Skip to main content

specky girl, im the one.


okay, from now on, diisytiharkan bahawa, saya budak 19tahun yang mempunyai ketinggian hanya 148cm, adalah seorang yang specky. :( hmmmmm sedih. sumpah sedih. without doubt, kecik2 tu memang berangan nak pakai spec pergi sekolah sampai beli spec RM10 kat pasar malam then pakai pergi sekolah. beli orang tanya, 'eh, kau dah pakai spec, berapa power?' time tu, mmg tergagap-gagap lah nak jawab. aku jawab, 'hee, dah lama dah, dah lama pakai tapi dah tak pakai pergi sekolah' aiyoo. entah lah, kenapa lah aku taksub sangat nak pakai spec, aku tengok orang yang pakai spec ni nampak smart. tapi, sebenarnya, adik aku ni pun dah terikut-ikut perangai aku time kecik, time buat homework, time baca surat khabar dia pakai spec aku yang takde power tu. kejadahnya? tapi, dalam hati aku, aku gelak sorang2, haha ada jugak yang mengikut. :p okay back to the main. since masuk U ni, macam2 masalah kesihatan. especially masalah mata n gastrik. okay, put aside the gastrik. masalah mata, dulu mmg lah kecik2 nakkkk sangat pakai spec. tapi, bila fikr2 balik, taknak lah pakai time dah besar ni, rimas, leceh. aku ada masalah mata since 18 kot, sejak mengadap lappy 24hours, lepas tu, mula lah, mata ni, nmpk macam nmpk tak nmpk je, lpstu asyik nk pitam, pening lah, itu lah ini lahh. haihhh... bila check doc, mmg kena pakai spec. power tak banyak, tapi ada silau. dulu kecik2, aku suka gila makan sayur n buah. carrot, which for sights and especially timun lah. sampai orang panggil aku ni hantu sayur. tapi,,, bila dah tua2 ni, dah taksuka makan sayur. kalau mkn lunch tu, yg ada nasi, lauk n ikan/ayam je. sayur langsung takde. and tu yang meningkatkan risiko untuk aku pakai cermin mata. okay, sekarang ni pun, tgh tulis blog pakai spec. kesian kan? aku ingat kalau kecik2 byk mkn sayur, besar2 mata okay lah.. ni takk.... hmm... and the most saddest part is, semalam aku pergi keluar rumah, ambil angin. time tu malam. aku tengok cahaya kt jalan tu semacam je, tak macam biasa. tengok kereta yang jaraknya tak jauh dari aku, aku tengok nombor plat dia, aku tak nampak langsung! aku tengok tulisan kt signboard tu, aku tak nampak langsung! dulu nampak! sumpah sedih. lepas tu, bila pakai spec, bila tengok kt signboard n kereta tu, nampak. clear... :( sedihnyaa. nampak sangat aku dah tua. aku dah rabun, aku dah boleh dapat gelaran specky girl dah tuh. :'(

:: my friend said, orang yang pakai spec ni, selalunya orang yang hensem n cantik. mana kau dengar ni? kitab mana kau belajar? takpela, at least, dia try nak sedapkan hati aku. ::


Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…