Skip to main content

hari raya perdana

sorry for the late updates. it was 15 September 2011, on study week lah kann. ada pulak Hari Raya Perdana ni. sambutan ingat kan kurang menggalakkan sebab ramai yang dah balik rumah kan? tapi, alhamdulillah, kteorg yang jaga gerai ni memang tak menang tangan melayan tetamu. haha. buat dekat dataran keris and area sekitarnya. our booth, fakulti FSPPP dekat depan DK and depan stage. cool jugak lah. sebab lepas Datuk buat perasmian, terus datuk rasa makanan booth kteorg which is, MEE GORENG. sedapp wooo. sebelah gerai kteorg is ayam besarrrr punyaaaaa. macam2 ada, kek lah, dessert lah, sate lah. haihhh tak terkira dengan jari jumlah booth yang ada. byk sgt sebab yang involve semua fakulti, kolej and lain2 lagi. 

hehe the night before. buat benda ni. buruk kan? maaf, kami bukan AD. ;pp

with HANISAH BAHARUDDIN. ni NYDP kott. 

waiting my turn for the performance. keep practising

crew of the booth.

with FUAD AZIZ. YDP kami. ;pp

PUTERI CARRINA. suka gila baju dia!


with HIDAYAH.

the majlis start about 9.00 o'clock dengan perasmian and persembahan. haha i was the first, nyanyi lagu bahtera merdeka and suasana hari raya sebab temanya ialah MERDEKA RAYA. so, ramai lah yang kena menyanyi lagu raya+merdeka. then, bertukar-tukar shift jaga booth. sempat lah jalan2 kat booth lain. event ni best sangat even penat. haihhh..... and end at 11.ooAM. habis dah mee goreng kteorg... beratur panjang woo. well done FSPPP! <3



Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…