Skip to main content

sendirian tak bermakna sepi

On 3-5 January 2013. Kaki ini telah membawa aku ke tempat yang penuh sejarah. UiTM Lendu. Ini lah tempat aku. Tempat yang mengajar aku untuk pergi lagi satu langkah untuk kenal erti sebenar erti kedewasaan. Aku tahu, banyak lagi yang belum pernah aku sentuh tapi cukuplah tempat ini beri aku sinar untuk menyuluh apakah itu kehidupan sebenar. Apakah sukar benar kehidupan akan datang? Bagi aku, cukup susah. Tapi, setiap kepayahan yang dah terkurnia adalah sesuai dengan kesanggupan kita. Bukanlah aku tidak bersyukur. Tapi tempat ini memberi aku cahaya untuk aku cukup tersedia menghadapi yang lebih susah dan lebih berpahala. So, it can be concluded that I have a good start for my new year spending with my loved ones in Lendu :D
It was a blast one juga, sebab gang-gang pun konvoi turun Melaka sebab ada induction. It was our night! Even though there were some conflicts and crisis about some ammendments that have been made without our knowledege, at last we are relieved after the confrontation and at least we were settling up in a proffessional yet an open way with the new legacy. Alhamdulillah. special thanks to Mr Arm and the new Line leaders of DiPAC. Wishing you guys a very good luck. Do take care of DiPAC bring them towards an achievements. Bring more awards! Hihi.
 
So overall, who says sendirian itu sepi? Jangan pernah cakap forever alone. Allah kan ada (: 










Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: