Skip to main content

ponteng kelas

ouhhhhh damn! bangun je pagi, tak sangka gila yang aku PONTENG CLASS! semalam dah lincin2 gosok baju kurung COTTON (bangga sangat ada baju kurung cotton-sbb baru punya lahh..........). lepas tu, bila bangun je, bila semua orang dah kejut, ''veeeeeeeeeeeeeeee,,, bangun2 dah pukul 8.10 pagi ni. bangun cepat.'' then i answered, ''haaa okok.... tapi, dalam hati, (alaaa,,,,, taknak pergi kelas, handout eco tak siap! ala, bukannya ada quiz or test pun... PONTENG jelahh kan) -__________-''
lepas tu, bila dah tak mamai, dah waras, dah bangun.... tiba-tiba rasa menyesal gilaa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku ponteng kelas? Ya Allah...... tak sangka! sumpah tak sangka...... apa masalah aku ni??? first time kott..... setelah dua sem, aku tak pernah ponteng kelas apa2 pun even koko. ni, tbe2 plak aku ponteng. tak ke pelik? menyesal pun ada. bangun je, aku terus text carrina, ''you, i tak pergi kelas, nanti tolong kutip essay bel n kutip duit yuran dipac and baju sukan dipac. tau? tq you...'' at least aku ingat jugak tanggungjawab aku as a class rep okayy.... and she replied, ''amboi, amboi, amboi... sejak bila pandai ponteng kelas ni mak cik?'' haha. serious menyesal! dah lah eco plak tuh. tak faham, tak faham, tak faham. nak tahu cerita di sebalik tabir?

actually, a night before kelas,

i attended an audition of, ''ayat-ayat cinta'' kat B106, UiTM....... time tu, bapak lahh.... semua org bawak instrument, me? bawak diri je. everyone macam talented n semua macam masscommer je. so, agak bergetar kaki lahh..... then, aku pakai nyanyi je, apa yg dorg suruh nyanyi, i sang, ''takkan berpaling darimu-rossa''
was okay, in my opinion lah, tak tahu lah others. n tak sangka jugak, audition kat kelas yg kecik tu pun, pakai microphone.

next, after audition tu, terus bergegas ke DEWAN BENDAHARA untuk rehearsal Malam Tautan Kasih. practice jadi MC for the night...... gementer! first time... thanks to the diva of the dipac, who gave the opportunity n trust for me, to handle the programme. thanks diva sharul.... tu yg penat! lepas tu, tengok rehearsal 'budak2' part one perform. balik bilik dalam pukul 12pagi..... mcm tu lahh lebih kurang. balik je, gosok baju untuk kelas esok.. tapi, PONTENG jugakk...

so, in conclusion, aku ada niat jugak nk pergi kelas, sbb dah gosok baju n buat keputusan time mamai. aku tak lah jahat sangat kan? ; pp

Comments

amyn omel said…
dah pandai ponteng hahahah biasalah orang penting huhuh
vianna nasir said…
haha mana ada lahh aminnn....

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…