Skip to main content

Good Times with Big Family

hey as you guys know my name is Nurul Vianna Binti Nasir. People call me Vianna. My family call me Avee. tetibe kan? cacat aku nih. post dah nak ke ratus-ratus tbe2 nak bagitahu nama lak. sebeno nyer, cito nye gini. dalam family besar gue (tbe2 bahasa indon pulak) ada nama samaran yang sama dengan nama aku iaitu cousin aku. sebabnya, masa dia kecik-kecik dulu, ibu yang kasi nama dia. tapi nama dia Nahu Zaivy Idayu. So panggil Avee. sama lah dengan aku. so kalau dekat kampung tu, orang panggil aku Avee Junior untuk mengelakkan kekeliruan sebab dia lahir dulu.
okay okay okay back to the main! nak bercerita, kami ni dulu study sama-sama. takdela study sesame mana. tapi aku suka suruh dia ajar aku kerja sekolah mana yang tak faham. sebab Kak Avy ni pandai. tapi tup tap tup nak kahwin dah. aigaaaaa. last week Kak Sheera kahwin. Next kakak aku pulak kahwin. semuanya nak kahwin dah. aku bila lagi? tunggu lah 6, 7 tahun lagi yer. aku nak sambung Master dulu my future cik abang sayangg (: 
penat pulak aku bebel pakai loghat yang aku sendiri tak tahu. ni dia, let the pictures talk. 
video
lets watch the video first lah. anak aku ni, Ilham. haha nope of course. he's cousin. cousin's cousin kot.










Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…