Skip to main content

ponteng kelas

ouhhhhh damn! bangun je pagi, tak sangka gila yang aku PONTENG CLASS! semalam dah lincin2 gosok baju kurung COTTON (bangga sangat ada baju kurung cotton-sbb baru punya lahh..........). lepas tu, bila bangun je, bila semua orang dah kejut, ''veeeeeeeeeeeeeeee,,, bangun2 dah pukul 8.10 pagi ni. bangun cepat.'' then i answered, ''haaa okok.... tapi, dalam hati, (alaaa,,,,, taknak pergi kelas, handout eco tak siap! ala, bukannya ada quiz or test pun... PONTENG jelahh kan) -__________-''
lepas tu, bila dah tak mamai, dah waras, dah bangun.... tiba-tiba rasa menyesal gilaa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku ponteng kelas? Ya Allah...... tak sangka! sumpah tak sangka...... apa masalah aku ni??? first time kott..... setelah dua sem, aku tak pernah ponteng kelas apa2 pun even koko. ni, tbe2 plak aku ponteng. tak ke pelik? menyesal pun ada. bangun je, aku terus text carrina, ''you, i tak pergi kelas, nanti tolong kutip essay bel n kutip duit yuran dipac and baju sukan dipac. tau? tq you...'' at least aku ingat jugak tanggungjawab aku as a class rep okayy.... and she replied, ''amboi, amboi, amboi... sejak bila pandai ponteng kelas ni mak cik?'' haha. serious menyesal! dah lah eco plak tuh. tak faham, tak faham, tak faham. nak tahu cerita di sebalik tabir?

actually, a night before kelas,

i attended an audition of, ''ayat-ayat cinta'' kat B106, UiTM....... time tu, bapak lahh.... semua org bawak instrument, me? bawak diri je. everyone macam talented n semua macam masscommer je. so, agak bergetar kaki lahh..... then, aku pakai nyanyi je, apa yg dorg suruh nyanyi, i sang, ''takkan berpaling darimu-rossa''
was okay, in my opinion lah, tak tahu lah others. n tak sangka jugak, audition kat kelas yg kecik tu pun, pakai microphone.

next, after audition tu, terus bergegas ke DEWAN BENDAHARA untuk rehearsal Malam Tautan Kasih. practice jadi MC for the night...... gementer! first time... thanks to the diva of the dipac, who gave the opportunity n trust for me, to handle the programme. thanks diva sharul.... tu yg penat! lepas tu, tengok rehearsal 'budak2' part one perform. balik bilik dalam pukul 12pagi..... mcm tu lahh lebih kurang. balik je, gosok baju untuk kelas esok.. tapi, PONTENG jugakk...

so, in conclusion, aku ada niat jugak nk pergi kelas, sbb dah gosok baju n buat keputusan time mamai. aku tak lah jahat sangat kan? ; pp

Comments

amyn omel said…
dah pandai ponteng hahahah biasalah orang penting huhuh
vianna nasir said…
haha mana ada lahh aminnn....

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…