Skip to main content

ponteng kelas

ouhhhhh damn! bangun je pagi, tak sangka gila yang aku PONTENG CLASS! semalam dah lincin2 gosok baju kurung COTTON (bangga sangat ada baju kurung cotton-sbb baru punya lahh..........). lepas tu, bila bangun je, bila semua orang dah kejut, ''veeeeeeeeeeeeeeee,,, bangun2 dah pukul 8.10 pagi ni. bangun cepat.'' then i answered, ''haaa okok.... tapi, dalam hati, (alaaa,,,,, taknak pergi kelas, handout eco tak siap! ala, bukannya ada quiz or test pun... PONTENG jelahh kan) -__________-''
lepas tu, bila dah tak mamai, dah waras, dah bangun.... tiba-tiba rasa menyesal gilaa.... Ya Allah Ya Tuhanku, aku ponteng kelas? Ya Allah...... tak sangka! sumpah tak sangka...... apa masalah aku ni??? first time kott..... setelah dua sem, aku tak pernah ponteng kelas apa2 pun even koko. ni, tbe2 plak aku ponteng. tak ke pelik? menyesal pun ada. bangun je, aku terus text carrina, ''you, i tak pergi kelas, nanti tolong kutip essay bel n kutip duit yuran dipac and baju sukan dipac. tau? tq you...'' at least aku ingat jugak tanggungjawab aku as a class rep okayy.... and she replied, ''amboi, amboi, amboi... sejak bila pandai ponteng kelas ni mak cik?'' haha. serious menyesal! dah lah eco plak tuh. tak faham, tak faham, tak faham. nak tahu cerita di sebalik tabir?

actually, a night before kelas,

i attended an audition of, ''ayat-ayat cinta'' kat B106, UiTM....... time tu, bapak lahh.... semua org bawak instrument, me? bawak diri je. everyone macam talented n semua macam masscommer je. so, agak bergetar kaki lahh..... then, aku pakai nyanyi je, apa yg dorg suruh nyanyi, i sang, ''takkan berpaling darimu-rossa''
was okay, in my opinion lah, tak tahu lah others. n tak sangka jugak, audition kat kelas yg kecik tu pun, pakai microphone.

next, after audition tu, terus bergegas ke DEWAN BENDAHARA untuk rehearsal Malam Tautan Kasih. practice jadi MC for the night...... gementer! first time... thanks to the diva of the dipac, who gave the opportunity n trust for me, to handle the programme. thanks diva sharul.... tu yg penat! lepas tu, tengok rehearsal 'budak2' part one perform. balik bilik dalam pukul 12pagi..... mcm tu lahh lebih kurang. balik je, gosok baju untuk kelas esok.. tapi, PONTENG jugakk...

so, in conclusion, aku ada niat jugak nk pergi kelas, sbb dah gosok baju n buat keputusan time mamai. aku tak lah jahat sangat kan? ; pp

Comments

amyn omel said…
dah pandai ponteng hahahah biasalah orang penting huhuh
vianna nasir said…
haha mana ada lahh aminnn....

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…