Skip to main content

sudi tak kau jadi yang halal buat ku?

attending a wedding in Mardi Hall, UPM makes me think frequently how my wedding goes in the future. not so future lah. im turning 20 then. it will be in between 8 or 6 years more. the weddding, there is no persandingan. its cool though. that is what i think of. no persandingan, but just pernikahan and the wedding gave me 1001 idea to create my day soon. the pengantin buat wedding at the big hall like in a ballroom. at the centre of the hall ada stage kecil untuk pengantin lelaki, pengantin perempuan, tok kadi and so on duduk untuk pernikahan while they are surrounded by the guests table. terus makan je nanti dorang. the brides is also terdiri daripada foreign people haha. its sweet to hear ''i accept the nikah.....'' instead if  ''aku terima nikahnya...'' sebab dah biasa dengar kot. okay, back to back. Insyaallah, saya nak buat wedding macam ni sekali harung je. jimat masa, jimat tenaga dan jimat wang. okay? boleh tak my future husband? *cakap sorang-sorang aku ni, boyfriend pun takde lagi -.-



there there there. the small stage at the centre. tempat pernikahan. 
we are siblings. lotsa love!
the bestest cousin ever, Umie Nadra
ayah's siblings
with le cousins
her name is Kenanga Juwita



last but not least, perasaan nak kahwin ni lagi membuak-buak apabila tengok the live proposed by Awal Ashaari dekat propoganza while Scha Al-Yahya is hosting the programme. ''sudi tak awak jadi yang halal buat saya?'' ''ye, scha setuju'' how sweet man! he bent to the floor. 

sesungguhnya, the most 3 words yang dinantikan-nantikan oleh seorang wanita bukanlah
''I LOVE YOU''
tetapi
''sudi awak jadi isteri saya?''






Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: