Skip to main content

jatuh cinta lagi.



auwww, guess what, semalam, masa otw balik from taiping ke kl, we just stop by at R&R tapah, masa tu hujan. so, memang penuh lah. and usually, kat R&R tu mmg banyak motor2 besar, i mean yg jenis ducati tu stop by, and thats really attracts me. memang i suka gila dengan motor besar tu. kalau kecik2, i called it as motor power rangers. masa nak masuk kat dalam R&R mmg ada dlm 5-6 buah motor ducati tu parking kt tepi jalan nk masuk dalam R&R tu. dengan bunyi enjinnya... wahhh. kalau lah dapat ride sekali kan... i keep usha-ing. then, a guy yg tak berapa nak tinggi pun bukak lah helmet nya, he is on his white ducati. style man. :D then, i whispered to adik, 'adik3, alif satar dik' and adik pun tersipu-sipu.then, terlihat kan dia and kawan2 dia masuk kt dlm R&R tu. melihatkan kteorg sefamily, sekeluarga dan secousin asyik staring at him je, dia pun senyum sambil angkat tangan sikit. AUWWWWWWW. dah jatuh cinta dah i time tu. bak kata ibu, 'bukan senang nak nampak artis ramah mcm ni. senyum lagi' then we had our lunch with nasi ayam and teh o ais.

 :))))). actually, before makan lagi, ibu n makteh dah keep suruh ambil gambar n minta autograf alif. and i berkeras cakap, 'ish taknak lah. malu lah. taknak3. dah selalu sangat lah jumpa. tak nak ambil gambar. dah bosan dah. dia pun tak nak ambil gambar dgn v.'' and ibu balas, 'kau siapa, dia siapa? haha' haha. sumpah malu. ish tak nak ouh ambil gambar malu gilaaaaaa. next, me, adik and adda went to toilet to settle our business lah. nak balik tu, tengok family beraturrrr dah kat tangga tunggu kteorg. haha lama sangat ke kteorg pergi tandas? urrr maybe its about the distance. agak jauh lah. tapi, best cuci mata tgok kedai2 kt tepi tu. and kelihatan jugak. alif and the gang dah bangun dari tempat duduknya menuju ke tangga tempat kteorg sefamily lepak. dia pun nak balik. ibu and makteh dah cakap lagi dah.. 'ehh, pergi lah cepat ambil gambar ,kamera mana kamera? takpe3, ibu panggil' adoyaiiiii. i dgn adda dah......... Ya Allah, malunya malunya malunya. rasanya kalau ada kotak kosong kat situ, mesti kteorg sama2 dah sorok muka dlm kotak tu. MALU.... andddd, i dgn adda, dah menyorok belakang batu. adda tanya, 'macam mana ni?' i answered her, 'entah, taknaklah malu'.

 then i intai. i nampak ibu n makteh dah tgh borak2 dengan alif....... OUHHHHHHHH...... haaaaaaaa panggil sudaaaa. ibu pun dah panggil, 'meh3 alif kat sini meh' and i ckp dgn adda, 'jom je lahh, ibu dah panggil, dia dah tunggu tu (tapi, sumpah tak tipu, malu gila!)' at the same time, i saw alif salam makteh siap  cium tangan lg. auww and thats really makes me fall in love with you even more! sopan nya, baik nya. tak semua artis kot friendly mcm u... good3. then kteorg pun ambil lah gmbr dgn dia, dia pun siap dgn jaket hitam. yela naik motor kan. dia cakap, 'ehh sorry lahh, i basah ni' (maksudnya, kan hujan td, so baju dia basah. and yg paling penting, i sempat dgr he pronounced SORRRRYYYY so mat salleh one. cool man) and kteorg jawab. eh takpe3, its okay. heeeee. andddd, me, adda an adik, senyum TANPA ikhlas dan MALU pun berdiri di sampingnya sambil CHEEESSEEEEEE. hehe <3 . puteri, cousin i yg baby tu pun ambil gambar. i heard he laughed when the daddy said, 'puteri cepat puteri ni abg 'please please please', nak ambil gmbr.' hehe. 

kteorg pun balik sama2, he stopped by at shell. isi minyak. when ayah's car passed by, mmg nampak dia. dia pakai helmet. i cant  recognize alif with his friends. yelaaa semua nmpk sama je. tapi, bila ayah lalu, and dia pun angkat tangan sambil tundukkan kepala sambil pakai helmet. wahhhh sopannya... ayah cakap, thats alif, sebab ayah recognize his white ducati. okay, aliff, really jatuh cinta on you. bila dah balik rumah tuh, ouhh baru teringat, alif ni lah yg i berangan konon2 terserempak tepi jalan, then alif tumpangkan naik kereta mini cooper dia. then berkenalan.(entah bila masa dia pakai mini cooper kan) 
HAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAH. sumpah kelakarnya angan2 tu, tak ingat pulak i was crazy on you before. haha. malam online fb mulalah i cari alif satar's page, then LIKE lahhh. waaahahahaha. :p and as far as i remember, i was fall in love with him because of his telatah while hosting the idola kecil. nampak natural and caring with kids. haha cerita lama lah. segan nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. hope to see you again alif :)

abang please please please.

:: hello sopan boy, you makes me fall in love again with you ::




Comments

Anonymous said…
please please please... vee jatuh cinta.HAHAHA
vianna nasir said…
heeeee tolong tolong tolong. yes i am. mmg betul2 jatuh cinta <3 btw, siapa ni, anonymous lah.

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: