Skip to main content

don't be such a FASHION disaster !!!



.................................................................................................................................................................................................................................

 




okay, attention !!! i am not a fashion designer, i am not a fashion specialist and i am not a person who is knowledgeable in fashion. i am just an ordinary person, who also weak in fashion. but, i refuse to be such a fashion disaster. HAHA. here, are some pictures that attract me by their style. so casual, so fashionable. :)


AWAL ASHAARI


DAVID BECKHAM


JACOB

JUSTIN BIEBER


KAMAL ADLI


AGNES MONICA


DEMI LOVATO


EMMA WATSON


LYANA JASMAY


MILEY CYRUS


NUR FAZURA


SAZZY FALAK


SCHA AL-YAHYA


VANESSA HUDGENS


VICTORIA BECKHAM
 ...................................................................................................................................................................

i am not perfect in fashion at all, though, i am 'bertudung' . so, check it out her style. cool babe!!!

YUNALIS ZARAI









She is damn daring lah. first time nampak artis Malaysia yang berani pakai boots. CAYALAH yuna....
nak tiru, tiru, tiru. 'let's copy and paste' her. jom jom jom.

....................................................................................................................................................................

these are some stuff that i THINK can be mix and match for fashion for those yang bertudung INCLUDING me :) kalau tak nak ketinggalan lah. sorry if these are BURUK. it just my opinion. i will improve my style.        I'M COMING 2011 !!!! yeahhh..... :)))))







....................................................................................................................................................................

so, WHAT SAY YOU ??? me? let's FASHION!!!

These title of 'don't be such a fashion disaster' is 
inspired by : FARHANA ARIF @ MOK
she asked me to make this blog about fashion.
HAHA
thanks mok, for giving idea to make my blog interesting yeahh...
and picture below interesting jugak. with BOB MARLEY. 
style la babe! 
:D


..................................................................................................................................................................................................................................


:: fashioniseasy ::

Comments

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

cerita mula-mula aku berjilbab

aku tak tahu kenapa, aku excited sangat nk buat topik harini. bukan menunjuk. tapi, satu perasaan yang.... entah. susah nak describe. sebab mungkin, aku berharap sangat, lepas aku buat post ni, aku dapat tengok wajah2 ayu yang nampak beza nya antara orang yang baru nak pakai tudung, lain. ada serinya. serious (: tak sabar nk tengok. first of all, just nak share my experience without any other songsang intention. okay, regarding on the above title, true3, alhamdulillah, dah genap 366 hari, satu tahun, satu hari aku tutup kepala, pakai tudung, pakai baju lebih songsang dan tinggalkan fesyen lama. baru setahun aku melengkapkan salah satu perkara yang sangat disarankan islam. pakai tudung. ada apa dengan pakai tudung? dulu, aku pandang slack kat orang2 yang pakai tudung ni, comot je, macam makcik, kuno, and buat apa nak pakai muda2, cool lah. dah tua baru lah pakai. apelaa. itu aku yang dulu. setahun yang dulu. sampaikan masa kat sekolah bila ustazah bicarakan tentang aurat, aku bergaduh…