Skip to main content

if i could turn the time........

okay, dah start suka berblogging. Haihhh if i could turn the time, and blogged all my stories, =,=' .... takpe, everything is blogged in my heart. so, when the time comes, i would let it out, 'From The Heart Of Vianna Nasir'. :)

OKAY, LET START FROM 'MY CURRENT WORLD'

UiTM,
UiTM,
UiTM,
This is my new world.No words to describe things i learned.

First time masuk sini, start to be friend with my two lovely girls


ni time MDS, Kembara Bestari, puteri nurcarrina dan
munirah omar.. first time jumpa asyik nak ambil gambar je. haha... gilo! ingat photography site ke? tag AM110 pun nak tayang.

At the moment dapat tahu kelas sama, memang best sangatlah kan.. DPA 1F,,,,,,,, iloveyou. lepas tu, group koko kesatria pun sama. Group E.
Tapi,
Tapi,
Tapi............................................

tiba-tiba dapat tahu pula, kteorg kena tukar kelas DPA1G... ouh my... sedih sangat. rasa macam adik-beradik terputus darah daging. baru je nak bangga2 sebab dapat kelas sama. so, tinggallah moon sorang2 dekat kelas F... takpe, everything comes for a reason kan? (:

OKAY, LET'S GO DEEPLY

seriously, honestly, and frankly speaking..... SAYA TAK SUKA UiTM!!! yela sebab tak pernah duduk asrama. Tiba-tiba kena tinggalkan family. rasa sayu sangat, sedih sangat. Masa last day nak tinggalkan family tu, macam JEJAK KASIH! bila kereta dah pergi, i CHASED the car sambil nangis2. kelakar kan? A few weeks later, i still felt the same. rasa macam nak surrender! ''ibu, ibu, ibu... v nak balik. v tak suka duduk sini. v nak balik. ibu, ibu, ibu dengar tak? sini tak best... tak macam kat rumah. v takde kawan. katil tak best, bilik tak best(ooppss).'' :D

Next, kteorg diberitahu, setiap kelas mesti buat persembahan untuk Malam Tautan Kasih.... ouh damn.... nak buat persembahan apa? nak buat apa nihh? any idea? seriously, memang stuck time tu! thank god, we need to combined with other class for the performance. bertambahlah tenaga sikit. haha. kelas G gabung dengan kelas D.... great!
we did a choir-generasiku... tapi in a happening way.. apa nama dia ea? haah apa2 je la.. and was started with a solo ayat-ayat cinta by me(haha...)
and generasiku
by faris...

ni gang yang join the persembahan DPA1D+DPA1G
memang fun!


yeayy... dapat Mcdonald....... tengah tu ayiep. dia selalu ajar saya ajaran sesat! :p
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

OKAY,
SESUNGGUHNYA SAYA DAH SUKA UiTM(shhhh,,, hehe malu pulak).

since Malam Tautan Kasih tu, bila saya rasa fun,
bila saya rasa bebas berkawan. saya rasa,
THIS IS MY NEW WORLD BABY,

and i started to have 'love' with you DPA1G... sayang korang! <3




this one, i captured. di mana saya? yang tengah berdiri atas kerusi, belakang kamera. haha... lepas tu, time ni kena halau dengan pak guard. sebab lama sangat berpose dalam kelas.
...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................m

SAYA TENSION ASYIK QUIZ, TEST, QUIZ, TEST JE.....

tapi, dengan ketensionan ni lah yang buatkan saya lebih lupakan tentang cara kehidupan lama. saya mula belajar tentang siapa saya yang sebenar. bak kata cik barb, ''university is the best place to build a character.'' saya mula belajar, hidup ni macam roda. the wheel always spin. kadang-kadang kita kat atas. kadang-kadang kita kat bawah. diri sendiri yang mampu menentukan apa yang kita nak. so, usahalah... tapi, people can do everything they want, but they cannot do everything. inilah yang dikatakan, redha dengan ketentuan Allah, terima qada' dan qadar seadanya. :) dah lepas ikhtiar, tawakal dan berdoa lah tau.... heee,,,, and, and, and....... ketensionan ni lah, buat saya lupa pasal merengek nak balik bla3... poyo je... macam budak2!

SAYA SUKA TENSION!!! (wellkkk v ni poyo je lebih) ;pp


..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................





Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…