Skip to main content

we feel the lost

i bought you to be part of our family in 2010. we love you. we love you just the same as the love spreads in the family members. you touched our heart with your cuteness and so on. we feel the joy. we feel the happiness just the same as we having a new brother. but you have left us. the house is empty without you. we feel sad seeing at the empty cage without you.

Doctor cakap, Choki kena infection ada rashes bawah badan dia. Macam-macam kita dah buat untuk pulihkan Choki. Sampai 2 kali pergi hospital veterinar. Masa the last time hantar dia pergi hospital, dia ringan sangat tak macam biasa and dia sangat manja. sentiasa nak terlentok dengan lengan ni. kalau dulu, bila org panggil nama dia, dia akn buat tak tahu je. sombong. tapi akhir2 ni, bila orang panggil nama dia, walaupun tgh tidur, dia akn angkat kepala dia, tanda menyahut. sebelum dia meninggal pun mata dia tertutup je. makan bersuap. minum bersuap. ajak main pun tak mahu. At last Choki hembuskan nafas nya :(

RIP CHOKI : 4 JAN 2013, 11.30 PM 

cage choki dah kosong.

semalam, i got a dream about choki. ibu cakap ''sebenarnya choki tak mati pun. choki tidur je tu. tengok tu. dia lentok dekat pintu je. jap lagi dia bangun lah tu''. ibu tipu. choki dah mati. ya allah rindunya dekat choki. dah 3 hari berlalu. im sorry choki i can hold this tears anymore. i miss you so much. im writing about you with this tears shed. i know you would be feeling sad seeing me crying but im too sad :( 









Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…