Skip to main content

RIP RB



YOU, YOU, YOU, YOU...... I sayang you sangat, sangat, sangat. tapi awak pergi macam tu je kan? kte sempat pegang awak untuk 3minit je... awak JAHATTTTTTTT. kte simpan awak, sayang awak, jaga awak, pakai awak selama 2 tahun tau.... tapi..... awak pergi mcm tu je. dear Ray Ban, kenapa awak patah???? you broke my heart too :(  

yesterday 2April2011, Bukit Bintang Plaza, the last moment we had our time together. you stay in my handbag very quietly, nicely (yelaaa kang kalau RB tu bercakap kang, mmg menjerit lah aku kan). when i stop in front of the Nandos, i just took you out from my handbag and said, 'adik ambilkan gambar kak v' tiba-tiba je rasa mcm nk ambil gmbr dgn RB in the crowd tu. -.-' okayyy, i put back the RB inside my bag back. PRAPPPPPP..... arrrrggghhhhhhhh and i noticed that, the RB had broke. :(  

even it is not the original one, its the fake, but i used it for quite a long time, and i bought with my closest tuition mate, asyraf riduan. and he bought one too. takpela, dah tiba masanya my Rb untuk pergi. i will keep you forever as the memory lasts forever. lepas ni, nak awetkan RB tu dalam peti sejuk. :D
RIP RB.

2APRIL2011


Comments

shame said…
hahahah...the story very funny..n also intersted la...^_^
vianna nasir said…
hah mana ada funny laaaa. sedihhh :(

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: