Skip to main content

1 week.


okay, let's have a look with our new time table which  last sems is way heaven! 


first day datang uitm, hari sabtu. aku dengan slumber nya pakai kemeja and jeans eventhough majority pakai baju kurung untuk registration. suka ti aku lahhh! haha tapi tak kena marah pun. cuma, time pendaftaran tu, kena tegur sikit dengan gotam. ayat dia, 'haaa kantoi!' -.=' sebabnya, back side of my matrik kad, ada ic someone 'unknown' and truly guy lahh. hehe. ramai sangat tegur. malu malu malu. and sekarang ic guy tu dah di terbalikkan dah. sogan ! first masuk bilik. rasa mcm terkilan, sedih, pilu, sebak, nak nangis! semua dah tak macam dulu! dah tak sama. bila duduk atas meja, menghadap tasik, rasa sayu je. perasaan ni sama macam perasaan first day masuk uitm masa sem 1. semua dah berubah. penghuni2 level bukan orang yang sama, penghuni2 bilik pun dah lain. bilik elok2 4orang dah jadi 7orang. entah mcm mana nak hidup. almari, katil and meja semua 4 set. ni semua gara-gara intake terlalu ramai. ramai dah jadi NR :( level dah tak seceria dulu. aku yang senior ni, terpaksa lah buat2 kuat. takpela. redha je la. satu katil 2 orang lah jawabnya. bak kata eva, 'aku benci permulaaan' yeahhhh right!

and3, hari pertama pergi kelas dah kena tegur dengan gotam, masa tu kat jambatan besar, dia dengan motor dia, dia kata, 'dik, tak boleh tuck-in baju. baju mesti bawah punggung' aku pun dah fikir, dah confirm2 lah dia appoint to guys yang ramai2 kat belakang aku ni. pasal masuk baju kat dalam ni, mesti lelaki. aku dengan mun pun dengan serentak, bajet2 pusing belakang, nak tengok siapa lelaki belakang kitaorang yang tuck in baju nih. EHHHH, tapi, tiba2, aku tengok semua lelaki tak masuk baju dalam. tapi, instinct aku pun rasa, gotam ni cakap, tapi mata pandang aku. dia ckp dengan aku ke? aku pun tengoklah baju aku. YA ALLAH, singlet aku dah ternaik sampai atas belt. -.=' aiyoooo malu sumpah!

jadual this sem agak kurang memuaskan. 3 kali kelas pagi okayy.. -.='

CTU = hohohohoho ustaz fauzi. hensem. cara dia pandang cair kot. heh! time kelas kat DK5, terpaksa membutakakan mata buat2 nampak kat skrin tu. harap2 OBE baru ni takde hafazan and bacaan langusung (tapi, tiba2 kena hafal yassin) hahhaahahahaahh

LAW = entah kenapa, lecture class, terpaksa divide 2 class, ke 2 hall berbeza which is kelas A,B,C,D dewan kuliah lain, E,F,G dewan kuliah lain. sedihhhhh. tapi, OBE baru kan, after cuti sem around august, lecturer from the other lecture akan exchange. wee :) . SUKA! first day lecture dah belajar law, and habis chapter 1. fuhh. lecturer nya agak scarry, sebab cerita pasal akhirat and banyak kali terasa pabila beliau berkata-kata.

BEL = kalau last sem, Sir Rafique memang terbaik! our beloved lecturer ever! sayang gila. urr sekarang ni mcm terbalik je. takpe, thank you Allah

ACC = hee assignment terbaik! buat produk sendiri, nyatakan material bla3 and costing bla3. sounds great kan? any idea nak buat produk apa? buat kereta nakkkkkkkk?  buku pun best, manual and compilation combine sekali with 10ringgit je. (:

PAD = tak boleh lupa ayat ni, masa cik barb kasi lecture kat dewan kuliah. masa mandi, sebelum tidur pun aku asyik teringat-ingat and terngiang-ngiang and tergelak sorang2. cik barb cakap, 'dalam organisasi, the upper level mesti bersikap adil terhadap pekerja2 nya, contohnya dalam daily life kita, seorang ayah ada 3 orang anak, sorang sekolah rendah, menengah and universiti. kalau ayahnya bagi setiap anaknya sorang seringgit, nampak macam..................' then ada satu suara yang sumbang yang menjawab yang langsung tak menepati jawapan yang diharapkan cik barb dan jawapan yang terlintas dlm fikiran kami sekaligus memcahkan suasana di dalam dewan kuliah dipenuhi dengan suara hilai tawa pelajar2 lain, bila dia, jawab, 'nampak macam bodoh...' hahahaahahahaahahahahhah. everyone laughs. apa yang aku terfikir, dan apa yang aku rasa orang lain fikir pun jawapanya ialah, 'nampak macam tak adil' and cik barb pun mesti harap jawapan tu sebab he is talking about 'tak adil' yang si dia ni, jawab 'nampak macam bodoh' haha. cik barb pun gelak and cakap, 'hahaahah, betul3, tu lebih tepat lg. nampak macam bodoh. haha' and, she's my bestdriend, carrina.

ECO = this sem cikgu lelaki. cikgu? wahhh.... En zakimi. macam mana rupanya? gagal ditafsir sebab minggu ni beliau gagal masuk kelas sebab ada hal. tapi, through sms-es and phone cara nya mcm muda and brutal je. :)

endddddddddd. this week, even baru seminggu masuk uitm tapi, macam2 berita yang kurang menyenangkan, yang kurang memberi khabar baik kepada telinga untuk didengari. im sorry. hope korang okay, v sentiasa doakan korang sihat. kembali pulih. and kembali ke kampus :) god is writing something better for you guys. insyaallah. :) to my bestfriends munirah and carrina, i love youuuuuuuuuuuuu. thanks mun masuk G balik. semangat dah macam part1 balik dah. carrine, i tahu u kuat! :D i ada, mun pun ada. to classmate, dah ada orang baru, welcome. hope tak sakit hati dengan perangai budak2 kelas G no. lastly, to tasya, isma, and atie aku memang berdendam dengan korang. korang tipu aku satu sem! tunggulah hari pembalasan. HAHAAHAHAHAAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHA   (gelak paling evil aku pernah gelak)

semoga berjaya dalam menghadapi segala dugaan this sem.



Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…