Skip to main content

tamat sudah semester dua (DPA2G)

pejam celik, pejam celik dah habis semester 2. cepat sangat kan? kalau masa mula2 masuk sem1 tu, sengsara sangat tinggal kt kolej tu. setiap minggu mesti asyik nak balik je. selalu pening dgn test, quiz and assignment. CULTURE SHOCK lah konon. tapiii,,,, bila dah get used to it, alhamdulillah, everythings smooth. takde la kelam kabut sangat dgn semua bnd yang tak dianggap lama tuh. lecturers this sem memang terbaik especially to SIR RAFIQUE and MISS SYAFIKA. best gila kan? tak boleh kalahkan lecturer2 lain lah mereka tu. classmate? sayang sangat2 kat korg. dulu masa mula2 masuk kelas G. tak berapa suka. jujur di sini yerr. bukan tak suka apa, tapi,,,, yelaaa. sbb terkejut kan tiba2 kena tukar kelas. seminggu dah biasa kt kelas lama, ni tiba2 kena tukar kelas. agak berbulan jugak lahh nak rapat, kenal and sayang korang. so, sekarang, mmg sangat2 sayang kt korang :D . untuk semester 3 ni, dengar cerita, ramai kelas kita yang tak dapat register untuk kelas G sbb dah penuh. hmmm. sebagai wakil kelas, aku mmg agak terasa, kecewa and sedih. yela, dah satu sem kita sama2, tiba2 ada yang tak ada, and xdapat sama2 create memory untuk sem3. sedih kan? takpela, mungkin dengan org2 baru ni, memory baru akan terukir, nafas baru and..... haha semua baru lah kott (nak sedapkan hati actually :( )  and last but not least, hopefully, for those yang dah tak dapat bersama lg untuk jadi  DPA 3G member, korang enjoy lahh dgn kelas baru yerr. insyaallah. tapi, sesungguhnya, aku taknak kelas kita berpisah. tapi takpela, ada hikmah kannnn,okayyyyy. end of sad phase..... :) chill up vianna, chill up guyss.... okay, as a class rep, aku enjoy gila jaga korang. evn aku sorang je. entah lahhh.... kadang2, honestly mmg penat, tapi, entah lahh best.... aku tak tahu knp. mungkin sbb aku sayang sgt kt korang kott. aku kalau dah syg someone, something or apa2 je some, ak mesti tak kisah evn kena korbankan duit, tenaga ataupun time. so, korg takpayah risau. duit kelas ada lebih about RM15 something kott. so, bring forward lah ea? untuk kerja2 memfotostat. and, once again, sorry sbb tak dpt tunaikan janji nk hangout sama2 dgn classmates on last paper, sbb ramai yang balik on the dot kan? so, sorry lahhh....especially sorry to MR BABY (farouq thalis) sbb plan dia untuk book kan untuk mkn ikn bakar tak jadi. sorry yer baby... tapi, if possible, next sem plan nak buat buka puasa sama2. :) insyaallah. 

okayyy,,,, lets flashback to semester 2. 




 OKAY, FROM MY OBSERVATION untuk korang this sem :

1) SHAHRUL SHAHRIN : heeeeeee........ banyak beno aku dengar gosip kau dengan skandal2 yerr this sem. takpe2 bagus3... keep it up. btw, thanks untuk jadi kelas rep last sem.

2) BOBO : alolololo kecomelan kau tak pernah berubah since last sem hingga this sem. kau bertambah comel kalau kau berpeluh.

3) NURUL NAIM : this sem, kau nampak mcm baik sikit+bergaya sikit+confident sikit. mungkin urrr uya banyak ubah kau kott.... takpe3. good3. tapi apa2 pun, aku suka bila kau ajukan soalan yg merepek-repek kat ustaz time CTU.

4) NATASYA AZLAM : fuyoooooooooo.... dah lama dah tinggalkan matanya yang berbingkai tu... dah pandai dah ber lens...... gogogo budak hoki! :D

5) EMA SALIM : kauuuuuuuuuuuuuuuuu.... gengster tak berubah! paling terserlah kegensteran kau time kau ckp dgn ustaz mcm ni, 'ustaz, kan saya dah cakap, saya hafal surah ni, ni, and ni jee' (dahh kau pulak yang marah ustaz -.-')

6) PUTERI CARRINA : youuuuuuuuuuuuuuuuu.... hahah i love you lahhh.. semenjak dua menjak tiga menjak dah 19 tahun ni, ckp pun dah matang sikit. elleh you ckp je i dah pelik since dah 19. you pun sama okayyy.... btw, love your black hair. :)

7) NABIHAH : kakkkkkk.. kak tetap paling comel, and kak tetap yang paling rajin menulis. v tgok, akak, kalau lecturer mengajar, akak je yg paling rajin gila menyalin. agaknya, kalau lecturer bersin pun akak salin kot ea? :)))

8) AIN : rambut akak dah berganda-ganda panjang this sem. rasa mcm nak potong kan je. agaknya dah boleh panggil Rapunzel kot ea?

9) ZANARIAH : akak this sem, v tengok koleksi tudung dah banyak.... dah pandai main warna. lawa akak... cun3. suka. :)))))

10) ATHIRAH : heyyy you, dear fashion lover. i rasa, you classmate baru yang menghidupkan fashion dlm kelas G ni..... love ya.

11) FARHANA : haaaa alongggg. aku rasa, this sem, aku mcm kurg berckp sikit ea dgn kau? perasan tak? sbb mungkin aku byk berkata-kata dlm hati pasal kau. tp, kau jgn risau, aku just mengumpat bnd baik je. aku suka vest and tudung kau masa kelas acc haritu. lawa!

12) AMAL MUHAIMIN : heeeeeeeee, amal comel. amal, tak boleh blah nak highest je dlm eco kankankan.... budak pandai niiiii :)))))

13) UYA : semoga berkekalan lah ea kau dgn naim. kami merestui sweet couple dlm kelas kte ni... btw, this sem, aku rasa kau mcm kurg sikit mencarut kot ea? alhamdulillah, pandai naim jaga kau.

14) SHU AZIS : nama tak macam artis pulak kannn.... tapi sem kau byk kena buli dgn uya kesian kauuu..... tp, takboleh lupa kau highest dlm csc last sem and highest eco.

15) TARO YAACOB : 'tora dtg lagi'... heeee teringat miss eco panggil kau tora...kau byk tak dtg kelas this sem. kesian kau, sakit. and kesian kt aku, tak berapa byk dpt manja2 dgn kau :(

16) ARIFF ANNUAR : kauuuuuu. paling benci aku, dlm kelas... hehe. takdela. terima kasih lah bawak kereta this sem. untunglaa aku.... terima kasih abang kembo

17) ZIEANAH : heyyyy yoooo. pandai gila acc. thanks ajar aku acc. this sem kau semakin garang. serious tak tipu. takot denn.

18) MIRA : heeeeyyyyyyyyy.........sekembo dgn xie yg pandai acc. terbaik!

19) MIRUL : this sem setiap hari, tak kira lah isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat, sabtu and ahad. hari2 pakai kemeja siap bertie. :)

20) ACAPP : haaa, budak baru yang paling blur tp 'comel'. errkkk =.=' sape yg kasi title ni????

21) PAI'E : teruskan hobimu sebagai pengkorek hidung terbaik yang menjadi identiti dan idaman setiap wanita.

22) KAYYY : takboleh lupa dialog ni, 'ustaz kat baju ustaz ada gmbr kuda' -.-'

23) ANAS : rambut yun nam hair care kau kalau dipotong lebih better.

24) BABY : hahahahaha sape lagi, farouk thalis lahhhhh......... sibuk dgn bisnes dia ea? bisnes apa yg korg maksudkan kt page DPA2G tu? next sem jual topap please farouk. :P

25) AMIN : aku tak tahan bila dorg bahan kau sexy boyyyyy 36 cup B. :)

26) ZACK : janganlah merajuk lagi time kelas acc.

27) DAUS : sayang beno dia dgn z.

last but not least, aku nak mintak maaf kat korang if sepanjang aku jalankan duty aku sebagai class rep, sebagai kawan korang and sebagai classmate korang aku ada terkasar bahasa, terbuat korg sakit hati or termengumpat ke ea. maaf lah. tak sengaja. tapi, apa yang penting, aku tetap sayang korang sangat3 my dear classmates. sorry kalau takde nama di atas, sbb aku buat just regarding the class photo. plus, time photoshoot ada yang absent kan, so, sorry lah. tapi, apa2 pun, aku sayang korg equally. sorry and be happy <3


 sincerely,
nurul vianna nasir















Comments

Anonymous said…
rajin nye mu beceloteh. <3
vianna nasir said…
anonymous : hahahahhhah. agak lahhh <3
amyn omel said…
v mmg ska cheloteh but.. i like to read all her post..
vianna nasir said…
hahahhhaahhahah celoteh utk hilang kebosanan, keboringang yang teramat bosan. haha. thanks :))))

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…