Skip to main content

the agenda

   

hello, as i wrote in the previous post, i would make myself busy as the president in order just to forget all those tiny matters of the trouble which put up the mess on me. its love matters then. haha. this way, is really give 1001 advantages. for real, the matters is slowly move far behind from me and releasing the tension. alhamdulillah. so, this is the point, why i am always say YES for every gold opportunity eventhough the event is slightly clash with my schedule and would burdening me tapi, everything could be settled! susun elok-elok lah. and terpaksa merana sikit lah tak dapat balik KL. every week terikat dengan event fakulti, kolej and kelab kebudayaan. takpe. :)


the first agenda which had been written in the diary chart is, to be called as the announcer/emcee for the Malam Tautan Kasih. The event under DiPAC's faculty is held as the purpose to welcomed the freshie students of semester one. they need to introduce themselves by performing their creativity of the class. this semester, the rules for the Emcee's is slightly different where there were 5 of us who need to control the hall. bergilir-gilir mengacara. i don't even know that our performance as the emcee is being evaluated. at first, we need to attend the audition. i just attend untuk ikut syarat je. haha i was selected. alhamdulillah. there was 6 of us that had been selected, me, tasya, nabil, ghalik, arif and syazwan. but syazwan tarik diri. sayang ouhh. i was impressed with ariff, the way he read the script. i mean, his voice. macam sport announcer and DJ lahh. sungguh kecairan. haha. same goes to tasya. dia kata, dia cair jugak. heheh. :))))))))


the event went smooth. praise be to Allah. Alhamdulillah. the Malam Tautan Kasih (MTK) is actually combined with the ASEAN WEEK. activity yang dianjurkan memang sangat best. ada berbalas pantun, pertandingan memasak, menulis esei, pidato dan menyanyi lagu Asean. its all about the neighbour country. and i am one of the contestant for singing category. haha, it never crossed my mind to join the competition though. the pertandingan is actually sebagai selingan sebelum bermulanya event MTK tu. So, of course we need to come early for the sound check. tiba2 si ghalik, nabil and tasya dah merengek-rengek suruh aku masuk. tak prepare apa2 kott. because lucky me, i bring my minus one. hahha at last i join the competition just for the sake to make them satisfied and suka-suka haha. jahat kan aku?. hahaha. tapi, tup tup tup. menang pulak. first place. alhamdulillah. i was sang mencintaimu lahh. lagu apa lagi nak bawa kan? dah tu je lagu indonesia yang ada dalam minus one. haha. actually, special thanks to them.


this time, MTK kasi makan chicken chop maaaa. delicious. sangat rugi siapa yang tak datang. the performances by the semester one buat pun is much more than okayy. lucky them, banyak masa given. kteorg 2minggu je. persembahan pun kelam kabut sikit. sogan! haha.the hamper, mmg share2 lah dngan mereka2 yang paksa masuk tu sebagai pasukan sorak. haha. next, the next week. terikat pula dengan event kolej. MPP held an event, Minggu Perkampungan Budaya. so, each college need to participate with the 'negeri theme' given. kolej Dang Merduwati dapat Negeri Sembilan. sooooo, its my responsibility and my commitment to focus and learn more on the ''loghat negeri'' haha. aku ni, bahasa Selangor pun tak pass lagi. adoyai. frankly speaking, i am not too good in singing. i have my weaknessess too. for each event, i need to have some times to practice more on the song at least 2weeks especially for the unfamiliar song. untuk lagu yang dah familiar dengar and pernah bawa, insyaallah takde masalah untuk perform. insyaallah. but, for this competition which need me to bring lagu Lambaian Negeri, i am given 2weeks only and i am to be told that they are failed to find the minus one for this song. okay, honestly, frustrated sikit. how can i sing the song with the original voice? and i am not fully put the blame on them because they did try to. but they failed. now, the song jadi penyet. the voice is still there. so, in conclusion, i have to 100% memorise the lyric. the difficult lyric. that's the point actually. pagi2 bangun je, aku dah dapat rasa aku tak dapat buat. :( i cant, i cant, i cant. tapi, aku terpaksa buat jugak. entah kenapa. aku dapat rasa, its gonna be worse ever on the stage! yeahhh. it does. masa naik je atas stage, i took a long time to give signal to the one who jaga sound system. focus lari. the song started. tempo aku lari. i forgot all those lyrics. sangat malu! and i am lost when i dont even know what i need to do. selalunya, i would take action if i forgot the lyrics and pakai bantai je. tapi ni, i am so lost! aku boleh diam tiba2 atas stage bila lagu tu dah play. everyone was like....... what happen. and i try, try, try and try to sing back. tapi aku tetap lost! aku tetap diam seribu bahasa masa atas stage tu. the audiences give the big hand whenever i did mistakes, sebab memang nampak sangat aku buat mistakes, they give clap sebab nak kasi support. sumpah aku nak nangis time tu. tak tipu! this is the worse ever! i never perform as worse as teribble as this! aku malu. lastly, i am so sorry for Dang Merduwati sebab tak menangkan kategori nyanyian ni. and terima kasih sebab masih beri harapan and percaya kat bakat v. thanks. i am being influenced by the technical problem i guess.


haha takpela. let gone be bygone. ini lah perkara memalukan dalam hidup yang pernah aku buat. menyanyi macam ayam ! memalukan blok sendiri and diri sendiri ! :( im sorry dang merduwati. tapi, bak kata tasya, ''kau ingat Siti Nurhaliza tak pernah buat salah ke masa menyanyi?'' hahah time tu aku fikir, ada logiknya jugak kata-kata si katak tu. then, aku mula lah tak merengek-rengek lagi. next agenda, Majlis Anugerah Dekan under Kelab Kebudayaan UiTM. actually, lepas my worse performance tu, someone came to me, nama dia Encik Hatta, rupanya dia staff kebudayaan UiTM. dia kata, dia berminat dengan aku. what theeeee. teruk kott performance tadi. boleh pulak dia nak lamar aku  untuk event besar UiTM ni. ouhh, rupanya aku baru teringat yang aku ada join audition untuk cari pelapis baru untuk Kelab Kebudayaan. he was one of the judges. alhamdulillah. rupanya, its not end of the world. masih ada lagi yang nak tawarkan aku dengan event2 lain. terima kasih. suka! :)))) . okay, on the day, pagi2 dah kena bangun. makeup. makeup sendiri okayy. dah macam pinggan melekat kat muka dah. haha. i brought two songs which is Mencintaimu and The Greatest Love of All. memang sangat best event tu, and dapat bergambung dengan senior2 yang sangat power menyanyi which is Bubu and Kak Intan. korang nyanyi memang gempak. 5stars! the food? awesome lah. event tu held kat Renaissance Hotel, Melaka. slightly, it bring me to the memory a year ago which is Dinner Dipac. teringat time perform lagu Love Story. and i miss The Romeo. haha eventhough bila naik elevator pun, teringat wajah si Romeo masa sama2 naik. :) rindu awak! everything went smooth. Majlis Anugerah Dekan ni sikit2 bagi aku semangat untuk dapatkan Anugerah Dekan. insyaallah. bila lah aku nak naik stage terima anugerah tu kan? takpe, takpe bolehhh. v boleh! :D


Alhamdulillah, it went smooth. alhamdulillah. alhamdulillah tak terhingga. sangat seronok jugak lepak dengan mereka2 ni. hilang nervous! terkekek-kekek aku gelak! bubu did told about the kerabat2 and golongan VVVVIP yang dia kena handle time MDS dulu sebab dia Emcee. one word, they are so so so so humble! good kan? dan mulalah aku kagum kan. masa tu, rasa macam nak kahwin dengan anak raja. oopppsss... berangan kejap. takpe kan? hahahahahahaah..... balik tu dah penat gila. lalu melabuhkan tirai tertidur dalam bas.....

haha ni sempat lagi berangan duduk kat tempat Encik Sahak. kalau dia tahu ni, mati lah aku kena sembelih. hahahaahahahahahaah. and last but not least with last words for this post, i would like to appreciate with 1001  thankyou to those who still believe in my talent. terima kasih. maaf untuk semua masalah teknikal. i cant control myself. tidak dilupa, i am so so so and so grateful to Allah S.W.T to be gifted this kelebihan. i wont ask more. i would use it for the good purposes. alhamdulillah. 





Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…