Skip to main content

I turned 21. My birthday party.

Assalammualaikum

Okay, first of all, to write in english or bahasa? Bahasa lah since dah makin tua ni, It's better to be back to the roots. Hehe. 

16 Februari 2013. Awal sehari dari tarikh sebenar hari lahir aku. Aku dikejutkan dengan sebuah sambutan hari jadi yang sangat tak disangka. A very lovely one yet memorable! Tak sangka, orang yang paling aku rindu ada dekat situ.

Kronologinya bermula begini. Masa siang, ayah kata malam ni nak pergi open house tahun baru cina kawan ayah. Alright. Okay iye kan saja. Aku patuh saja. Tapi yang peliknya, kenapa lah adik dengan ibu beriya suruh aku pakai lawa-lawa ni. Kang aku pakai cheongsam kang. Then I chose to wear a black dress with white scarf. Tiba-tiba adik beriya tak kasi pakai baju tu. Dia suruh pakai peplum pink. Ahh lantaklah, aku pun pakai lah peplum tu.

Setibanya di Wangsa Maju, Kuala Lumpur, baru aku perasan, dalam kereta ni semua pakai baju hitam putih. Aku sorang je yang berwarna -.-. Okay, I smell something fishy.

Aku dah dapat agak dah. This is my birthday surprise. But, how would I know there will be another surprise? A few minutes after dah memanaskan punggung di Cosy Place Restaurant, tiba-tiba satu restoran nyanyi lagu Happy birthday and aku lihat di belakang aku ada seseorang yang aku tak pernah sangka dia hadir, datang merapati aku dengan sebuah kek hari jadi.

Ya Allah, ketika itu, tuhan saja yang tahu betapa rindunya aku dekat dia. Seorang sahabat yang lebih kenal diri aku daripada aku kenal diri aku sendiri ada di hadapan aku. Chika. Itulah kawan baik aku sejak di tingkatan 4. Banyak sangat kami dah lalui through our ups and downs, itulah yang menguatkan persahabatan kami. Cuma, kami jarang contact sejak masing-masing membawa haluan setelah tamat persekolahan. After 3 years, baru ada jodoh nak jumpa. Ya Allah rindunya dengan minah ni! *i cried*
wajah 3 jam sebelum menjangkau umur 21 tahun.
dearest youngest sister, Alisa
the loveliest father
the favourite peoples <3
the best mother
best friends, Kak Iqa and Kak Marina
I turned 21! :p
the cake. siap ada 'kak' melampau. mentang2 dah tua -.-
happy tummy! beef and bacon burger. semua ini saya punya!

the doorgifts to guests
no comment. hehe
sebelum melabuhkan tirai.

get caught by the paparazzi
best friend since 1 year old!
Cosy Place Restaurant, Wangsa Maju

family potrait with abang ipar and future adik ipar
with favourite peoples. black and white theme!
best friends since primary
this is chika! i love her very much tau!

Basically, bila umur dah menjangkau 21, ia adalah tiket pelepasan seseorang individu kan? Dan perlu diingatkan, sudah tua! Journey has just begun. Banyak lagi yang perlu aku tempuh. Aku hanya minta untuk dikuatkan diri dengan segala macam dugaan, ditetapkan iman kepada Allah, ditenangkan hati, dielakkan daripada sikap riak, takbur dan bangga diri. Aku mahu sentiasa menjadi hambaNya yang sentiasa ada rasa malu, syukur dan tawadddu'. Itu sahaja yang aku pinta. Dan digembirakan hati orang yang aku cinta. Semoga Allah dengar dan semoga kawan-kawan juga mendoakan. Amin(:

So in a nutshell, I really had my best birthday surprised! sangat-sangat tak sangka! Terima kasih banyak for those surprises, presents, favourite peoples and those wishes on twitter and facebook! Eventhough tak dapat reply semua, but I have read them all. Cehh cakap macam artis kan. Haha. I'll take them as doa. Terima kasih banyak-banyak sekali lagi. Allah bless you all(:

























Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: