Skip to main content

happy CHINESSE new year ( :



okay, merayau-rayau sekitar KUALA LUMPUR tadi, dengan Adik, Alisa... sebab dia lah satu-satu nya 'kawan' yang ada kat KL ni buat masa ni. : D macam dah tak kawan lain je kt kl ni kan? HOHO. was rushed tadi, keluar pun pakai crocs je.... sebab? tak bawak satu handbag and kasut pun balik kl! sehelai sepinggang. lepas tu, tadi boleh pulak jumpa cousy yang tersayang yang terindu yang tercinta! TYA... wahhhh sungguh WARNA-WARNI! follow my steps babe! : ) motif keluar actually nak cari props untuk presentation  Public Speakin : Join My Medical Workshop. nak cari parts of body yang boleh ditayang..... urrmmm don't get wrong here. and nak cari costume ala2 doktor. jumpaa... tapi, mahal gila.. it cost RM98.80.... tak worth it langsung kan... nak pakai 30 minit je kott... so, round2 dalam shopping mall tadi, jumpa lah skeletal yang kecik cost RM9.80... okay lah kan? tapi persoalannya sekarang, lepas presentation nak simpan spesies ni kat mana? tak macam berhantu pulak bilik aku nanti kang.. takpe2... itu belakang cerita.. next, belikan hadiah untuk family..... hadiah2 birthday yang tergendala....birthday tahun lepas tapi beli hadiah tahun ni.... TERBAIK kan? hoho. at least ingatt okayyy..... and, and, and untuk MINAH CAMERA macam aku ni, mesti takkan lepaskan peluang bergambar kat tempat2 bersejarah sempena Chinesse New Year ni... HOHO. AYAT!!!! suka kan aku buat ayat terjiwang nihh? untung lahhhh ~~~~~~~






Comments

athirahMedan said…
cuak pulok untuk public speaking ni. haihhh
vianna nasir said…
kan.... u buat tajuk apa?
athirahMedan said…
tajuk dia ada dua , nak pilih yang mana ? informative or yg lg satu tu ? buntu
vianna nasir said…
dua dua kena buat tp dalam masa yang berbeza...

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…