Skip to main content

specky girl, im the one.


okay, from now on, diisytiharkan bahawa, saya budak 19tahun yang mempunyai ketinggian hanya 148cm, adalah seorang yang specky. :( hmmmmm sedih. sumpah sedih. without doubt, kecik2 tu memang berangan nak pakai spec pergi sekolah sampai beli spec RM10 kat pasar malam then pakai pergi sekolah. beli orang tanya, 'eh, kau dah pakai spec, berapa power?' time tu, mmg tergagap-gagap lah nak jawab. aku jawab, 'hee, dah lama dah, dah lama pakai tapi dah tak pakai pergi sekolah' aiyoo. entah lah, kenapa lah aku taksub sangat nak pakai spec, aku tengok orang yang pakai spec ni nampak smart. tapi, sebenarnya, adik aku ni pun dah terikut-ikut perangai aku time kecik, time buat homework, time baca surat khabar dia pakai spec aku yang takde power tu. kejadahnya? tapi, dalam hati aku, aku gelak sorang2, haha ada jugak yang mengikut. :p okay back to the main. since masuk U ni, macam2 masalah kesihatan. especially masalah mata n gastrik. okay, put aside the gastrik. masalah mata, dulu mmg lah kecik2 nakkkk sangat pakai spec. tapi, bila fikr2 balik, taknak lah pakai time dah besar ni, rimas, leceh. aku ada masalah mata since 18 kot, sejak mengadap lappy 24hours, lepas tu, mula lah, mata ni, nmpk macam nmpk tak nmpk je, lpstu asyik nk pitam, pening lah, itu lah ini lahh. haihhh... bila check doc, mmg kena pakai spec. power tak banyak, tapi ada silau. dulu kecik2, aku suka gila makan sayur n buah. carrot, which for sights and especially timun lah. sampai orang panggil aku ni hantu sayur. tapi,,, bila dah tua2 ni, dah taksuka makan sayur. kalau mkn lunch tu, yg ada nasi, lauk n ikan/ayam je. sayur langsung takde. and tu yang meningkatkan risiko untuk aku pakai cermin mata. okay, sekarang ni pun, tgh tulis blog pakai spec. kesian kan? aku ingat kalau kecik2 byk mkn sayur, besar2 mata okay lah.. ni takk.... hmm... and the most saddest part is, semalam aku pergi keluar rumah, ambil angin. time tu malam. aku tengok cahaya kt jalan tu semacam je, tak macam biasa. tengok kereta yang jaraknya tak jauh dari aku, aku tengok nombor plat dia, aku tak nampak langsung! aku tengok tulisan kt signboard tu, aku tak nampak langsung! dulu nampak! sumpah sedih. lepas tu, bila pakai spec, bila tengok kt signboard n kereta tu, nampak. clear... :( sedihnyaa. nampak sangat aku dah tua. aku dah rabun, aku dah boleh dapat gelaran specky girl dah tuh. :'(

:: my friend said, orang yang pakai spec ni, selalunya orang yang hensem n cantik. mana kau dengar ni? kitab mana kau belajar? takpela, at least, dia try nak sedapkan hati aku. ::


Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: