Skip to main content

happy CHINESSE new year ( :



okay, merayau-rayau sekitar KUALA LUMPUR tadi, dengan Adik, Alisa... sebab dia lah satu-satu nya 'kawan' yang ada kat KL ni buat masa ni. : D macam dah tak kawan lain je kt kl ni kan? HOHO. was rushed tadi, keluar pun pakai crocs je.... sebab? tak bawak satu handbag and kasut pun balik kl! sehelai sepinggang. lepas tu, tadi boleh pulak jumpa cousy yang tersayang yang terindu yang tercinta! TYA... wahhhh sungguh WARNA-WARNI! follow my steps babe! : ) motif keluar actually nak cari props untuk presentation  Public Speakin : Join My Medical Workshop. nak cari parts of body yang boleh ditayang..... urrmmm don't get wrong here. and nak cari costume ala2 doktor. jumpaa... tapi, mahal gila.. it cost RM98.80.... tak worth it langsung kan... nak pakai 30 minit je kott... so, round2 dalam shopping mall tadi, jumpa lah skeletal yang kecik cost RM9.80... okay lah kan? tapi persoalannya sekarang, lepas presentation nak simpan spesies ni kat mana? tak macam berhantu pulak bilik aku nanti kang.. takpe2... itu belakang cerita.. next, belikan hadiah untuk family..... hadiah2 birthday yang tergendala....birthday tahun lepas tapi beli hadiah tahun ni.... TERBAIK kan? hoho. at least ingatt okayyy..... and, and, and untuk MINAH CAMERA macam aku ni, mesti takkan lepaskan peluang bergambar kat tempat2 bersejarah sempena Chinesse New Year ni... HOHO. AYAT!!!! suka kan aku buat ayat terjiwang nihh? untung lahhhh ~~~~~~~






Comments

athirahMedan said…
cuak pulok untuk public speaking ni. haihhh
vianna nasir said…
kan.... u buat tajuk apa?
athirahMedan said…
tajuk dia ada dua , nak pilih yang mana ? informative or yg lg satu tu ? buntu
vianna nasir said…
dua dua kena buat tp dalam masa yang berbeza...

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: