Skip to main content

My past My memory


 CONVENT PEEL ROAD

Convent Peel Road memang sinonim dan sebati dengan hidup aku. yela, mana taknya dari darjah satu sampailah form 5 sekolah yang sama. mengadap jalan raya, bas sekolah, makcik kantin dan padang yang sama selama 11 tahun. Girl school though. aku memang dibesarkan dengan kehidupan yang serba wanita. apa itu lelaki pun, aku tak dapat nak define the most exact meaning. haha. i have a friend, he is a boy. dia pun since darjah satu sampai form 5 sekolah all boy juga. dia pun mengalami situasi yang sama. jadi secara hipotesis nya, semakin banyak sesuatu jantina dalam sekolah itu, semakin kurang seseorang itu kenal apa itu different gender. dan kesimpulannya adalah, hipotesis diterima -.-

a few weeks before SPM. tengok aku sorang je yang semangat study. yang lain dah terbongkang dah. 

5 SC2 (Dinamik) find me (:

makeup time. carnival we had. time ni kelas kteorg buat rumah hantu.

our form 5 class teacher, Cik Arishah

my two baby love since form 1. Mira and Chika. they know me better than i know myself. we used to be single, we used to dream with our future lover and now, they both dah ada lover, only me left. -.- takpe, tunggu lah korang, aku jemput makan nasi minyak terus. 

last day of school. main conteng-conteng baju. mana entah baju ni. 

the carnival

grad day

for le school magazine

meet the gigi besi, lele (:




banyak nau tanda salib.

they were my past. susah nak sebut 'my past'. people used to combine, mix and match with the term of  'past' with something black, something that could not be forgotten, something that give big impact which is not so good. tapi, kenyataanya, they were my past of happiness. without this school times i might not know what is friendship, what is patience, and what is forgiveness. they gave big good impact in my life. missing a lot the two baby love mira and chika, 5 Dinamik classmates and of course this school entirely. (: jom buat reunion!






Comments

si cuya said…
vee.... rindu lah saat skolah dulu.... hehe.... ish.... rase nak masuk skolah balik.... :)
vianna nasir said…
kann. rindu gila. sedih pulak :(

Popular posts from this blog

UiTM Intersession Semester

a month flies. cepat sangat masa berlalu. aku ambil intersesi. apa itu intersesi? intersesi adalah short sem yang dilakukan semasa cuti sem di mana pelajar-pelajar yang lain tengah syok bercuti. cuti sem kali ni adalah 2 bulan. so kami-kami yang memilih untuk mengambil intersesi ni terpaksa lah korbankan cuti. Intersesi bagi pihak aku adalah bring forward the coming subject of next sem to this semester. maknanya, next sem, it should be 6 subjects tapi 1 subject had been taken to this interssesion and next sem akan ada 5 subjek je. yeay! macam biasa, bisnes diutamakan. it cost amount of cash to settle the fees untuk subjek and kolej. total up, RM300.00. tak berbaloi kan? yuran untuk satu sem je pun costs RM400+ in UiTM, tapi untuk intersesi yang sebulan dan satu subjek sahaja, 300.aiyakk! takpela. nak belajar. 
life is good in Lendu. kampus sumpah kosong! aku ambil kesempatan untuk jogging sendiri setiap hari. dapat tengok sendiri sunset dari atas bukit, dalam kampus. jalan sorang-sor…

Ujibakat Pengacaraan dan Wartawan Penyiaran

Assalammualaikum
Jam 10.30 malam. Aku terima mesej bbm daripada seorang teman yang mengatakan ada audition pencarian bakat baru untuk pengacara dan wartawan penyiaran RTM. Tak kisah lah stesyen TV mana pun. Aku memang minat bidang ni sejak kecil! Malangnya sudah terlalu lewat. Audition adalah esok jam 2 petang. Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ini sebenarnya peluang. Dapat, tak dapat belakang cerita. Yang penting cuba!
Pujuk punya pujuk. Alhamdulillah ayah akhirnya setuju juga nak bawa aku untuk audition esok. Ayah pun tahu ini memang minat aku. Ayah kata, tak payah fikir kalau dapat or tak dapat, yang penting cari pengalaman untuk bertatih pergi lagi jauh. 
Semalaman lah aku tak tidur. Menyediakan segala macam resume, sijil dan persediaan untuk audition.
Ke hulu ke hilir aku mencari bantuan. Al maklumlah takde basic knowledge in Masscomm studies. Mujurlah ada kawan-kawan yg banyak bantu and beri support. Thank youuuuuuuuuuuuuuu very much! and not forgotten, special thanks to Hanif…

DiPAC Annual General Meeting

#KHAS UNTUK MT DIPAC 
Setahun setengah dah berlalu. Setahun setengah juga telah kami berhempas pulas menjadi 'pelajar luar biasa' di UiTM Melaka. Apa itu 'pelajar luar biasa'? Kami punya kuasa. Bukan kuasa ahli sihir, tapi kuasa dalam konteks menjadi pemimpin kepada pelajar-pelajar yang lain dalam Kelab DiPAC. Selama setahun setengah ini lah macam-macam yang kami lalui. Tak tipu lah kalau takde gaduh-gaduh, takde yang tersinggung perasaan. Tapi, semua tu, kami telan pahitnya sama-sama. Dengan adanya kami yang berpimpin tangan, berganding bahu. Semua tu takkan berlaku. Kami ibarat keluarga. Musyawarrah adalah jalan kami dan sampailah kami berada di posisi ini.
Fiesta Unity DiPAC
Walaupun kami nampak seronok pegang jawatan di mata pelajar-pelajar biasa. Tapi, terlalu banyak pengorbanan yang dah kami pertaruhkan. Sehari dapat tidur 2-3 jam je. Lagi-lagi kalau event tu berderet 2-3 hari. First and foremost, V nak ucap terima kasih sangat sangat sangat yang tak terhingga seb…