Skip to main content

them i love too


......................................................................................................................................................................................................................................................

DMW 2101, absolutely would be part of my memory here (UiTM). TRUE! sekejap sangat kte berkenalan. and tiba2 jadi roomate yang rapat gila2 kan? hee.... imagine, bilik yang prepared just for 4 peoples, dihuni oleh 7 peoples...bayangkanlahh.. haha. macam mana kteorg tidur? hehe... satu tilam dua orang, kat bilik ada 4 tilam. so cukuplah kan? and, and, and my setia sleeping partner is ARINA. actually, bilik tu yg legal 4 orang je, lagi 3 orang ni, ILLEGAL, including me.. haha.. illegal di bilik orang lain, bukan tak dapat kolej. harap maklum yerr... : ) macam mana aku boleh TERjadi part of thi 2101 family? simple story, one day tu, time STUDY WEEK, dorang ajak aku tengok movie hantu sama2. aku kalau cerita hantu memang layan. SUKA SANGAT! lepas tu, tengok sampai lewat malam. sampai lah mengantuk, and sampai tak larat nak balik bilik sendiri untuk tidur. so, aku tidurlah semalam kat bilik tu, dah tidur semalam kat bilik tu, TERsyok pulak. then, dorang pun suruh aku untuk terus tidur di bilik itu (wahhhh ayat karangan UPSR kan?) saat demi saat, hari demi hari, minggu demi minggu (HAHA again, again and again JIWANG lagiii) we used to be together. kalau tak cukup sorang dalam bilik tu, mesti pelik! this is friendship ( :

MY PERSPECTIVE TOWARDS THEM <3

AMALINA RAFE
15 AUGUST 1992

First time jumpa dia, masa tu kat library. dia dengan syazwan and arina. dorang tengah buat assignment. aku pun memulakan langkah menghampiri satu-satunya kawan baru yang aku kenal, Arina (haha AGAIN v...)..... i was just say hai to Arina and them, amal memang serious. dia cakap hai, tapi, tak pandang muka sambil menekan-nekan 'KEYPAD' laptopnya (bak kata MAK). dia bukan SOMBONG! tapi, dia serious... TRUE3! sorry amal. hehe... she's so like kakak2 one!... kalau kteorg buat benda yang merepek-repek dalam bilik tu, dia lah yang paling berani tampil kehadapan, dan dengan sebulat suaranya, memarahi kteorg... HAHA. betul3..... bak kata IVA, she is the SIREN in the room... especially, bila IVA mencarut, amal mesti, 'haiipp, haiipp, haiipp.'' HAHA. best ada kawan macam dia. dia pandai, somemore she is such a confident girl from my eyes. even dia tak confirm, tapi, dia akan bagitahu her opinion with full of CONFIDENT! and,and,and amal ni, dia suka cakap sorang2. dia tanya soalan sorang2 and dia jawab sendiri. funny kan? contohnya, ''korang, malam ni jadi pergi tak?'' , lepas tu, dia jawab sendiri, ''takk kott...'' sambil menundukkan kepala, konon2 kteorg yg jawab. yang kteorg ni pulak, baru nak bukak mulut jawab soalan dia, dia dah jawab kan dulu. pelik kan? terbantut nak jawab soalan. ; pp 

HER STUFF I LOVED :
  1. Seluar tidur dia yang gambar LORI BOMBA
  2. lappy putih butterfly
  3. tudung2 jaring.
............................................................................................................................................................................................................................


DELLA DAMIAN
5 MAY 1992

Della, della, della. suka sangat nama dia ! first time kenal dia, masa rehearsal n practice Malam Tautan Kasih.  my first impression masa kenal dia kat tepi tasik untuk rehearsal, ''wow, rambut rebonding.... kurusnya dia.. cantik wooo....'' kan? true kan?.... memang pun. dia senyappp je. dia memang agak pendiam. lepas tu, masa first time masuk DMW2101, tiba2 ada dia. ehh, agak terkejut jugaklah. memang ternyata, betul my impression. dia ni, PENYENYAP (kata dasar untuk imbuhan tersebut ada lah SENYAP). HAHA. dia dengan dunia dia, dunia AJIP, and dunia buku ! dia senyap sangat. dia tak kacau orang. back to EXAM  WEEK, dia ni terlalu focus n focus n focus belajar. sampai ignore her rest n sleep time. ada satu malam tu kan, semua orang dah terlena dengan buku. kecuali IVA sibuk dengan FACEBOOK. macam biasa lah, exam week, kita tidur berbantalkan buku. tapi della, dia tidur, buku kat atas muka. lepas tu, tbe2 dia terjaga, dia nampak iva tgh pandang dia (sbb iva sorang je yg belum tidur). lepas tu, della cepat2 n terus pegang buku n buat2 baca buku even tgh tidur n mengantuk gila. iva time tu, dah gelak2. dia kata, nampak sangat della tipu diri sendiri. nak tidur, tidur je lahh. jangan buat2 baca buku. takpe, della dah banyak sgt study tu. haha. lepas tu, della ckp apa tau, ''takk, della takut iva marah della tak baca buku je.'' haha aduhai della, takde siapa pun nk marah awak !

HER STUFF I LOVED :
  1. her lappy, of course
  2. pecil box kembung2 dia
  3. NIKON !!! mestilahhh........
...............................................................................................................................................................................................................................


ARINA ANIRA
2 SEPTEMBER 1992
 kenal dia masa bacaan Yassin Level. dia pakai baju kemeja warna putih ROMP. sejibik macam aku punya. sama sangat! then aku tegur, 'ekh, awk punya baju sama macam kte punya lahh. ROMP kan?' haha aku semangat gila time tu, nak tanya even it just a ROMP. sebab? i used to USHA her kat campus. so, ni lah masanya nak tegur dia kan? ambil kesempatan actually. why i keep usha-ing her? sebab she's damn cantik! kat kampus dia pakai tudung. her style really makes me adore her! and tahu2 pulak, kat bilik orang panggil dia ''NAA HOT, NAA MASSCOMM'' and dia paling marah and akan melenting and akan cakap, ''yeaaahhh you're rightttt!'' dia marah ! elllehhh ingat kteorg peduli ke naa nak marah??? heran tak heran... weellkkk ; pp 
nak jugak panggil naa hot. haha. as far as i know her, dia ni suka sangatsangatsangatsangatsangat pandang orang. SERIOUS! suka sangat... kalau orang tgh jemur kain, tgh telefon, tgh makan, tgh bukak penutup botol air, tgh termenung, tgh pakai towel, tgh potong kuku, tgh pakai tudung, dan segala tengah.... dia mesti tenung n tengok orang tu.. lama pulak tu... sampai buat orang tak selesa.. haissshhh naa naa =.='' mungkin dia tengah mengakaji untuk assignment CSC kot. attraction with motion.

HER STUFF I LOVED :
  1. her charle's and keith bag
  2. jam casio dia lahh... likelikelike
  3. her towel and cadar with animal print. ada gambar kambing,ayam,cicak,lipas,kuda and cacing.
...........................................................................................................................................................................................................................



SHAA 
3 APRIL 1992

Cha cha. she is the 'babiest' in our family! manja gilaaaa.... kalau dengar dia merengek.. HADDOOII... habislah.... kena cepat2 bangun, buat susu untuk dia! kalau tak, habis MERDUWATI dia terbalikkan. bumbung kat bawah, tangga kat ats! betul3... pernah berlaku tau. tu, merduwati terbakar sebab washing machine meletup tu dia lah yang buat. ada ke patut dia pergi sumbat kucing SABRINA mak kat dalam washing machine tu? semuanya gara2 tak dapat susu cepat... hangus sudaa kucing itu. haha... shaa shaa... apelah nak jadi... macam mana lah kau sha dah besar nanti yer? entah2 shaa pergi sumbat mak pulak kat dalam washing machine. HAIYAA.... jangan tau shaa. kesian mak. dia dah mengandungkan shaa 12 bulan 12 jam. jangan tau? HOHOHOHOHOHOHOHHOHOHOHOOHHOHO.... sha yang aku kenal, dia memang manja, dia sangat care pasal others. lagi2 kalau mak. dia takkan sanggup nak tinggalkan mak sorang2 kat bilik. kalau keluar, dia mesti nak balik cepat, nak temankan mak sorang2 kat dalam bilik. anddd,, sha ni jenis yang tak kisah pasal duit. ada one day tu, aku kirim FAMOUS AMOS kat dia harga RM8. lepas tu, time nak bayar balik, boleh pulak dia kata, ''takpe, v bayar 5ringgit je.'' pelik kan? dalam hati aku, ekh biar betul shaa ni, dah lah dia tolong beli kan, lepas tu, dapat discount pulak. pelik kan dia? tp, dia baik tau..... 

HER STUFF I LOVED :
  1. her selipar colour purple tu
  2. her seluar tidur yang colour grey... you look gorgeous girl (padahal seluar tidur je kot)
  3. laptop padding dia. cantik, style. its in black.
...........................................................................................................................................................................................................................



IVA RANIA
29 MARCH 1992

First time jumpa dia, uiisshhh gila lah dia ni, first time jumpa orang macam dia. true3.... dia memang sangat berani, dia kuat, sangat kental and dia tabah. and, she's also the one who never care with what people think and say about her. sekeras-keras iva, tapi she is such a loveable one. Kalau tak kenal dia, jangan nak judge dia sangat okay ! jangan tau. sebab dia baik. sangatt... dah lah genius.... pandai pulak tuh. dia ni, homework tiruuuuu je semua. lepas tu, DL..... gila kan? siapa yang gila? aku ke dia? haa mesti dia. sebab dia GENIUS. Waiittt.... haa  v tahu, skang ni, iva mesti tgh cakap, ''taikk v..... iva mana pandai lahh..'' hahah dia ni memang! dah lah pandai, lepas tu, merendah diri lagi. boleh dibawak bini kalau DL kan... iva ni hot. hot gilaa.... and obses sangat nak kurus. you are baby.... jangan nk kurus sangatlah okayy.... dah cantik dah.. sedangkan si ***** pun kata, ''sayangggg, iva tu cantik kan?'' HAIYAAA mana lah aku tak angin.....  =.='' tapi, memang true pun iva, you are cantik.... jangan look down on yourself. sebab everyone have their weakness and kelebihan. at least ada orang nak cakap awk cantik kan.. kan korangg?? haa, tu, dorang semua sebulat suara AGREE! tapi, se agree dorang pun, its kenyataan that your are truly and naturally cantik. ( : see, just look at her gambar. sangat beautiful one. 

HER STUFF I LOVED :
  1. baju kurung oren dia
  2. jacket kulit dia. sangat style. tapi yang style nya, bahagian dalam, sebab cheetah printed, so kalau v pinjam, v terbalikkan tau? its style inside !
  3. mascara curled up with maximum volume......
...........................................................................................................................................................................................................................



IZATTI SYAZWANI
8 JULY 1992

Makkkkkkkkkkk,,,,,,, you are the last person written ! sebab, you are the most special one ! thanks for giving me chance to breath, to touch, to see this beautiful world with sense of love. thanks mak, lahirkan v kat dunia ni, mengandungkan v, lahirkan v ikut hidung and jaga v sampai besar and sampai v berjaya menjejak ke MENARA GADING bersama-sama dengan mak. mak memang mak yang sangat baik... baik sangat... mak tak pernah nak berenggang dengan v. sampai v dapat tawaran belajar pun mak ikut, siap tinggal satu bilik lagi. kan mak kan? bukan senang nak jumpa mak yang macam mak ni... XOXOXOXOXOXOXOXOXOXOXOX........ mak nak tahu, mak lah yang ajar v sebut BAGEROOOOO..... satu-satunya perkataan mencarut yang v pandai sebut. lepas tu, bila TERsebut kat rumah, memang kena maki lah dengan ibu and ayah. haha. korang3, mak ni baik tau. kadang2 dia senyap je... tapi, dia sebenarnya sayang kat kte. kan mak? maakkkkk... say yes tau... kang malu v. haha... masa first night kat DMW2101, tbe2 aku terjaga dari tidur, perut sakit sangattt... GASTRIK mari..mak lah yang paling kelam kabut suruh aku makan. THANKS makk... ( : ... mak baik. v sayang mak ! apa yang kelakar pasal mak? mak ni suka2 je sebut benda yang salah. CONFIDENT gilaa... ''korang, kat melaka ni, FLY FM berapa MEGABYTE??'' makkkkk bukan megabyte la.... its FREQUENCY ! haha tapi, takpe, thats why i loved you. <3 

HER STUFF I LOVED :
  1. lukisan2 mak yang gambar kucing
  2. sweater GIORDANO makk.... lovin it
  3. mak punya cabel usb NOKIA, sbb senang nak pinjam. hehe ; pp
....................................................................................................................................................................


:: sayangkorangsangat ::
....................................................................................................................................................................


                                           





Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…