Skip to main content

R E U N I O N


semalam, 20072011, RABU. was the date of our reunion. memang sayang gila kot kat mereka2 ni. syaraf mansor and fara norhaidin. memang nama yang tak pernah lekang dari mulut aku and hati aku. siapa mereka? mereka adalah antara kawan baik yang pernah ada dalam carta senarai nama kawan baik dalam hidup aku. aku jumpa dorang ni lepas SPM dulu masa kerja kat F.O.S (swg). fun gila. setahu aku, untuk aku yang tak pernah keluar rumah, tak pernah bergaul dengan orang memang sangat jakun bila tiba2 bekerja. sangat lain. kena buat kerja berat. berdiri selama 8jam. lipat kain memanjang and angkat stok2 kotak yang berat2 gila. 

as far as i know, masa aku mula2 masuk dulu, if im not mistaken, semua orang tak suka aku. haha. sebab aku mengada sangat kot. aku akui. and aku pun dapat rasa. entah apa entah salah aku masa mula2 masuk dulu. maybe sebab aku tak pernah bergaul dengan orang luar so, aku tak biasa dengan staf2 yang ada kt dalam kedai tu. perangai aku kt rumah terbawa2 kat luar maybe. hehe.. tak pela. tak kisah pun. aku tahu, aku tak pernah salah, tak pernah kacau orang, tak pernah susahkan hidup dorang and tak pernah makan gaji dorang pun.

bila lama2 kerja, tiba2 we create a gang. haha ada je populasi SPM leaver. antaranya syaraf and fara. aku rasa dorang pun tak suka aku dulu. haha tapi lama2 entah macam mana. kteorg jadi rapat sangat sampai dah jadi gang. and staf2 lain yang lebih tua daripada kteorg pun dah berminat nak masuk geng kitaorg. kitaorang jahat. serious tak tipu. tak lah jahat macam mana. kitaorg cuma nakal je. yela baru habis sekolah kan? so perangai sekolah memang terbawa-bawa. mana taknya, time kerja berborak. ponteng sekali ramai2 kan. hahhahahaahha. memang tak lah. maaf.

tapi, berkawan dengan fara and syaraf ni betul2 menarik aku keluar dari kehidupan lama. bukanlah kehidupan lama tu teruk. tapi, aku dapat kenal dunia luar. dunia untuk berdikari. macam mana nak berdepan dengan orang. macam mana nk bersabar kalau kena marah dengan bos. -.-' hhaha kalau kat sekolah, dah lama melalak tu. masa kt tmpat kerja, memang selalu sangat lah kitaorg spend time sama2. gelak terkekek-kekek. fara tukang bahan, syaraf tukang kena bahan and aku tukang gelak and tukang menyampuk. haha syaraf badak ! apa yang pasti, bila dengan dorang, aku mesti gelak sampai perut nak terburai. -.-''

kat situ, susah senang memang kitaorg bertiga lah. gelak mesti bertiga. nangis mesti bertiga. and mengumpat mesti bertiga. of course! haha. aku kalau dah sayang orang, sayang selamanya. aku sayangkan persahabatan ni. tapi, tak lama. kitaorg kerja pun untuk sementara. temporary staff. result SPM keluar. aku dapat sambung belajar kt UiTM, syaraf kt Kedah and fara dapat PLKN kat sarawak. last night kitaorg jumpa, memang sayu sangat. kitaorg janji. kita akan jumpa balik bila semua free. tapi, malangnya, memang takde masa langsung untuk jumpa. fara kerja, jadual cuti aku dengan syaraf memang berbeza. yela sorang kat melaka sorang kt kedah. now, cuma bergantung pada rezeki and jodoh jela. kalau ada, ada lah. 

alhamdulillah, entah macam mana, lepas setahun which is semalam. dapat lah jumpa. tapi sekejap je. tu yang terkilan sikit tu. sebab fara kerja, and syaraf pun ada praktikal. so, sedih sikit lah. sebab selalunya kitaorg akan spend time masa sehabisnya, sampai dah takde suara nk gelak. haha. takpela, sekejap ni pun jadi lah. asal dapat jumpa kankankan? 


untunglah syaraf kat tempat gelap dengan dua girl. suka lettew kauuuu. !

hahahahaah fun lah keluar semalam. even for a simple. nak keluar lagi, nak keluar lagi. :(

ni gambar masa zaman muda2 dulu.


tapak F.O.S ni sebenarnya platform pertama aku mula2 kenal erti dunia luar. dunia luar daripada rumah. biar orang tak suka kita dulu, asal benda tu jadikan diri kita lebih baik. apa2 pun, apa yang aku sedar, bila aku dah keluar daripada FOS and terus masuk UiTM aku tak sengada-ngada dulu and fikir matang sikit. dah tak macam sekolah dulu dah.haha yeke? no doubt, kerja sambilan memang banyak mengajar and beri pengalaman. haha. hahaha tamat lah kisah antara kami. simple story then. hope dapat jumpa lagi lah. insyaallah. apa yang pasti, kenangan kita, benda jahat and benda baik yang kita pernah buat sentiasa dalam ingatan. 

sayang korang !










Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: