Skip to main content

............................. days before semester break.....................................

...................................................................................................................................................................................................................................................


Minggu Mesra Merduwati.... wahhhhhh..... mula2 rasa macam malas je nak turun bila kena panggil.... yelaa.... masa tu, tengah tengahhari, hujan pulakk.. court basah. nak main game apa? then dorang kata, attendance is compulsary. ada game cari gula dalam tepung, lari dalam tali, tiup belon sampai meletup... lagi apa ea? tak ingat lahh.... tapi, apa2 pun, mmg fun habis! i joined cari gula2 dalam tepung. dahlah lantai basah time tu, tak pakai kasut pulakk.... when the time they blew the whistle, aku pun dgn kelam kabut n terkedek-kedeknya berlarri ke arah pinggan berisi tepung segunung tuhh... dengan sepenuh kudratku, aku tiup lah tepung2 tu... ADDOOOIIII, dah mcm nk semput dah tiup tepung2 tuh. habis penuh satu muka dgn tepung.... hahahah n at last, menang nombor 2. Yeaaayyyy MENANG, MENANG, MENANG. =,='' nombor dua menang ke? hisshhhh menanglah! nombor dua okay lah tuh, kan? apelaa.... nak bangga sikit pun tak boleh. lepas tu, balik bilik je, terus BOOOMMMMMM -tidurrrrr sampai esok pagi-

.........................................................................................................................................................................................................................................................


first time BERBAJU KORPORAT........... sumpah tak tipu, time ni rasa bangga gila dgn baju korporat yg stated ''Science Administrative & Policy Studies'' tu..... tapiiiiii, macam biasa lah tahap kepanasan jenis material baju ni.... =.=''

......................................................................................................................................................................................................................................................


HAPPY BIRTHDAY KAY..... happy birthday to you.... dah tue!!! nak tahu mcm mana dia boleh terperangkap??? '' hello, kay datang cepat, esok assignment ctu submission date tau. group kte tak buat pape langsung pun! malam ni kau datang jugak tau. jumpa kt library. datang tau... urgent..'' then, pada jam 8.30malam, kelihatan kay n acap dah berada di seberang tasik (while kteorg kt canoe).... kesian plak tengok kay ni, semangat dgn laptop dah mendaki tangga library. lepas tu, masa dia sampai kt canoe, mmg kena balinglah dengan telur n tepung. dah macam zombi!!!!! 

.........................................................................................................................................................................................................................................................................

ALHAMDULILLAH, thanks to Sharul and others yg bagi kepercayaan n tanggungjawab which i never hold to be the MC for the Malam Tautan Kasih- DiPAC PROGRAM...... hahah ayat! macam menang anugerah kannn...... so thoughtfullllllllllll...................... thank you..... pengalaman pertama! best.... best sangat. thank you (:

..........................................................................................................................................................................................................................................................


SUBHANALLAH.... 27January2011..... Merduwati Terbakar.....washing machine MELETUP.... hahahaah... masa tu jam 12.39 tengahari. nasib baik aku tak hangus terbakar! i was really concentrate in doing my eco homework sambil dengar lagu with MAXIMUM VOLUME...... tiba2 rasa macam bau something terbakar. kuat gila... ouhhh mungkin tak tutup iron kot. then, aku tengok suis iron... aikk off jea.... lepas tu, aku pandang kiri (menghadap tingkap).... uiissshhhhh asap dah berkepul-kepul naik kt bilik. asap dah sampai level satu. aku pun terus bukak earphone n off mp3... memang masa tu dengar orang menjerit-jerit.... SELAMATKAN DIRI, SELAMATKAN DIRI, SELAMATKAN DIRI...... hahahahaah...... dgn kelam kabutnya aku berlari keluar bilik selamatkan diri lahh... rupa-rupanya aku sorang je yg belum keluar selamatkan diri. kt bwah, dah ramai orang. nasib baik aku tak mati hangus... apa yg aku selamatkan? HANDPHONE je!!! purse n lappy ditinggalkan... serious2 tak ingat... hahahah.... tapi, alhamdulillah, takde pape yg berlaku, tak teruk sangat. caused by washing machine meletup yg rotate 24hours. 
 :: with regret face ::

Comments

Poji said…
cooool pix he3 =D
vianna nasir said…
thanks poji... heeee..........

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: