Skip to main content

ponteng kelas

ouhhhhh damn! bangun je pagi, tak sangka gila yang aku PONTENG CLASS! semalam dah lincin2 gosok baju kurung COTTON (bangga sangat ada baju kurung cotton-sbb baru punya lahh..........). lepas tu, bila bangun je, bila semua orang dah kejut, ''veeeeeeeeeeeeeeee,,, bangun2 dah pukul 8.10 pagi ni. bangun cepat.'' then i answered, ''haaa okok.... tapi, dalam hati, (alaaa,,,,, taknak pergi kelas, handout eco tak siap! ala, bukannya ada quiz or test pun... PONTENG jelahh kan) -__________-''
lepas tu, bila dah tak mamai, dah waras, dah bangun.... tiba-tiba rasa menyesal gilaa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku ponteng kelas? Ya Allah...... tak sangka! sumpah tak sangka...... apa masalah aku ni??? first time kott..... setelah dua sem, aku tak pernah ponteng kelas apa2 pun even koko. ni, tbe2 plak aku ponteng. tak ke pelik? menyesal pun ada. bangun je, aku terus text carrina, ''you, i tak pergi kelas, nanti tolong kutip essay bel n kutip duit yuran dipac and baju sukan dipac. tau? tq you...'' at least aku ingat jugak tanggungjawab aku as a class rep okayy.... and she replied, ''amboi, amboi, amboi... sejak bila pandai ponteng kelas ni mak cik?'' haha. serious menyesal! dah lah eco plak tuh. tak faham, tak faham, tak faham. nak tahu cerita di sebalik tabir?

actually, a night before kelas,

i attended an audition of, ''ayat-ayat cinta'' kat B106, UiTM....... time tu, bapak lahh.... semua org bawak instrument, me? bawak diri je. everyone macam talented n semua macam masscommer je. so, agak bergetar kaki lahh..... then, aku pakai nyanyi je, apa yg dorg suruh nyanyi, i sang, ''takkan berpaling darimu-rossa''
was okay, in my opinion lah, tak tahu lah others. n tak sangka jugak, audition kat kelas yg kecik tu pun, pakai microphone.

next, after audition tu, terus bergegas ke DEWAN BENDAHARA untuk rehearsal Malam Tautan Kasih. practice jadi MC for the night...... gementer! first time... thanks to the diva of the dipac, who gave the opportunity n trust for me, to handle the programme. thanks diva sharul.... tu yg penat! lepas tu, tengok rehearsal 'budak2' part one perform. balik bilik dalam pukul 12pagi..... mcm tu lahh lebih kurang. balik je, gosok baju untuk kelas esok.. tapi, PONTENG jugakk...

so, in conclusion, aku ada niat jugak nk pergi kelas, sbb dah gosok baju n buat keputusan time mamai. aku tak lah jahat sangat kan? ; pp

Comments

amyn omel said…
dah pandai ponteng hahahah biasalah orang penting huhuh
vianna nasir said…
haha mana ada lahh aminnn....

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: