot gurl je kan...nk tmbah lg populariti..hehe
vianna nasir said…
hee, tu lah. vianna bangga sangat dengan bestfriend2 vianna yang dapat girlfriend yang bertudung tu. alhamdulillah, :)

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…