Skip to main content

girlfriend dia pakai tudung lah.


post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.

okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)

especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!

nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenapa. haha. tak, sebenarnya, seperti yang didedahkan kpd kita semua, lelaki memang tak terlepas dari sifat aslinya yang suka flirt2 perempuan ni. yang hot, nak dengan yang hot je. nak yang style2 je. tu apa yang kita tahu lah. tapi, bila ada segelintir lelaki yang berjaya mengubah persepsi wanita2 di sini yang dah terserong sikit pandangannya terhadap kaum lelaki termasuk aku, tahniah lah, anda berjaya. yelah, sebab orang yang pakai tudung kan kononnya tak hot. yang freehair lagi hot, cantik rambutnya yang ikal-ikal mayang tu. 


tapi, without doubt, tak semua perempuan pakai tudung ni baik sangat, suci sangat and terlalu angel, mcm aku ni haa. aku jauh lebih jahat! haha and tak semua yang freehair tu terlalu jahat. biasalah persepsi orang. apa yang orang nampak kat luar, dorang tak pernah tahu apa di dalam. i believe that each one of you (yang freehair tu) mesti terdetik nak pakai tudung kan? cuma masa dan hati tak cukup kuat. see, dorang baik what, at least ada niat nak pakai. its good enough. sama-sama lah kita berdoa untuk sama2 tutup aurat.



dan doakan untuk saya, untuk tak bukak2 tudung dah, tak pakai ketat2 lagi, tak pakai singkat2 lagi.  :P

P/S : janganlah kutuk, tapi tegurlah. saya okay je. btw, terima kasih kepada yang mengutuk, alhamdulillah. dan jutaan terima kasih kepada yang menegur. sayang awak!

so untuk entry ni, itu hanyalah persepsi dan opinion aku semata-mata. bukan pasal baik atau jahat bertudung dan tidak bertudung. cuma sangat suka kepada yang dapat awek bertudung tu. tahniah.









Comments

ohmy ohmy, couldn't agree moreeeeeeeee :)
azlan aizuddin said…
vianna, i like ur topic today..hehe...interesting and i agreed with that..ye la kan kebnyakkan skg ni hot boy nk kple ngn hot gurl je kan...nk tmbah lg populariti..hehe
vianna nasir said…
hee, tu lah. vianna bangga sangat dengan bestfriend2 vianna yang dapat girlfriend yang bertudung tu. alhamdulillah, :)

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…