Skip to main content

1 week.


okay, let's have a look with our new time table which  last sems is way heaven! 


first day datang uitm, hari sabtu. aku dengan slumber nya pakai kemeja and jeans eventhough majority pakai baju kurung untuk registration. suka ti aku lahhh! haha tapi tak kena marah pun. cuma, time pendaftaran tu, kena tegur sikit dengan gotam. ayat dia, 'haaa kantoi!' -.=' sebabnya, back side of my matrik kad, ada ic someone 'unknown' and truly guy lahh. hehe. ramai sangat tegur. malu malu malu. and sekarang ic guy tu dah di terbalikkan dah. sogan ! first masuk bilik. rasa mcm terkilan, sedih, pilu, sebak, nak nangis! semua dah tak macam dulu! dah tak sama. bila duduk atas meja, menghadap tasik, rasa sayu je. perasaan ni sama macam perasaan first day masuk uitm masa sem 1. semua dah berubah. penghuni2 level bukan orang yang sama, penghuni2 bilik pun dah lain. bilik elok2 4orang dah jadi 7orang. entah mcm mana nak hidup. almari, katil and meja semua 4 set. ni semua gara-gara intake terlalu ramai. ramai dah jadi NR :( level dah tak seceria dulu. aku yang senior ni, terpaksa lah buat2 kuat. takpela. redha je la. satu katil 2 orang lah jawabnya. bak kata eva, 'aku benci permulaaan' yeahhhh right!

and3, hari pertama pergi kelas dah kena tegur dengan gotam, masa tu kat jambatan besar, dia dengan motor dia, dia kata, 'dik, tak boleh tuck-in baju. baju mesti bawah punggung' aku pun dah fikir, dah confirm2 lah dia appoint to guys yang ramai2 kat belakang aku ni. pasal masuk baju kat dalam ni, mesti lelaki. aku dengan mun pun dengan serentak, bajet2 pusing belakang, nak tengok siapa lelaki belakang kitaorang yang tuck in baju nih. EHHHH, tapi, tiba2, aku tengok semua lelaki tak masuk baju dalam. tapi, instinct aku pun rasa, gotam ni cakap, tapi mata pandang aku. dia ckp dengan aku ke? aku pun tengoklah baju aku. YA ALLAH, singlet aku dah ternaik sampai atas belt. -.=' aiyoooo malu sumpah!

jadual this sem agak kurang memuaskan. 3 kali kelas pagi okayy.. -.='

CTU = hohohohoho ustaz fauzi. hensem. cara dia pandang cair kot. heh! time kelas kat DK5, terpaksa membutakakan mata buat2 nampak kat skrin tu. harap2 OBE baru ni takde hafazan and bacaan langusung (tapi, tiba2 kena hafal yassin) hahhaahahahaahh

LAW = entah kenapa, lecture class, terpaksa divide 2 class, ke 2 hall berbeza which is kelas A,B,C,D dewan kuliah lain, E,F,G dewan kuliah lain. sedihhhhh. tapi, OBE baru kan, after cuti sem around august, lecturer from the other lecture akan exchange. wee :) . SUKA! first day lecture dah belajar law, and habis chapter 1. fuhh. lecturer nya agak scarry, sebab cerita pasal akhirat and banyak kali terasa pabila beliau berkata-kata.

BEL = kalau last sem, Sir Rafique memang terbaik! our beloved lecturer ever! sayang gila. urr sekarang ni mcm terbalik je. takpe, thank you Allah

ACC = hee assignment terbaik! buat produk sendiri, nyatakan material bla3 and costing bla3. sounds great kan? any idea nak buat produk apa? buat kereta nakkkkkkkk?  buku pun best, manual and compilation combine sekali with 10ringgit je. (:

PAD = tak boleh lupa ayat ni, masa cik barb kasi lecture kat dewan kuliah. masa mandi, sebelum tidur pun aku asyik teringat-ingat and terngiang-ngiang and tergelak sorang2. cik barb cakap, 'dalam organisasi, the upper level mesti bersikap adil terhadap pekerja2 nya, contohnya dalam daily life kita, seorang ayah ada 3 orang anak, sorang sekolah rendah, menengah and universiti. kalau ayahnya bagi setiap anaknya sorang seringgit, nampak macam..................' then ada satu suara yang sumbang yang menjawab yang langsung tak menepati jawapan yang diharapkan cik barb dan jawapan yang terlintas dlm fikiran kami sekaligus memcahkan suasana di dalam dewan kuliah dipenuhi dengan suara hilai tawa pelajar2 lain, bila dia, jawab, 'nampak macam bodoh...' hahahaahahahaahahahahhah. everyone laughs. apa yang aku terfikir, dan apa yang aku rasa orang lain fikir pun jawapanya ialah, 'nampak macam tak adil' and cik barb pun mesti harap jawapan tu sebab he is talking about 'tak adil' yang si dia ni, jawab 'nampak macam bodoh' haha. cik barb pun gelak and cakap, 'hahaahah, betul3, tu lebih tepat lg. nampak macam bodoh. haha' and, she's my bestdriend, carrina.

ECO = this sem cikgu lelaki. cikgu? wahhh.... En zakimi. macam mana rupanya? gagal ditafsir sebab minggu ni beliau gagal masuk kelas sebab ada hal. tapi, through sms-es and phone cara nya mcm muda and brutal je. :)

endddddddddd. this week, even baru seminggu masuk uitm tapi, macam2 berita yang kurang menyenangkan, yang kurang memberi khabar baik kepada telinga untuk didengari. im sorry. hope korang okay, v sentiasa doakan korang sihat. kembali pulih. and kembali ke kampus :) god is writing something better for you guys. insyaallah. :) to my bestfriends munirah and carrina, i love youuuuuuuuuuuuu. thanks mun masuk G balik. semangat dah macam part1 balik dah. carrine, i tahu u kuat! :D i ada, mun pun ada. to classmate, dah ada orang baru, welcome. hope tak sakit hati dengan perangai budak2 kelas G no. lastly, to tasya, isma, and atie aku memang berdendam dengan korang. korang tipu aku satu sem! tunggulah hari pembalasan. HAHAAHAHAHAAHAHHHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHA   (gelak paling evil aku pernah gelak)

semoga berjaya dalam menghadapi segala dugaan this sem.



Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: