Skip to main content

if i could turn the time........

okay, dah start suka berblogging. Haihhh if i could turn the time, and blogged all my stories, =,=' .... takpe, everything is blogged in my heart. so, when the time comes, i would let it out, 'From The Heart Of Vianna Nasir'. :)

OKAY, LET START FROM 'MY CURRENT WORLD'

UiTM,
UiTM,
UiTM,
This is my new world.No words to describe things i learned.

First time masuk sini, start to be friend with my two lovely girls


ni time MDS, Kembara Bestari, puteri nurcarrina dan
munirah omar.. first time jumpa asyik nak ambil gambar je. haha... gilo! ingat photography site ke? tag AM110 pun nak tayang.

At the moment dapat tahu kelas sama, memang best sangatlah kan.. DPA 1F,,,,,,,, iloveyou. lepas tu, group koko kesatria pun sama. Group E.
Tapi,
Tapi,
Tapi............................................

tiba-tiba dapat tahu pula, kteorg kena tukar kelas DPA1G... ouh my... sedih sangat. rasa macam adik-beradik terputus darah daging. baru je nak bangga2 sebab dapat kelas sama. so, tinggallah moon sorang2 dekat kelas F... takpe, everything comes for a reason kan? (:

OKAY, LET'S GO DEEPLY

seriously, honestly, and frankly speaking..... SAYA TAK SUKA UiTM!!! yela sebab tak pernah duduk asrama. Tiba-tiba kena tinggalkan family. rasa sayu sangat, sedih sangat. Masa last day nak tinggalkan family tu, macam JEJAK KASIH! bila kereta dah pergi, i CHASED the car sambil nangis2. kelakar kan? A few weeks later, i still felt the same. rasa macam nak surrender! ''ibu, ibu, ibu... v nak balik. v tak suka duduk sini. v nak balik. ibu, ibu, ibu dengar tak? sini tak best... tak macam kat rumah. v takde kawan. katil tak best, bilik tak best(ooppss).'' :D

Next, kteorg diberitahu, setiap kelas mesti buat persembahan untuk Malam Tautan Kasih.... ouh damn.... nak buat persembahan apa? nak buat apa nihh? any idea? seriously, memang stuck time tu! thank god, we need to combined with other class for the performance. bertambahlah tenaga sikit. haha. kelas G gabung dengan kelas D.... great!
we did a choir-generasiku... tapi in a happening way.. apa nama dia ea? haah apa2 je la.. and was started with a solo ayat-ayat cinta by me(haha...)
and generasiku
by faris...

ni gang yang join the persembahan DPA1D+DPA1G
memang fun!


yeayy... dapat Mcdonald....... tengah tu ayiep. dia selalu ajar saya ajaran sesat! :p
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

OKAY,
SESUNGGUHNYA SAYA DAH SUKA UiTM(shhhh,,, hehe malu pulak).

since Malam Tautan Kasih tu, bila saya rasa fun,
bila saya rasa bebas berkawan. saya rasa,
THIS IS MY NEW WORLD BABY,

and i started to have 'love' with you DPA1G... sayang korang! <3




this one, i captured. di mana saya? yang tengah berdiri atas kerusi, belakang kamera. haha... lepas tu, time ni kena halau dengan pak guard. sebab lama sangat berpose dalam kelas.
...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................m

SAYA TENSION ASYIK QUIZ, TEST, QUIZ, TEST JE.....

tapi, dengan ketensionan ni lah yang buatkan saya lebih lupakan tentang cara kehidupan lama. saya mula belajar tentang siapa saya yang sebenar. bak kata cik barb, ''university is the best place to build a character.'' saya mula belajar, hidup ni macam roda. the wheel always spin. kadang-kadang kita kat atas. kadang-kadang kita kat bawah. diri sendiri yang mampu menentukan apa yang kita nak. so, usahalah... tapi, people can do everything they want, but they cannot do everything. inilah yang dikatakan, redha dengan ketentuan Allah, terima qada' dan qadar seadanya. :) dah lepas ikhtiar, tawakal dan berdoa lah tau.... heee,,,, and, and, and....... ketensionan ni lah, buat saya lupa pasal merengek nak balik bla3... poyo je... macam budak2!

SAYA SUKA TENSION!!! (wellkkk v ni poyo je lebih) ;pp


..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................





Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: