Skip to main content

A Start Fresh

assalammualaikum

hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.





as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe
kampus was okay. classmates and lecturer juga. for now, baru masuk kelas public relation and third language. the lecturer pun takdela pakai bahasa sarawak. they use english and it is easier. dekat sini ada banyak course. ada engineering, management and science. macam jakun kejap bila jumpa makmal pengcahayaan, makmal kimia, makmal fizik dan lain-lain. gadis-gadis dekat sini semua cantik-cantik okay. dorang putih-putih, sopan and bahasa dorang lembut sikit. so memang kena cover and control sikit bahasa kita.





housemates pun okay. so basically, student lendu yang dah dicelupkan ke kampus samarahan ni ada 7 orang je. 2 lelaki and 5 perempuan and kami serumah. kami serumah dgn 2 pelajar asal from sarawak, mas and ema. dprang baik gila kot and friendly and happening. sangat supportive. semalam dah memanjangkan kaki ke kuching! jalan2 dapat beg baru, dapat kasut baru, dapat perut baru! makan je dari pagi sampai ke malam! mula-mula makan mee kolok, abc special, abc laici, rojak buah, ayam bakar, sotong penyet, banana cheese and white lady drink. serious sedap gila! and jalan dekat sini susah nak jumpa flyover or traffic light sebab banyak roundabout and bulatannya sangat besar gila weyh! like boleh buat 3 biji rumah banglo dkt tengah2. and you know what, i drove and i feel the real awesomeness driving in kuching! hahaha








its a new start for me. 
one word, im not gonna repeat the old things
the new me with new achievement
i promise
insyaallah (:

Comments

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…