Skip to main content

happy CHINESSE new year ( :



okay, merayau-rayau sekitar KUALA LUMPUR tadi, dengan Adik, Alisa... sebab dia lah satu-satu nya 'kawan' yang ada kat KL ni buat masa ni. : D macam dah tak kawan lain je kt kl ni kan? HOHO. was rushed tadi, keluar pun pakai crocs je.... sebab? tak bawak satu handbag and kasut pun balik kl! sehelai sepinggang. lepas tu, tadi boleh pulak jumpa cousy yang tersayang yang terindu yang tercinta! TYA... wahhhh sungguh WARNA-WARNI! follow my steps babe! : ) motif keluar actually nak cari props untuk presentation  Public Speakin : Join My Medical Workshop. nak cari parts of body yang boleh ditayang..... urrmmm don't get wrong here. and nak cari costume ala2 doktor. jumpaa... tapi, mahal gila.. it cost RM98.80.... tak worth it langsung kan... nak pakai 30 minit je kott... so, round2 dalam shopping mall tadi, jumpa lah skeletal yang kecik cost RM9.80... okay lah kan? tapi persoalannya sekarang, lepas presentation nak simpan spesies ni kat mana? tak macam berhantu pulak bilik aku nanti kang.. takpe2... itu belakang cerita.. next, belikan hadiah untuk family..... hadiah2 birthday yang tergendala....birthday tahun lepas tapi beli hadiah tahun ni.... TERBAIK kan? hoho. at least ingatt okayyy..... and, and, and untuk MINAH CAMERA macam aku ni, mesti takkan lepaskan peluang bergambar kat tempat2 bersejarah sempena Chinesse New Year ni... HOHO. AYAT!!!! suka kan aku buat ayat terjiwang nihh? untung lahhhh ~~~~~~~






Comments

athirahMedan said…
cuak pulok untuk public speaking ni. haihhh
vianna nasir said…
kan.... u buat tajuk apa?
athirahMedan said…
tajuk dia ada dua , nak pilih yang mana ? informative or yg lg satu tu ? buntu
vianna nasir said…
dua dua kena buat tp dalam masa yang berbeza...

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…