Skip to main content

Politik

Assalammualaikum
USAH DIPOLITIK SEBESAR ZARAH

''Rambut tidak sama hitam, hanya gigi sama putih. Mengundi sesetia khadam, demokrasi bakal bersih.''

As a representative, I dislikes those who are in the student category for not being neutral in politic perspective. Memang benar. Malaysia adalah negara demokrasi berparlimen. Sesungguhnya rakyat memang berhak untuk bersuara tapi in a proper way then. Kalau segala benda yang hanya sebesar zarah diperkotak-katikkan dan dipolittikan ia adalah menjengkelkan. Baik government party mahupun opposition party. Tidak perlu ambil segala bantuan BR1M, BL1M, baucar dan lain-lain jika di belakang hanya mahu menikam dan menjatuhkan.

Segala benda yang berlaku ada pros and cons. Memang benar. Jika tiada parti pembangkang, tiadalah kerajaan yang berusaha keras demi memancing undi dengan menawarkan segala bentuk bantuan kepada rakyat. Tidaklah juga kerajaan hanya duduk selesa bergoyang kaki dengan jawatan yang diberi. Inilah postif parti pembangkang. Namun, tidak perlu bermain kotor dengan menggunakan harsh riots seperti Bersih. Tidak perlu. Kita masih dilabel sebuah negara islam yang aman. Mengapa perlu mencalar imej?

Sebagai pelajar yang berada di landasan yang neutral, mana-mana parti yang bertanding dan menang pasti akan melakukan yang terbaik untuk rakyat kan? Cuma berbeza cara pemerintahan sahaja. Jadi mengapa perlu bermusuh dan berbunuh? Bertanding secara sihat. Ingat lah kita masih lagi negara demokrasi berparlimen. Usah benarkan 13 Mei 1969 berlaku lagi.

I love Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…