Skip to main content

sendirian tak bermakna sepi

On 3-5 January 2013. Kaki ini telah membawa aku ke tempat yang penuh sejarah. UiTM Lendu. Ini lah tempat aku. Tempat yang mengajar aku untuk pergi lagi satu langkah untuk kenal erti sebenar erti kedewasaan. Aku tahu, banyak lagi yang belum pernah aku sentuh tapi cukuplah tempat ini beri aku sinar untuk menyuluh apakah itu kehidupan sebenar. Apakah sukar benar kehidupan akan datang? Bagi aku, cukup susah. Tapi, setiap kepayahan yang dah terkurnia adalah sesuai dengan kesanggupan kita. Bukanlah aku tidak bersyukur. Tapi tempat ini memberi aku cahaya untuk aku cukup tersedia menghadapi yang lebih susah dan lebih berpahala. So, it can be concluded that I have a good start for my new year spending with my loved ones in Lendu :D
It was a blast one juga, sebab gang-gang pun konvoi turun Melaka sebab ada induction. It was our night! Even though there were some conflicts and crisis about some ammendments that have been made without our knowledege, at last we are relieved after the confrontation and at least we were settling up in a proffessional yet an open way with the new legacy. Alhamdulillah. special thanks to Mr Arm and the new Line leaders of DiPAC. Wishing you guys a very good luck. Do take care of DiPAC bring them towards an achievements. Bring more awards! Hihi.
 
So overall, who says sendirian itu sepi? Jangan pernah cakap forever alone. Allah kan ada (: 










Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…