Skip to main content

My past My memory


 CONVENT PEEL ROAD

Convent Peel Road memang sinonim dan sebati dengan hidup aku. yela, mana taknya dari darjah satu sampailah form 5 sekolah yang sama. mengadap jalan raya, bas sekolah, makcik kantin dan padang yang sama selama 11 tahun. Girl school though. aku memang dibesarkan dengan kehidupan yang serba wanita. apa itu lelaki pun, aku tak dapat nak define the most exact meaning. haha. i have a friend, he is a boy. dia pun since darjah satu sampai form 5 sekolah all boy juga. dia pun mengalami situasi yang sama. jadi secara hipotesis nya, semakin banyak sesuatu jantina dalam sekolah itu, semakin kurang seseorang itu kenal apa itu different gender. dan kesimpulannya adalah, hipotesis diterima -.-

a few weeks before SPM. tengok aku sorang je yang semangat study. yang lain dah terbongkang dah. 

5 SC2 (Dinamik) find me (:

makeup time. carnival we had. time ni kelas kteorg buat rumah hantu.

our form 5 class teacher, Cik Arishah

my two baby love since form 1. Mira and Chika. they know me better than i know myself. we used to be single, we used to dream with our future lover and now, they both dah ada lover, only me left. -.- takpe, tunggu lah korang, aku jemput makan nasi minyak terus. 

last day of school. main conteng-conteng baju. mana entah baju ni. 

the carnival

grad day

for le school magazine

meet the gigi besi, lele (:




banyak nau tanda salib.

they were my past. susah nak sebut 'my past'. people used to combine, mix and match with the term of  'past' with something black, something that could not be forgotten, something that give big impact which is not so good. tapi, kenyataanya, they were my past of happiness. without this school times i might not know what is friendship, what is patience, and what is forgiveness. they gave big good impact in my life. missing a lot the two baby love mira and chika, 5 Dinamik classmates and of course this school entirely. (: jom buat reunion!






Comments

si cuya said…
vee.... rindu lah saat skolah dulu.... hehe.... ish.... rase nak masuk skolah balik.... :)
vianna nasir said…
kann. rindu gila. sedih pulak :(

Popular posts from this blog

girlfriend dia pakai tudung lah.

post pada kali ni, memang dah lama aku nak buat. tapi tak terbuat-buat sebab belum sampai mood and terlalu busy. tujuannya? sebab memang nak suarakan dekat my best friend yang paling setia ni (my blog) untuk diperdengarkan kepadanya. haha tergila sikit! tu lah, kurang kasih sayang kan. mcm ni lah jadinya. cakap sorang2. hehe.
okay2, return back to the main. ''GIRLFRIEND DIA PAKAI TUDUNG LAH.'' I have no idea kenapa aku obses sangat, aku suka sangat, dan aku teruja sangat bila tahu, bila nampak mana2 lelaki yang girlfriend dia pakai tudung. saya ulangi GIRLFRIEND. bukan isteri. sebab kalau isteri bertudung tu memang wajib lah. entah lah aku pun tak tahu kenapa. aku suka sangat tgok guy yang ada awek pakai tudung. bukan suka yang mcm tu, mcm tu tu haa. tapi lebih tepat, suka yang aku sendiri hormat dekat guy tu. :)
especially lelaki2 yang mcm ada rupa, yang hot2, yg mcm style sikit or yang macam join band boy tu. SANGAT RESPECT!
nak tahu kenapa? sebab aku pun tak tahu kenap…

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

Paranormal of Menora in UiTM Lendu

Assalammualaikum
Hi. First of all, to make things clear I am no longer an eligible student of UiTM Lendu but I was living in the so called spooky campus for about 3 years. I heard UiTM Lendu has been attacked by the paranormal thingy after Citrawarna for these couple days. Sampai kena kosongkan kolej and kolej lelaki pun was attacked by the histeria semua. Betul eh? Hmm. We can just pray the best for UiTM Lendu. To juniors, 'they' love something in dirt. Keep close to god. Istighfar. To girls, for those who are in menstruation period, 'keep clean' and to boys also, 'Jangan macam-macam'. 
Okay, I found a photo from twitter saying there was a ghost image of 'Ulik Mayang' behind a girl. I pernah dengar about this ulik mayang thingy. I can clearly see the image though from this image. Tapi tak tahu lah kalau orang lain. Or maybe it is just a tree. But to make things clear, It is not actually an Ulik Mayang but It is Menora. Menora came from Siam. The prove…