Skip to main content

My past My memory


 CONVENT PEEL ROAD

Convent Peel Road memang sinonim dan sebati dengan hidup aku. yela, mana taknya dari darjah satu sampailah form 5 sekolah yang sama. mengadap jalan raya, bas sekolah, makcik kantin dan padang yang sama selama 11 tahun. Girl school though. aku memang dibesarkan dengan kehidupan yang serba wanita. apa itu lelaki pun, aku tak dapat nak define the most exact meaning. haha. i have a friend, he is a boy. dia pun since darjah satu sampai form 5 sekolah all boy juga. dia pun mengalami situasi yang sama. jadi secara hipotesis nya, semakin banyak sesuatu jantina dalam sekolah itu, semakin kurang seseorang itu kenal apa itu different gender. dan kesimpulannya adalah, hipotesis diterima -.-

a few weeks before SPM. tengok aku sorang je yang semangat study. yang lain dah terbongkang dah. 

5 SC2 (Dinamik) find me (:

makeup time. carnival we had. time ni kelas kteorg buat rumah hantu.

our form 5 class teacher, Cik Arishah

my two baby love since form 1. Mira and Chika. they know me better than i know myself. we used to be single, we used to dream with our future lover and now, they both dah ada lover, only me left. -.- takpe, tunggu lah korang, aku jemput makan nasi minyak terus. 

last day of school. main conteng-conteng baju. mana entah baju ni. 

the carnival

grad day

for le school magazine

meet the gigi besi, lele (:




banyak nau tanda salib.

they were my past. susah nak sebut 'my past'. people used to combine, mix and match with the term of  'past' with something black, something that could not be forgotten, something that give big impact which is not so good. tapi, kenyataanya, they were my past of happiness. without this school times i might not know what is friendship, what is patience, and what is forgiveness. they gave big good impact in my life. missing a lot the two baby love mira and chika, 5 Dinamik classmates and of course this school entirely. (: jom buat reunion!






Comments

si cuya said…
vee.... rindu lah saat skolah dulu.... hehe.... ish.... rase nak masuk skolah balik.... :)
vianna nasir said…
kann. rindu gila. sedih pulak :(

Popular posts from this blog

One night with le parent

For about 8 weeks being in here, approximately without looking out the west malaysia, ibu and ayah had decided to visit me in sarawak. at the peak of my struggling hour, i am glad that i have one opportunity (labour day) to spend a day with them. sehari pun jadi lah. hehe
Hilton Hotel, Kuching



















 I miss you both infinity (:

A Start Fresh

assalammualaikum
hello everybody. its sunday and it is 4 days being sarawak! mula-mula rasa sedih sangat nak tinggalkan semenanjung and now, it seems like i'll be okay in sarawak since orang-orang dekat sini baik sangat-sangat and makanan semua sumpah sedap gila.




as being told, i tak dapat kolej. and this is my first time ever duduk rumah sewa since 3 years being a student. mula-mula rasa kekok and culture shock sebab selalunya kalau duduk hostel jarang sekali and dilarang jalan-jalan dkt hostel lelaki, nanti kena sound or kena saman dgn pak guard. but now, duduk rumah sewa, tgh basuh tangan, pandang tingkap, tiba-tiba ada lelaki jalan depan rumah. bapak terkejutnya! haha. rumah sewa dekat sini facilities sangat baik. nama rumah apple cross. serious rasa macam duduk condo dah lah dekat gila dengan kampus. sebulan 122 with fully furnished and dkt depan rumah ada playground, kedai makan, dobi, cyber cafe and kedai printing. dapat bilik sorang pulak tu. hehe kampus was okay. classma…

Mixed Fruit Jelly with kastard

MY FIRST TRY (:
MIXED FRUIT JELLY
1) Masak air sebanyak 400 ml 2) Tunggu hingga mendidih dan masukkan serbuk jelly 3) Kecilkan api 4) Bila dah agak-agak macam dah masak. 5) Alihkan letak dalam bekas yang lain 6) Tunggu 2-3 minit 7) Masukkan dalam peti sejuk 8) SIAP!
KUAH KASTARD
1) Masuk 400ml air 2) 2 sudu tepung kastard 3) 2 sudu esen vanilla 4) 2 sudu gula 5) gaulkan semua 6) masakkan bersama api yang kecil 7) bila dah siap masak, sejukkan dalam peti sejuk  8) dah siap, boleh dihidang sekali bersama jelly (: