Skip to main content

farah natasya & isma ema



''vee, besok kau free tak? aku nak ajak kau pergi A famosa mandi2, then kita pergi zoo and kalau sempat, aku ingat nak pergi tengok transformer jap. kau nak ikut tak? actually nak buat surprise birthday tasya. kau jangan bagitahu dia tau. kau cakap, esok kau nak ikut aku balik seremban. tau3 vee. '' masa tu, jam menunjukkan jam 1230am di bawah blok dang merduwati, ema bisik kat aku. masa tu, tasya and nabil tengah jalan ''berdua'' kt depan tu. ehemmm. haha. aku pun, apa lagi, menjerit lompat lompat lompat lompat lompat and lompat lahhhhhhh. gila ke tak nak ikut pergi mandi3? haha, berenang renang emang nya favourite gue ! aku menjerit sampai tasya and nabil pusing belakang. ''apahal lah budak2 tu.'' haha. fuhhh nasib baik tak terkantoi. 





the next day, macam2 soalan tasya tanya. dan macam2 jawapan aku bagi untuk cover line untuk surprise birthday dia. alahai. penat wehh. rasanya nak masuk 8 kali hampir terkantoi. kteorg gerak pukul 10pagi. so, tak sempat nak bgthu sesiapa pasal plan ni. maaf. haha dalam kereta, kat sebelah aku ni ternampak sebuah bungkusan besar yang bergambar katak. tasya memang minat gila gila gila gila gila kat katak. aku pun buat dont know je lah. tapi, masalahanya si tasya ni pun buat bodoh tanpa ada curiosity untuk tengok apa benda kt dalam paper bag tu. haha. check in. yeayyyyy. dah sampai ! haha tasya menjerit-jerit. asal tiba2 sampai a famosa ni. kata nak balik rumah. ema kata, kita singgah je. saja pusing2. tasya dah merengek-rengek, ''ema, turun lah sini ema. aku nak mandi ema. please ema please. janganlah buat aku macam ni. aku nak mandi ema. dah sampai sini, takkan nak balik ema. takkan singgah je ema. kau ni jahat lah ema. ema, aku tak bawa baju berenang ema. takpe aku tahu, kt dalam mesti ada jual. ema aku nak berenang ema. ema berhenti lahhhhhh :('' aku pulak dah speechless. alahai kesian pulak dekat si katak ni. berpusing-pusing pusing punya pusing cari kaunter. ouhh, haa. baru teringat. the night before kteorg gerak pergi a famosa tu, ema sibuk tanya kat aku. tinggi kau berapa, tinggi kau berapa. aku pun jawab lah 148cm. tapi, kemusykilan wujud bila ema dok tanya soalan yang sama dengan serious nya. rupa-rupa nya, before pergi tu, ema dah surf pasal a famosa ni pasal price ticket dia. and it did stated that nak berenang mesti 3 kaki and above. tapi ema tak tahu 3 kaki tu tinggi mana. dia takut aku ni tak lebih 3kaki. haaaaaaaa, hina nama tu emaaaaaaa. :(


chettttt ! dah jumpa kaunter dah. mak aiii. RM 40 per entry tapi with lunch lah. agak mahal tapi rasa nya sikit berbaloi lah kott. satu target, satu matlamat, satu misi dan satu objektif, kteorg kena main sampai lebam. sebab nak memberbaloikan RM40. worth it baby. bila masuk je dalam tu. rasa macam sunyi sikit. ye lah. first time masuk tanpa parents. rasanya last pergi Sunway Lagoon masa sekolah rendah with familigio. haha. now, terasa sangat kena berdikari. :D we went to the changing room untuk tukar baju lerr. berenang with the tudung. aku cakap dengan tasya. ''tasya, nak berenang pakai tudung ke? aku tak biasa. ni first time. takpe ke masuk dalam air pakai tudung?'' tasya cakap, ''takpe vee, boleh.... vee kan dah besar.'' kata2 dia menusuk telinga aku. menyalakan lagi semangat aku. aku memang betul2 kena berdikari sebab aku kan dah besar. heee. vee kuat! :D next, nak simpan barang ni, kena simpan dalam loker. RM4 needed. YEAYYY. dengan jayanya dah berjaya simpan barang. TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. oooppsss, habis tu selipar ni? kang hilang kangg. and duit? takkan tak bawak. adoyaiii. burn itu RM4. terpaksa bukak balik. simpan selipar, ambil RM5 yang water proof tu and selit dalam seluar. 


hahahhaahahahha mula lah kitaorg excited. masa tu panas gila. melaka kann. haha dah sampai kolam ni. tapiiiiiiiiiiiiiii. mana nak mulakan? -.-'' aku cakap, takpe jom kita rendamkan diri dalam kolam yang nampak macam sungai kononnya bajet2 untuk survey amenda lah yang ada kat a famosa ni. its getting hot on the sunny day. setiap kali dalam kolam. aku mesti melatah ''oh ayam'' sebab terkejut sebab, dia ada tangga ke bawah dalam kolam tu which makes the pool goes deeper. haha. kasi lah hint kan sepatutnya. yang ema pulak. ''takpe2 korang jalan depan. aku jaga belakang''. padahal dia takut tu. haha. menyusuri sungai je pun dah  cukup mencabar. haha. padahal jalan kan. hahahahahaha. next, kteorg sempat terpandang pada gelongsor yang sangat panjang2 tu......syokkkk je. hahahaaha. nak naik, nak naik. yang kteorg sempat naik, ada dua gelongsor, high speed and satu lagi apa ntah. the first, the gelongsor sangat panjang, fully tertutup. aku cuma risau, kalau aku naik ni, mati tak, mati tak? nasib baik ada orang tu jaga. orang tu kata, ''tak pernah ada orang mati dekk.'' haha -.-'' naik lah kami bertiga. masa kat dalam gelongsor tertutup tu, i was the first, tasya belakang aku and ema last sekali. tiba-tiba time aku turun tu, air tiba2 susut. aku tersekat tiba2 kat tengah2 oh my....... aku dah jerit arrrrrrggggggggghhhhhhhhhhhh. aku pun dah dengar suara tasya, jerit, ''veee..... cepattttt veeee cepatttt.'' masalahnya aku stucked kat tengah2 tu. air takde. aku pun tolak lah pakai kaki. GEDEBUKKKK. sampai je kat kolam, masing2 terhantuk. alahai. cepat pulak si tasya ni sampai. sakit tengkuk. Finally, High speed, it was 90degree and sangat tinggi man. kena naik tangga macam 6tingkat rumah flat. tinggi kann. haihhhhh..... bila dah sampai mengah-mengah. tinggi ouhh tinggi. sumpah tak tipu. tinggi wooo. ema kata, jangan pandang bawah, gayat. so, now, the issue is, siapa nak turun dulu? hahhaahah of course the birthday girl. dia turun dulu. ema cakap, ''vee, aku tak sanggup vee. serious. aku dah menggigil ni. turun jom. kau nak naik, naik lah dulu. aku turun. tak sanggup. bye vee.'' kurang asam kau ema! hahaha. habis tu, aku pun mesti lah taknak turun. aku pun ikut ema turun. orang yang jaga gelongsor tu cakap, ''takpe dik, takpe, naik je.'' masa tu aku fikir, its 40ringgit mann, takkan nak burn macam tu je? aku kena yakin. tasya tak mati pun. takkan aku mati pulak. aku naik balik. tinggalkan ema sorang2 turun. haha. aku pun turun. orang tu cakap, baring, peluk tubuh and kaki silang. ha?? susah susah susah. kaki aku pendek! tak cukup panjang. aku turun tutup mata. time tu, aku dapat rasa angin tiup kuat gila. high speed kann. rasa mcm nak mati dah time tu. haha bila sampai bawah je, aku dengar tasya dah gelak2 dah. rupanya aku tak mendarat dengan betul. aku mendarat dengan berpusing-pusing. pelik kan. dah macam BREAKDANCE jap aku rasa. hish macam ayam! sebabnya, aku yang kecik sangat. -.-''


that was the last. lepas tu, balik lahhhhh. tapi sempat had a lunch. nasi rendang ayam. cooolllllllll. :) tapi, without doubt, frankly speaking and to be honest. sumpah aku penat gila gila gila gila and gila. tak tipu ! wajah di atas, memang nampak gila penat kan? haa, tapi, ku gagahkan jua. next destination, zoo. tapi nasib baik tak dapat pergi. sebab sesat. hahahaa. while waiting for the car, kteorg   gila gila nak ambil gambar dengan gajah. tapi masing2 semua penakut. hahahahaah. apa daa. tak lah, setiap kali dekat dengan gajah tu, belalai dia mesti naik. mana aku tak melalak kat situ. takut lahhhhh. terkedek-kedek lah aku lari. tapi, orang tu cakap, dia pun nak ambil gambar jugak. tu yang belalai dia naik. haiyooooo. tak boleh. takut takut taku. 


keleta maliiiiiii. haha dah sampai pun kereta. sepanjang dalam kereta memang aku tidur je la.... dah macam kambing biri-biri dahh... haha. finally, it end up with, pergi DP. makan kt mcd. hahahahaah bset best best. it was my first  having that huge and tasty of GCB . sumpah sedap. slightly different from the prosperity burger. sebab daging GCB is way lembut. 10/10. the best part was, may Ray Ban yang dah RIP tu, sudah dapat digantikan hahahahha. . 


hahahahaah berlagak kan gambar di atas? bajet kat overseas. tapi kat depan MCD DP. credit to ema who captured the photo of me. hehe. pulang ke kolej dalam pukul 8malam kott. penat gila. but truly it was fun. sincerely from the bottom of myheart. i am glad to have these two ''lovebird'' bestfriend. macam orang bercinta. macam upin dan ipin dorang tu. tak boleh berpisah. hahahaah. thanks because brought me there at once releasing the tension. thanks dude. to the birthday girl, selamat hari jadi FarahNatasya. semoga panjang umur dan dikurniakan lebih banyak lagi katak.















Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…