Skip to main content

............................. days before semester break.....................................

...................................................................................................................................................................................................................................................


Minggu Mesra Merduwati.... wahhhhhh..... mula2 rasa macam malas je nak turun bila kena panggil.... yelaa.... masa tu, tengah tengahhari, hujan pulakk.. court basah. nak main game apa? then dorang kata, attendance is compulsary. ada game cari gula dalam tepung, lari dalam tali, tiup belon sampai meletup... lagi apa ea? tak ingat lahh.... tapi, apa2 pun, mmg fun habis! i joined cari gula2 dalam tepung. dahlah lantai basah time tu, tak pakai kasut pulakk.... when the time they blew the whistle, aku pun dgn kelam kabut n terkedek-kedeknya berlarri ke arah pinggan berisi tepung segunung tuhh... dengan sepenuh kudratku, aku tiup lah tepung2 tu... ADDOOOIIII, dah mcm nk semput dah tiup tepung2 tuh. habis penuh satu muka dgn tepung.... hahahah n at last, menang nombor 2. Yeaaayyyy MENANG, MENANG, MENANG. =,='' nombor dua menang ke? hisshhhh menanglah! nombor dua okay lah tuh, kan? apelaa.... nak bangga sikit pun tak boleh. lepas tu, balik bilik je, terus BOOOMMMMMM -tidurrrrr sampai esok pagi-

.........................................................................................................................................................................................................................................................


first time BERBAJU KORPORAT........... sumpah tak tipu, time ni rasa bangga gila dgn baju korporat yg stated ''Science Administrative & Policy Studies'' tu..... tapiiiiii, macam biasa lah tahap kepanasan jenis material baju ni.... =.=''

......................................................................................................................................................................................................................................................


HAPPY BIRTHDAY KAY..... happy birthday to you.... dah tue!!! nak tahu mcm mana dia boleh terperangkap??? '' hello, kay datang cepat, esok assignment ctu submission date tau. group kte tak buat pape langsung pun! malam ni kau datang jugak tau. jumpa kt library. datang tau... urgent..'' then, pada jam 8.30malam, kelihatan kay n acap dah berada di seberang tasik (while kteorg kt canoe).... kesian plak tengok kay ni, semangat dgn laptop dah mendaki tangga library. lepas tu, masa dia sampai kt canoe, mmg kena balinglah dengan telur n tepung. dah macam zombi!!!!! 

.........................................................................................................................................................................................................................................................................

ALHAMDULILLAH, thanks to Sharul and others yg bagi kepercayaan n tanggungjawab which i never hold to be the MC for the Malam Tautan Kasih- DiPAC PROGRAM...... hahah ayat! macam menang anugerah kannn...... so thoughtfullllllllllll...................... thank you..... pengalaman pertama! best.... best sangat. thank you (:

..........................................................................................................................................................................................................................................................


SUBHANALLAH.... 27January2011..... Merduwati Terbakar.....washing machine MELETUP.... hahahaah... masa tu jam 12.39 tengahari. nasib baik aku tak hangus terbakar! i was really concentrate in doing my eco homework sambil dengar lagu with MAXIMUM VOLUME...... tiba2 rasa macam bau something terbakar. kuat gila... ouhhh mungkin tak tutup iron kot. then, aku tengok suis iron... aikk off jea.... lepas tu, aku pandang kiri (menghadap tingkap).... uiissshhhhh asap dah berkepul-kepul naik kt bilik. asap dah sampai level satu. aku pun terus bukak earphone n off mp3... memang masa tu dengar orang menjerit-jerit.... SELAMATKAN DIRI, SELAMATKAN DIRI, SELAMATKAN DIRI...... hahahahaah...... dgn kelam kabutnya aku berlari keluar bilik selamatkan diri lahh... rupa-rupanya aku sorang je yg belum keluar selamatkan diri. kt bwah, dah ramai orang. nasib baik aku tak mati hangus... apa yg aku selamatkan? HANDPHONE je!!! purse n lappy ditinggalkan... serious2 tak ingat... hahahah.... tapi, alhamdulillah, takde pape yg berlaku, tak teruk sangat. caused by washing machine meletup yg rotate 24hours. 
 :: with regret face ::

Comments

Poji said…
cooool pix he3 =D
vianna nasir said…
thanks poji... heeee..........

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…