Skip to main content

sudi tak kau jadi yang halal buat ku?

attending a wedding in Mardi Hall, UPM makes me think frequently how my wedding goes in the future. not so future lah. im turning 20 then. it will be in between 8 or 6 years more. the weddding, there is no persandingan. its cool though. that is what i think of. no persandingan, but just pernikahan and the wedding gave me 1001 idea to create my day soon. the pengantin buat wedding at the big hall like in a ballroom. at the centre of the hall ada stage kecil untuk pengantin lelaki, pengantin perempuan, tok kadi and so on duduk untuk pernikahan while they are surrounded by the guests table. terus makan je nanti dorang. the brides is also terdiri daripada foreign people haha. its sweet to hear ''i accept the nikah.....'' instead if  ''aku terima nikahnya...'' sebab dah biasa dengar kot. okay, back to back. Insyaallah, saya nak buat wedding macam ni sekali harung je. jimat masa, jimat tenaga dan jimat wang. okay? boleh tak my future husband? *cakap sorang-sorang aku ni, boyfriend pun takde lagi -.-



there there there. the small stage at the centre. tempat pernikahan. 
we are siblings. lotsa love!
the bestest cousin ever, Umie Nadra
ayah's siblings
with le cousins
her name is Kenanga Juwita



last but not least, perasaan nak kahwin ni lagi membuak-buak apabila tengok the live proposed by Awal Ashaari dekat propoganza while Scha Al-Yahya is hosting the programme. ''sudi tak awak jadi yang halal buat saya?'' ''ye, scha setuju'' how sweet man! he bent to the floor. 

sesungguhnya, the most 3 words yang dinantikan-nantikan oleh seorang wanita bukanlah
''I LOVE YOU''
tetapi
''sudi awak jadi isteri saya?''






Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

gigi

semalam aku menghabiskan masa untuk menyelesaikan appointment dengan doktor gigi bagi menunaikan hasrat untuk memakai pendakap gigi. yela, gigi aku ni kan jarang. orang dok ejek boleh masuk duit syiling je. sedih tauuuuuuuuu. haha takdela. tak sesedih tu pun. appoinment buat bracess dengan hospital kerajaan. appointment since form 2 okay. umur 20 tahun baru boleh pakai. lambat sangat. takpela. biar lambat, asal dapat pakai jugak. tapi, dulu gigi aku tak seteruk ni tau. doktor memang sarankan aku untuk pakai braces sebab doktor cakap masalah aku, gigi-gigi aku yang tumbuh terlalu kecil untuk gusi aku yang semakin membesar. -.- apa weh? then dia cakap, bila gusi membesar mengikut usia, gigi akan makin menjarak untuk isi ruang yang ada. so, kiranya, aku ni tak cukup gigi and gigi aku kecil. apelah.
so sebelum makin tua, makin kelakar gigi aku, baik aku pakai.
memulakan appointment di Klinik Cahaya Suria, KL. mula-mula dia check gigi. clear. tiada sebarang cacat celanya. then proceed. di…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…