Skip to main content

sudi tak kau jadi yang halal buat ku?

attending a wedding in Mardi Hall, UPM makes me think frequently how my wedding goes in the future. not so future lah. im turning 20 then. it will be in between 8 or 6 years more. the weddding, there is no persandingan. its cool though. that is what i think of. no persandingan, but just pernikahan and the wedding gave me 1001 idea to create my day soon. the pengantin buat wedding at the big hall like in a ballroom. at the centre of the hall ada stage kecil untuk pengantin lelaki, pengantin perempuan, tok kadi and so on duduk untuk pernikahan while they are surrounded by the guests table. terus makan je nanti dorang. the brides is also terdiri daripada foreign people haha. its sweet to hear ''i accept the nikah.....'' instead if  ''aku terima nikahnya...'' sebab dah biasa dengar kot. okay, back to back. Insyaallah, saya nak buat wedding macam ni sekali harung je. jimat masa, jimat tenaga dan jimat wang. okay? boleh tak my future husband? *cakap sorang-sorang aku ni, boyfriend pun takde lagi -.-



there there there. the small stage at the centre. tempat pernikahan. 
we are siblings. lotsa love!
the bestest cousin ever, Umie Nadra
ayah's siblings
with le cousins
her name is Kenanga Juwita



last but not least, perasaan nak kahwin ni lagi membuak-buak apabila tengok the live proposed by Awal Ashaari dekat propoganza while Scha Al-Yahya is hosting the programme. ''sudi tak awak jadi yang halal buat saya?'' ''ye, scha setuju'' how sweet man! he bent to the floor. 

sesungguhnya, the most 3 words yang dinantikan-nantikan oleh seorang wanita bukanlah
''I LOVE YOU''
tetapi
''sudi awak jadi isteri saya?''






Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…