Skip to main content

lets go to the zoo... Z.O.O... zoo. & cerita baju kurung cotton.


okay, 14 may 2011, saturday. was a blast! tak sampai lagi zoo negara, tiba2 dah sampai zoo taiping. haha. tapi best, satu mini kereta api tu memang full family kteorg je lah kan. best sangat. this is what is wish to. sebab dah lama sangat tak pergi holiday dengan family. usually, every year, we would have a holiday twice a year even pergi PD, its a family gathering. sekarang dah tak.. dah 2 tahun tak pergi holiday since everyone busy and takde date yang sesuai. and even holiday dgn family kecil ni pun dah jarang, since kakak's working and im in campus. nk kena tunggu cuti bla3 semua. :( tapi, we went to taiping zoo due to ajieq's wedding who is my cousin in perak. sampai perak hari jumaat, then balik ahad. mula2 plan nak pergi jumaat malam tu, tapi the zoo close at 12 and the akad nikah is at 9. mana sempat kann. so, kterog pergi hari sabtu malam lepas persandingan. lepas tu, the house owner yg kterog stay kt perak tu pulak boleh dapat 30% discount. memang syok lah!

pukul 6.30ptg lagi dah mandi. semua dah siap2. yang adik dok sebok2 tanya nk pakai baju apa. dah lah nak pakai baju kilat2. kang rimau tu ngapp baru tahu. mana boleh rimau kene kat bling bling tuh. makngah pun dgn baju baru sweetnya. haha. memang sweet. bila sampai, memang sangat lengang zoo tu as i expected. yela ada pulak org nak dtg zoo, yg mcm hutan tu malam2 kan. tapi, mini train tu mmg full kteorg sefamily. haha dalam train mmg kecoh. bahagian dpn, bhg aunty2. bhg belakang, bhg kanak2. including me. hehe. bila train tu bergerak, as its passed by the signboard, nama2 haiwan, contohnya burung, and the train will break untuk kasi kte nikmati lah tgok burung2 tu. as the train break, and the aunty's gang will melatah, 'ouhh burung burung burung' kalau lalu kat signboard badak. 'ouhh badak badak badak' kalau lalu kt signboard ular pun sama 'ouhh ular ular ular'. haha memang satu train bergelak ketawa

memang best tengok species2 haiwan tu hidup malam2 tapi kebanyakannya tidur je... haha dah lah gelap, tak banyak lampu, so, gelap. ambil gambr flash besar lampu jalan pun tak nampak. masuk dalam computer, zoom, tak nampak jugak. agak rugi di situ. tapi, best dapat tengok harimau, singa, badak, ular, rabbit, burung2, tapir, owl. lagi apa? banyak sangat lah. was fun. tak tipu. u should go there. :) 




balik dalam pukul 10mlm. then pergi makan ramai2, kt doli kuey teow. kalau tak silap lah nama kedai tuh. tapi dorg cakap kedai tu mmg famous gila dgn kuey teow dkt taiping tu, tp at last, i mkn nasi ayam. I NAK NASI!!!! haha. dapat rasa sikit kuey teow ibu, mmg sedap! and mmg ramai gila dlm kedai tu. and there's surprised too, untuk ucu. ahad tu, ucu's birthday. while waiting for the fooooood. i, adda n iya duduk dlm bonet kereta. dorg dah pandang2 ke luar. what are we doing? heee, actually, kteorg berpeluh-peluh letak api kt lilin tu, kt kek. angin kuat. andddddd, 'happy birthday to ucu'. satu kedai, ucu bagi kek. sweet. dapat lah jugak makan coklat moist besides nasi ayam. :)))


the next day, nak balik tuhhh. kteorg singgah kuala kangsar. abg azli, who's the tour guide time tu, mmg bawak pusing2 sekitar istana kt situ, dpt tengok sungai perak yg besar. and apa lagi, kteorg minah2 remaja ni tak habis2 bergambar lahh. it was hot and windy. terkebil-kebil bukak mata nak ambil gambar haha. and turut tidak ketinggalan, SHOPPING. memang excited dapat baju kurung cotton. haha i mmg addicted to baju kurung cotton. sangatsangatsangat. buat masa ni, i cuma ada 6 helai baju kurung cotton. tapi sekarang tinggal dua. nak tahu cerita? 2 helai baju beli kt kampung, saiz M, besar gila, nak ambil S. kecik gila. so, its really hard to find my size, i am crazy facing with the probs. then, pakai saiz M okay okay lahh. tapi tangan bapak gedabak. so, bila balik kl, nak kecikkan. dah alter. tapi, bila pakai. GILA LAH. tak boleh masuk pulakk.! ish pakcik ni, alter pakai pembaris tapi, alter baju bapak kecik. saiz apa? macm saiz baby ada lahhh. then, kasi lah adik dua dua baju kurung tu. next baju lagi satu, kainnya dah terbakar kena iron! hebat! tapi, sampai habis sem, i slumber je pakai baju tu, evn ramai kot yg tegur. peduli apa i? haha. and sekarang tinggal 2 helai je. kesian kan? and ditambah yg baru beli. so, bertambah lah koleksi baju kurung utk ke kelas. yeayyy. suka! so i ada 3 je baju kurung cotton :p



so, last sekali, kteorg stop by at R&R tapah. makan n rehat jap. tu yg jumpa alif satar. tu. auwww... we split there. sedihnyaaaaaaa. hope dapat jumpa my family again. bestnya dapat holiday sama2. <3 best gila cuti sem this time! 

:: tapi takde ayam :: 



Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…