Skip to main content

i went to propose for my second wife of my husband

for the first assignment of BEL260. What the....... takpe2... best jugak...... first sekali, we asked to present a dialogue/conversation. as usual.... me? with my wife lahhh CARRINA!!! the best conversation that we had wrote, sebab..... the most merepek one! time, the others tengah tulis dialogue, kteorg sebok borak2. then, when our turn, mulalah kelam kabut... so, inilah hasilnya.

REUNION DINNER 17 FEBRUARY 2038

CARRINA | hai vianna
VIANNA | hai it's you. i thought u didn't come. i've been looking for you everywhere.
CARRINA | ouh yaa. what's up? i miss you, why you you didn't join us for the trip?
VIANNA | what trip?
CARRINA | the one that our classmates organised. we went to Penang.
VIANNA | ouh yaa. that trip! i'm so sory. i can't make it. something's came up. i was so frustrated when i saw the pictures in the Facebook
CARRINA | ouh. what's so important than our reunion? yeahh. we did  have a lot of fun, but we still wish you to be there.
VIANNA | hmm. i am so sorry because i went to propose for my second wife of my husband. he is being such a handfull. so i asked him to marry another one.
CARRINA | ouh what a great idea! i should consider that, since my husband keep demanding weird thing from me.
VIANNA | yeaahh.... i can suggest you a place for your husband to find a good second wife!
CARRINA | really? where is it?
VIANNA | it's an orphanage near my village. the girls there are down to earth and nice. they are easy to be told and not fussy.
CARRINA | do i need to make an appointment to go there?
VIANNA | i don't think so. i am free this weekend, i can bring you there if you want. :D
CARRINA | ouh that's sounds great. we are such a good wife. we will get a gold umbrella in heaven.
VIANNA | insyaallah. let's grab a bite.
CARRINA | let's

MORAL OF THE STORY : WE NEED TO BE MORE OPEN-MINDED AND TOLERANCE IN A POSITIVE WAY. :)
bukan senang nk dapat bini mcm kitaorang ni tau............................

NEXT, free speech...........
this is what crossed my mind.

''Assalammualaikun and a very good morning to our respected lecturer, Sir Rfique and fellow friends. i'm Nurul Vianna Nasir, and for my speech today, allow me to talk about my best friend. she is such a beautiful girl with MAGGIE hair, FAIR skin, 150cm height and her NERDY spectacles. that's he characteristics which differ from my other friend. how we met? we met on 29June2010 at Masjid Al-Hikmah while queueing up
and waiting for the next programme of Minggu Destini Siswa. the most funny thing, when she was give her full attention to talk, and i just snapped a picture of her and say 'cheesse'. she was too angry with me and called me 'minah camera' until now. haha. sometimes, she is such a fierce one until i have to stay away from her for a moment. true! but, with her fierce, she's always protect me from any harm. haha. ceh! i will always be with her all the time, because i love her, she is my wife and she is Puteri NurCarrina''

tapi, ni apa yang terlintas on my mind, on that time, the true is! i love them both! puteri nurcarrina and munirah omar. syang korangggg. <3

Comments

miya amirah said…
like n jelaz wif ur relation :(
vianna nasir said…
heeeee janganlah mcm tu. biasa2 je lah kteorg. :)

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…