Skip to main content

i love you



I Love You in Sign Language
LanguageTranslation
AfrikaansEk is lief vir jou
Albaniante dua
ArabicAna Ahebak / Ana Bahibak
Armenianyes kez shat em siroom
AssyrAz tha hijthmekem
Australian'ave a beer :-)
Bahasa Malayu (Malaysia)Saya cinta mu
BavarianI mog di
BisayaNahigugma ko nimo
BosnianJa te volim (formally) or volim-te
BulgarianObicham te
CantoneseNgo Oi Nei
Chinesegnoy oy na
Goi Oi Lei (Hongkong)
Wa Ai Li (Taiwan)
DanishJeg elsker dig
DutchIk hou van jou
EnglishI love you
EsperantoMi amas vim
EstonianMa armastan sind / Mina armastan sind (formal)
FinnishMinä rakastan sinua
FrenchJe t'aime
GaelicTá mé i ngrá leat
GermanIch liebe Dich
GreekS'agapw
HawaiianAloha wau ia 'oe
HebrewAni ohevet ota
HindiMain tumsey pyaar karta hoon / Maine Pyar Kiya
HmongKuv Hlub Koj
HungarianSzeretlek
IcelandicEg elska thig
IndonesianSaya cinta padamu
Italianti amo
JapaneseAnata wa, dai suki desu
JavaneseKulo tresno marang panjenengan (formal)
aku terno kowe (informal)
KapangpanganKaluguran daka.
KoreanSA LANG HAE / Na No Sa Lan Hei
KurdishKhoshtm Auyt
LaosChanrackkun
LatinEgo te amo (I used to have Latin in my 1st year at highschool)
LatvianEs mÓlu Tevi
LithuanianAs Myliu Tave
MacedonianTe sakam
MalaySaya cintakan mu / Saya cinta mu
MalteeseInhobbok hafna
MandarinWo Ai Ni
NorwegianJeg elsker deg
PersianTora Doost Darem
Pig LatinI-yea Ove-lea Ou-yea
PolishKocham Cie
PortugueseEu te amo (Brazilian)
Eu amo-te (continental)
Punjabime tumse pyar ker ta hu'
RomanianTe iubesc
RussianYa tebya liubliu
Serbo-CroatianVolim te
Sign languageSpread hand out so no fingers are touching. Bring in middle & ring fingers and touch then to the palm of your hand.
Slovenianljubim te
SpanishTe quiero / te amo / yo amor tu
SwahiliNaku penda
SwedishJag älskar dig
Swiss GermanCh-ha di gärn
TagalogMahal Kita / Iniibig kita
TamilNaan Unnai Khadalikkeren
TeluguNenu Ninnu Premisthunnanu
ThaiKhao Raak Thoe / chun raak ter
Turkishseni seviyorum
UkranianYalleh blutebeh / ya tebe kohayu
UrduMea tum se pyaar karta hu ( when a guy says it)
Mea tum se pyar karti hu (when a gal says it)
VietnameseToi yeu em




Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…