Skip to main content

text her in a good way

assalammualaikum

Laa ni, cheq nak habaq mai dekat kalian semuaa cara-cara nak bermessage dengan gadis. Bukan nak condemn. Bukan nak claim perempuan ni demand or anything lah. Tapi menulis berdasarkan pengalaman kerana saya adalah perempuan dan ini adalah apa yang saya mahukan. Ada big probability mungkin sama juga dengan perempuan di luar sana. It could give girl a hope and it could give boy a solution.

Cara-cara untuk text perempuan :
  • don't reply them late : mana lah tahu the girl tbe2 dah feel easy and comfortable with you. who knows kan. tiba-tiba awak reply lambat. it could ruin her mood tau. kami tunggu text anda (:
  • don't reply them with your only 'K': 'K' is killing. Nampak macam dah tak berminat untuk bermessage.
  • don't reply them short : it won't make them feel special and it won't make them to see you interested in texting her. #serioustalk
  • do ask them question : kadang2, bila the girl dah penat bebel, ada one part dia akan text dengan cara seperti ingin menamatkan conversation. tapi sebenarnya tidak. tiba2 dia rasa segan. like this, ''eh, aku ni text panjang2, mamat ni entah2 dah muak''. So she'll end up buat2 to end the story to trace whether you are still interested and listening to her or not. So masa ni lah waktu tepat untuk anda tanya soalan apa2 pun to keep the conversation going. #I always did this -.-
  • Put smiley and HaHa : it does make the conversation looks fancy and not too serious.

DO NOT send lots and lots of texts and DO NOT get wordy or longwinded.

Warm texting and Cold texting

One stop into the land of definitions before we continue. I want to ensure we make a different between warm and cold texting, because it's an important distinction. So, let's define these terms henceforth for the reminder. Hehe. 

  • Warm texting : when you text message a girl who was expecting to hear from you at the time you texted her, or was thinking about you. 
  • Cold texting : when you text message a girl who was not expecting to hear from you at the time you texted her and was not thinking about you. 
why the distinction? because you are going to strike a different tone in a different types of messages, depending on how prepared a girl was to be talking to you. 

Cara untuk mulakan?

  • a greeting : Hi(:
  • her name : Vianna(:
  • a piece of new information : result upu dan boleh check(:
  • something that show's you are considering her : sorry:( / okay tak?
Texting a girl is a little more nuanced than you thought. ain't it? An alert one is the bonus(:
hihi.


Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…