Skip to main content

jatuh cinta lagi.



auwww, guess what, semalam, masa otw balik from taiping ke kl, we just stop by at R&R tapah, masa tu hujan. so, memang penuh lah. and usually, kat R&R tu mmg banyak motor2 besar, i mean yg jenis ducati tu stop by, and thats really attracts me. memang i suka gila dengan motor besar tu. kalau kecik2, i called it as motor power rangers. masa nak masuk kat dalam R&R mmg ada dlm 5-6 buah motor ducati tu parking kt tepi jalan nk masuk dalam R&R tu. dengan bunyi enjinnya... wahhh. kalau lah dapat ride sekali kan... i keep usha-ing. then, a guy yg tak berapa nak tinggi pun bukak lah helmet nya, he is on his white ducati. style man. :D then, i whispered to adik, 'adik3, alif satar dik' and adik pun tersipu-sipu.then, terlihat kan dia and kawan2 dia masuk kt dlm R&R tu. melihatkan kteorg sefamily, sekeluarga dan secousin asyik staring at him je, dia pun senyum sambil angkat tangan sikit. AUWWWWWWW. dah jatuh cinta dah i time tu. bak kata ibu, 'bukan senang nak nampak artis ramah mcm ni. senyum lagi' then we had our lunch with nasi ayam and teh o ais.

 :))))). actually, before makan lagi, ibu n makteh dah keep suruh ambil gambar n minta autograf alif. and i berkeras cakap, 'ish taknak lah. malu lah. taknak3. dah selalu sangat lah jumpa. tak nak ambil gambar. dah bosan dah. dia pun tak nak ambil gambar dgn v.'' and ibu balas, 'kau siapa, dia siapa? haha' haha. sumpah malu. ish tak nak ouh ambil gambar malu gilaaaaaa. next, me, adik and adda went to toilet to settle our business lah. nak balik tu, tengok family beraturrrr dah kat tangga tunggu kteorg. haha lama sangat ke kteorg pergi tandas? urrr maybe its about the distance. agak jauh lah. tapi, best cuci mata tgok kedai2 kt tepi tu. and kelihatan jugak. alif and the gang dah bangun dari tempat duduknya menuju ke tangga tempat kteorg sefamily lepak. dia pun nak balik. ibu and makteh dah cakap lagi dah.. 'ehh, pergi lah cepat ambil gambar ,kamera mana kamera? takpe3, ibu panggil' adoyaiiiii. i dgn adda dah......... Ya Allah, malunya malunya malunya. rasanya kalau ada kotak kosong kat situ, mesti kteorg sama2 dah sorok muka dlm kotak tu. MALU.... andddd, i dgn adda, dah menyorok belakang batu. adda tanya, 'macam mana ni?' i answered her, 'entah, taknaklah malu'.

 then i intai. i nampak ibu n makteh dah tgh borak2 dengan alif....... OUHHHHHHHH...... haaaaaaaa panggil sudaaaa. ibu pun dah panggil, 'meh3 alif kat sini meh' and i ckp dgn adda, 'jom je lahh, ibu dah panggil, dia dah tunggu tu (tapi, sumpah tak tipu, malu gila!)' at the same time, i saw alif salam makteh siap  cium tangan lg. auww and thats really makes me fall in love with you even more! sopan nya, baik nya. tak semua artis kot friendly mcm u... good3. then kteorg pun ambil lah gmbr dgn dia, dia pun siap dgn jaket hitam. yela naik motor kan. dia cakap, 'ehh sorry lahh, i basah ni' (maksudnya, kan hujan td, so baju dia basah. and yg paling penting, i sempat dgr he pronounced SORRRRYYYY so mat salleh one. cool man) and kteorg jawab. eh takpe3, its okay. heeeee. andddd, me, adda an adik, senyum TANPA ikhlas dan MALU pun berdiri di sampingnya sambil CHEEESSEEEEEE. hehe <3 . puteri, cousin i yg baby tu pun ambil gambar. i heard he laughed when the daddy said, 'puteri cepat puteri ni abg 'please please please', nak ambil gmbr.' hehe. 

kteorg pun balik sama2, he stopped by at shell. isi minyak. when ayah's car passed by, mmg nampak dia. dia pakai helmet. i cant  recognize alif with his friends. yelaaa semua nmpk sama je. tapi, bila ayah lalu, and dia pun angkat tangan sambil tundukkan kepala sambil pakai helmet. wahhhh sopannya... ayah cakap, thats alif, sebab ayah recognize his white ducati. okay, aliff, really jatuh cinta on you. bila dah balik rumah tuh, ouhh baru teringat, alif ni lah yg i berangan konon2 terserempak tepi jalan, then alif tumpangkan naik kereta mini cooper dia. then berkenalan.(entah bila masa dia pakai mini cooper kan) 
HAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAH. sumpah kelakarnya angan2 tu, tak ingat pulak i was crazy on you before. haha. malam online fb mulalah i cari alif satar's page, then LIKE lahhh. waaahahahaha. :p and as far as i remember, i was fall in love with him because of his telatah while hosting the idola kecil. nampak natural and caring with kids. haha cerita lama lah. segan nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. hope to see you again alif :)

abang please please please.

:: hello sopan boy, you makes me fall in love again with you ::




Comments

Anonymous said…
please please please... vee jatuh cinta.HAHAHA
vianna nasir said…
heeeee tolong tolong tolong. yes i am. mmg betul2 jatuh cinta <3 btw, siapa ni, anonymous lah.

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…