Skip to main content

the early of part 5

hello! im vianna and im part5!
the early days being in Lendu was good. we are reaching the week 2 though. illegally stayed in Dang Wangi with the old roomates dan tambahan seorang budak part 3, masscomm. okay, she just so gila-gila one like us! mmg masuk lah kann. Class was okay, tapi this sem ada dua subjek je kelas DPA5G and the other three subjects dekat kelas DPA5A. how sad bila dah 4 sem sama-sama dengan kelas G then kena tukar. its okay, trip, class photos and others still sama-sama lagi (:

this is tuesday of week 1(:

the gay friend i guess. haha

pening kepala borak dengan budak ni! 

having makan besar malam tu, ikan 3 rasa. then sempat ambil short break dekat tepi tasik before teruskan perjalanan pulang ke kolej sebab dah pancit time tu.

us(:

this is friday(:

where me? sorang je takde time ni. it was bob. kalau tak dah cukup 21 dah :(

the early morning of Anugerah Dekan


the overnight moment with roomies





 okay, ni gambar time main makeup makeup. budak ni jadi mangsa sebab dia je yang belum mandi lagi. i memang suka kalau bab-bab makeup orang ni. *maafkan untuk bilik bersepah tu yer.


throughout these 2 weeks, everything was fine. semoga hari-hari mendatang akan lebih okay untuk semester akhir ini. insyaallah.






Comments

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: